Lunchtips!

För ett tag sedan tipsade jag om restaurang Grodan på Grev Turegatan. En annan bra lunchrestaurang i samma område är Tures i Sturegallerian. Med perfekt läge, trevlig uteservering och god mat går jag och mina tjejkompisar dit och äter lunch då och då! Enda minuset precis som för Grodan är det lite för dyra lunchpriset.

Här åt jag fisk med potatiskaka, friterad scampi och skaldjurssås - mums!


Längtan efter sol!

Sitter och kikar på semesterbilder och längtar efter sommaren. Längtar efter ljusa, varma kvällar och grillad mat. Längtar efter sol, kylt vitt vin och picknicks!

Har ni några semesterplaner i år?








Fika!

Maken kom hem med godsaker till fikat i fredags - två sorters mousse som vi delade på - mums!




Kyckling- och baconpasta

Ny vecka - ny matkasse! Denna rätt tillagades igår och var god, lättlagad och snabblagad - precis enligt mina kriterier. Det blev dessutom tre stora matlådor trots att vi var två vuxna och ett barn som åt av rätten till middag - perfekt! Nästa gång ska jag dock ta i lite mer vad det gäller kryddor för den var väldigt snäll i smakerna!



4-5 port.

ca 500g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100g champinjoner (jag hade mina bredvid, stekta för sig i lite olja)
1 förp tärnat bacon (à 140 g)
4 port pasta penne
1 förp krossade tomater (à 400 g)
1/2 tsk torkad oregano
2 dl lätt creme fraiche

Strimla kycklingfiléerna, skala och skiva lök och vitlök, skiva champinjonerna. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs kyckling, lök, vitlök och champinjoner i olja. Krydda med salt och peppar. Tillsätt krossade tomater och oregano. Låt puttra ca 10 minuter. Rör ner crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ytterligare i ett par minuter. Strö över bacon och servera med penne.

Inspiration: ICA.se


Snabbmat

Som jag skrev i helgen åt vi snabbmat när sonen var sjuk och det blev (en av) min favoritpizza till middag - Mexicana som på våran pizzeria har både god köttfärs, salami och stark salsasås!


Ed Hardy

Ett vintips kommer här! För 1,5 år sedan fick maken en snygg vinflaska av mig i födelsedagspresent. Den coola vinflaskan är ett chardonnay från Christian Audigier aka Ed Hardy. Flaskan kostar 129 kr på Systembolaget och både jag och maken ger tummen upp - både för den coola flaskan och det goda vinet!


Kräft- och laxpasta

Denna maträtt fick vi med i Icas matkasse i veckan och den var en höjdare. En kräft- och laxpasta som hela familjen gillade!

Ikväll är det sista delfinalen i Melodifestivalen som vi självklart ska kika på, däremot har vi helt brist på fantasi vad det gäller middagsplaner - Har ni några förslag?



4 port.

1 förp frysta laxtärningar (à 300 g)
4 port spaghetti
250g färsk broccoli
1/2 purjolök
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 burk kräftstjärtar i lake (à 170 g)
Salt och peppar
65 g färsk bladspenat
1/2 citron
1 kruka färsk dill

Tina fisken. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Dela broccolin i småbuketter och koka den med pastan när 1 minut återstår av koktiden. Skölj och strimla purjon. Fräs den mjuk i lite olja i en kastrull. Tillsätt grädde och kräftlake (1/2 dl per burk). Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Stek laxen i lite olja i en het panna 2–3 minuter. Krydda med salt och peppar. Blanda pastan med såsen, avrunna kräftstjärtar och spenat. Toppa med den stekta laxen, citron och dill.

Inspiration: ICA.se


Chokladbud!

Hoppas ni njuter av fredagsmys allihopa! Sonen är sjuk med hög feber så istället för mysmiddag tillsammans så har jag suttit i soffan och hållt om sjuklingen till han somnade så maken sprang precis iväg för att köpa hem snabbmat till middag! Så snart blir det mat och The Voice!

För några veckor sedan hade jag och maken bröllopsdag och då fick vi ett chokladbud hem från våra kära vänner som tänkte på oss! Se vilka godsaker vi fått smaska på...


Baconlindad kycklingfilé i sweet chilisås

Denna rätt tillagades för några dagar sedan och var supersmarrig! En riktig festmåltid som dessutom blev till flera matlådor som blev lika mumsiga dem!

Vill också passa på att önska er alla en riktig trevlig helg! Veckorna bara springer iväg och nu är det fredag igen - härligt!



4-5 port.

ca 900g kycklingfilé
1-2 paket bacon
Smör till stekning
3 dl grädde
200g färskost med valfri smak (jag tog Philadelphia sweet chili)
2 msk kycklingfond
1 tsk soja
Salt
Svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Linda bacon runt kycklingfiléerna. Stek filéerna runtom i smör i en stekpanna, behöver ej bli klara. Lägg filéerna i en ugnsfast form. Använd stekpannans sky som grund till såsen. Tillsätt grädde, färskost, kycklingfond och soja. Smaka av med salt och peppar. Rör om och låt koka upp. Häll sedan såsen över kycklingen. In i ugnen i ca 20 minuter (kontrollera att kycklingen är helt vit). Servera med egengjorda klyftpotatis och en god sallad.


En prinsessa är född!

Vilken lycka för Victoria och Daniel som fick sin lilla prinsessa tidigt imorse! Vi firar den blivande tronarvingen med havrebollar för hela familjen, gott även om vi såklart borde ha firat med prinsesstårta!


Restaurangbesök på krogveckan

Igår var vi på restaurang Gute Lounge/Grill mitt i centrala Stockholm för att utnyttja krogveckans erbjudande med 100 kr per rätt. Gute ligger vägg i vägg med restaurang Gotland. Gotland är fine-diningrestaurangen och Gute är syskonrestaurangen med lite mer avslappnade stil! Hela stället är uppbyggt som en innergård med utomhuskänsla vilket är jättemysigt. Maten var dessutom jätte, jättegod och servisen toppen. Ingan av oss hade någonting att klaga på...det skulle vara att det var så mycket mat att ingan av oss orkade efterrätt som lät så goda!

Jag själv åt en halv gratinerad hummer med kumminaioli och surdegsbröd till förrätt. Till varmrätt åt jag pulled pork 10 timmar med potatisstavar, rödvinssky och cayennekryddad bearnaissås. MUMS!


Entrecote och lammfilé


Pulled pork med rödvinssky och cayennekryddad bearnaissås


Potatisstavar med örtkrydda


Short-ribs


Wisby Porter!


Fick mini-mini semlor innan vi gick hem - trevligt!

Semlor!

Äter ni semlor idag? Jag har ätit 1,5 semla idag :) har också varit på restaurangbesök som jag berättar mer om en annan dag men jag kan erkänna att det var supermumsigt!




Indiskt

Häromdagen testade vi en ny indisk restaurang i närheten av hemmet, som ni vet letar ju efter ljus och lykta efter den perfekta indiska restaurangen eftersom jag älskar indisk mat. Denna restaurang får tummen upp från både mig och maken - riktigt god mat. Naanbröd, sambal masala och mix chicken tandoori åt vi och det var mums! Enda minuset är priset, närmare 300 kr för att ta med mat hem en tisdagkväll känns sådär. Jag vill att take-away ska vara billigt, max en 100-lapp per måltid!










Daimtårta

Idag fick vi gäster över på fika så då passade jag på att baka en daimtårta. Den gick snabbt att göra, bara man förbereder den i tid då den ska stå i frysen en timme innan servering. Den är ganska mättande så tårtan räcker till många personer men samtidigt så god att man gärna tar en extra bit!







200 g smör
200 g mörk choklad
4 st ägg
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
en nypa salt
1 st dubbel Daim förpackning

grädde:
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 1/2 msk kakao
1 st dubbel Daim förpackning

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och hackad choklad över vattenbad, rör om och låt svalna lite. Vispa ägg och socker för hand och rör ner chokladsmeten. Rör ihop vetemjöl och salt och blanda ner i smeten. Rör om tills smeten är jämn.
Hacka en dubbeldaim och rör ner i smeten. Smörj en rund kakform och häll i smeten, grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter.
Låt kakan svalan i formen och ställ den i frysen i ca 1 timme (eller i kylen över natten). Vispa grädden tillsammans med florsocker och kakao. Hacka daim och rör ner hälften i grädden. Bred grädden över kakan och strö över resterande Daim.

Inspiration: Matplatsen


Oxfilé i madeirasås med chilipotatis

Som jag skrev om i förra inlägget var vi hemma hos mina föräldrar i fredags och blev bjudna på en god födelsedagsmiddag! Här kommer bilder och recept på varmrätten - Oxfilé i bitar i madeirasås med chilipotatis. Denna rätt har jag och maken faktiskt ätit för några år sedan då vi tillagade den på nyårsafton. Lika god då som nu är rätten och jag verkligen rekommendera den för lite festligare tillfällen!





4 port.

4 skivor oxfilé, ca 600g

Madeirasås:

2 1/2 dl Arla Köket® vispgrädde
1 msk kinesisk soja
1/2 dl madeira
1 msk grovmalen svartpeppar

12 små potatisar
1 1/2 dl riven ost
1 röd chilipeppar, urkärnad och strimlad
25 g Arla smör
salt

Stek oxfilén i smör i mycket het panna ca 1 min per sida. Tillsätt grädde, soja, madeira och peppar och låt det småputtra ett par minuter. Lägg kött och sås i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225°. Baka potatisen i mitten av ugnen tills den är mjuk, 15 - 30 min beroende på storlek. Skär ett kryss i varje potatis. Blanda potatisen med ost, chili, smör och salt. Hit kan du förbereda. Vid servering: Ta fram rätterna en timma innan de ska in i ugnen. Sätt ugnen på 225°. Sätt in potatisen och köttet i ugnen ca 10 min tills potatisen fått färg och såsen och köttet är genomvarmt. Servera genast, gärna med haricots verts.

Inspiration:
Arla.se - Nyårsmeny


Förrätt - Hummersallad med dijon- och parmesandressing

Igår var vi bjudna på födelsedagsmiddag hemma hos mina föräldrar! Vi blev bjudna på en underbart god middag och först ut är den hummersallad med dijon- och parmesandressing vi fick till förrätt, mums! Recept och bild på varmrätten får ni i nästa inlägg. Ha en bra lördag med förhoppning om en bra delfinal 3 i Melodifestivalen!





4 port.

2 st hummer, skalad
1 paket bacon, tärnad
10 cm gurka
2 st tomater
1 ask jungfrusallad

Dressing:
1 st äggula
1/2 msk dijonsenaps
1 msk charlottenlök, finhackad
1 msk gräslök, finhackad
2 msk olivolja
1/2 dl rapsolja, kallpressad
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk riven parmesanost
Salt och peppar

Skär hummerköttet diagonalt i ganska stora bitar. Lägg upp jungfrusalladen i små skålar/glas. Skär gurka i fina strimlor, tomat i små bitar och lägg dessa ovanpå salladen. Dressingen: Finhacka schalottenlöken. Vispa ihop äggula, oliv- och rapsolja, vinäger och parmesan. Tillsätt lite salt och peppar samt den finhackade schalottenlöken och gräslöken. Blanda hummerköttet med dressingen. Strimla baconet och stek knaprigt. Strö baconfräset över salladen och servera.

Inspiration: Tasteline.com

Fläskytterfilégryta

Vill kika in och önska er en riktigt härlig fredag och en trevlig helg!
Denna fläskytterfilégryta tillagades förra helgen och var riktigt god med smak av rosépeppar. Man glömmer bort hur gott det är med rosépeppar mellan varven men så vips äter man den goda kryddan och inser att man borde äta den oftare!





500g fläskytterfile (det går lika bra med fläskfilé)
1 dl vatten
1 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
2 msk kinesisk soja
1 msk rosépeppar, krossad
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
½ pkt bacon, strimlade

Knaperstek bacon och låt det sedan rinna av på en bit hushållspapper. Skär köttet i mindre bitar och bryn dom hastigt så de får färg. Ta upp köttet och lägg på en tallrik medan du gör såsen till grytan. Vispa ur stekpannan med vatten,
tillsätt fond, senap, soja, rosépeppar, pressad vitlök, crème fraiche och låt allt koka upp.
Smaka av såsen med salt och peppar, lägg i köttet och låt det bli genomvarmt under lock några minuter.
Servera grytan med ris och en god sallad.

Inspiration: Mårtenssons kök


Charkprodukter

Kommer ni ihåg att jag var med i tävlingen Sveriges godaste julskinksmacka innan jul? Jag kom 4:a i tävlingen och häromdagen kom ett bud med min vinst i tävlingen! En massa underbart goda charkprodukter från tävlingsföretaget Nyhléns Hugosons. Där fanns bland annat parisarkorv (se tidigare inlägg om Heinz ketchup då jag gjorde korvburgare), jägarsalami, isterband, smörgåspålägg (salami och rökt skinka), alspånsrökt falukorv, rostbiff, snacks och karré!












Ny ketchup från Heinz

Jag har fått chansen att provsmaka Heinz nya ketchup - Heinz Tomatketchup Balsamvinäger. Heinz vanliga ketchup är smaksatt med vinäger men denna nyhet är istället smaksatt med balsamvinäger och råsocker som ger ketchupen en rundare och fylligare smak.

Betyg: Tummen upp från både maken och mig. Jag använder inte ketchup som tillbehör till speciellt många maträtter men gärna i min matlagning, maken däremot kan äta ketchup till det mesta. Idag testade jag dock ketchupen även som tillbehör när jag åt korvburgare här hemma och det passade perfekt! Jag gillar att man gått hela vägen vad det gäller en lite vuxnare ketchup, förpackningen för tankarna till en whiskyförpackning till exempel.








Alla hjärtans dag!

Igår var det Alla Hjärtans Dag! Det firade vi här hemma med goda macarons i olika smaker från Pralinhuset!








Baka baka liten kaka

När våra vänner kom på besök i helgen kikade jag in i skafferi, kylskåp och frys för att se om vi kunde bjuda på någonting gott till fikat. Lemon Blueberry Muffins fick det bli efter att ha hittat en påse blåbär i frysen och citron i kylskåpet.



12 st muffins

2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
150g smör
Finrivet skal från en citron
2 dl frysta blåbär

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker poröst. Rör samman vaniljsocker, bakpulver och mjöl innan du häller ner det i äggblandningen. Tillsätt mjölk, det smälta smöret, citronskal och blåbär. Rör smeten slät. Fördela smeten i 12 muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter.

Inspiration: Mat & Vin

Betyg

För några dagar sedan skrev jag om Arla Kökets nya crème fraiche med smak av rostad vitlök och timjan, du kan läsa inlägget HÄR! Idag provsmakade jag nyheten genom att göra en laxrätt här hemma som ni får bildbevis och recept på här nedan. Betyg: Maken ger Arlas nya crème fraiche tummen upp, jag själv ger produkten en tumme åt sidan. För mig var den helt okej men jag gillar smaken av timjan mycket mer än smaken av den rostade vitlöken.

Ni som har testat nyheten, vad tyckte ni om den?





3-4 port.

4 laxfiléer eller en större bit laxfilé
2 dl matlagningsgrädde
2 dl Arla Köket Gourmet crème fraiche rostad vitlök och timjan
Citronpeppar
Salt

Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt (mer än du tror) och citronpeppar. Vispa ihop matlagningsgrädde och crème fraiche innan du häller gräddblandningen över laxen. Tillaga mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Servera med ris och en god sallad.

Vinnare - Mika Design

Stort tack till alla som vill vara med i min Ib Laursen-tävling och jättestort tack till Mika Design som ville vara med och sponsra tävlingen!

Vinnare:

Vinst A - 3 rosa hjärtformade ugnsformar - Anki (HÄR kan du kika in på Ankis fina blogg)

Vinst B - Rosa vispskål och två rosa smörgåsbrickor - Anette (HÄR kan du titta in på Anettes trevliga blogg)


Stort GRATTIS till er, kika in på er mail!


Favorit-soppan

Idag är sista dagen att tävla om finfina saker från Ib Laursen - imorgon drar jag två glada vinnare så skynda in och tävla HÄR!

Marabous nya choklad - mandelsplit som jag skrev om igår vad absolut god, inte lika god som nya chokladen med saltlakrits och den var ganska lika klassikern schweizernöt men tummen upp absolut!

Har skrivit om denna soppa förut, en riktig favorit här hemma under kalla vinterdagar då den värmer så bra och är så god! Har ni inte testat den förut måste ni testa den nu, ni kommer inte ångra er!





Gulaschsoppa med köttfärs!

4 port.

ca 400g nötfärs
1 burk krossade tomater
1-2 morötter
3-4 potatisar
1 gul lök
1 röd paprika
1 köttbuljongtärning
1/2 liter vatten
2 msk soja
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt & peppar
creme fraiche till servering

Bryn köttfärsen och lägg åt sidan. Hacka lök, potatis, paprika och morot i mindre bitar och bryn detta i smör i en stor gryta. Häll på vatten, buljongtärning, spiskummin, paprikapulver, soja, pressad vitlök och krossade tomater. Häll i köttfärsen. Låt koka till rotsakerna är mjuka. Smaka av med salt & peppar. Servera med en klick creme fraiche och eventuellt en skiva gott bröd.

Inspiration: Matplatsen


Ännu en ny choklad!

Först vill jag önska alla mina läsare en riktigt mysig fredag och trevlig helg!

Denna nyhet hittade jag i godishyllan som ska testas ikväll. Någon som testat den redan? Jag återkommer med betyg så fort jag testat den!


Krogveckan

Du glömmer väl inte bort att tävla i min fina IB-Laursen-tävling - du hittar den HÄR!

Jag har pratat om det förut men upprepning av denna fantastiska händelse krävs för nu är det dags igen - Krogveckan 2012! 16-29 februari öppnar över 180 krögare upp sina restauranger med en krogveckan-meny där du får 2 rätter för 200 kronor. Det perfekt tillfället att testa nya restauranger och få äta god mat till ett bra pris. Jag och maken har redan bokat in oss på en restaurang med våra goda vänner, vilken det är får ni se när vi varit där men det är en restaurang vi velat gå till länge så det är på tiden att det vi går dit!

HÄR kan du läsa mer om Krogveckan och boka bord på just din krogvecka-favorit!

Dessa är mina krogvecka-favoriter i Stockholm med de smarrigaste menyerna:

Nyagatan Patagonia
Restaurang Göteborg
Villa Källhagen
Dado
Gute Grill
Restaurang J
Reisen
Grappa


Ny crème fraiche

Arla har i år precis som tidigare år tagit fram en smaksatt crème fraiche i samarbete med Årets kock. Denna gång är det Årets kock 2011, Tomas Diedrichsen, som fått vara med och smaksätta crème fraichen och han har komponerat ihop en variant med rostad vitlök och timjan. Tomas Diedrichsen har också tagit fram ett recept där du kan använda dig av nyheten från Arla, ett recept som låter jättegott och som jag gärna provar någongång. Just vitlök och timjan är mina favorit smaksättningar så jag tror mycket på den här crème fraichen, så fort jag tetst den återkommer jag till dig med betyg såklart.

Har du testat Arlas nyhet? HÄR kan du kika in och berätta vad du tycker om årets smaksättning!





Recept - Färsbiffar med rostade rödbetor och smakrik potatispuré

4 port.

600 g kalv- eller lammfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
100g tärnad Arla Apetina
1 ägg
1 finriven vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja
500g rödbetor
salt och peppar
800g mjölig potatis
2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet rostad vitlök&timjan

Blanda färs, salt, peppar, ost, ägg, vitlök och persilja. Forma till biffar och stek dem i smör-&rapsolja 2–3 min på varje sida. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med smör-&rapsolja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa eller stöt potatisen i kastrullen. Blanda ner crème fraiche och vispa till ett luftigt mos. Servera färsbiffarna med rödbetorna och potatispurén.

Recept: Tomas Diedrichsen för Arla Köket


Pastastubbar

Jag tog en bild på denna maträtt men ajajaj vad den såg hemsk ut på bild, som en tomat- och pastasmörja i en ugnsfast form MEN eftersom rätten uppskattades av alla i familjen så vill jag ändå lägga ut recept och bild på maträtten för er. Lösningen: Jag lånar bild från ICA.se som ser bra mycket bättre ut än min egen bild. Rätten är från vår ICA-matkasse och var enkel att tillaga, snabblagad och god - precis enligt mina vardagskriterier! Så tack ICA för ett bra recept och en bra bild!


Bild: ICA.se

4 port.

1 zucchini
1 förp färska lasagneplattor (ca 300g)
ca 300g rökt skinka
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 förp tomatsås/pastasås (Dolmio) ca 500g
1 förp kyld mild ostsås Kelda (4 dl)

 

Sätt ugnen på 225˚C. Skiva zucchinin på längden med en osthyvel.Lägg ut pastaplattorna på en skärbräda. Placera zucchiniremsorna och skinkan ovanpå plattorna. Krydda med salt och peppar.Rulla ihop och skär rullarna i 3 cm breda bitar. Ställ dem med snittytan upp i en ugnssäker form. Häll först på pastasåsen och sedan ostsåsen. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Inspiration: ICA.se


Rödspätta med kokt potatis och romsås

HÄR hittar du min Ib Laursen-tävling så skynda in och tävla!

Häromdagen gjorde vi en rätt som får tummen upp av alla i familjen, nämligen lättpanerad rödspätta som serverades med kokt potatis, broccoli och romsås. Ända sedan jag var liten har jag älskat rödspätta men synd nog äter vi det alldeles för sällan, det får bli bättring på det helt enkelt!





Lättpanerad rödspätta:

Mjöl
Salt
Vitpeppar
1 ägg

Rör ihop mjöl, salt och vitpeppar i en djup tallrik. Vispa ett ägg i en annan djup tallrik. Vänd rödspättan först i ägget och sedan i mjölblandningen runt om. Stek spättan i en stekpanna med smör i ca 2-3 minuter per sida.

Romsås:

2 dl creme fraiche
Saft från 1/2 citron
1/2 burk röd rom
Dill
1-2 msk sweet chilisås
Salt

Rör ihop alla ingredienser i en skål. Låt stå kallt till servering.

Tävling - Mika Design

Ännu en toppentävling har jag chansen att presentera för er kära läsare och även denna gång har ni chans att vinna fina saker från Ib Laursen som jag vet att ni gillar så mycket. Denna gång är det fina sidan Mika Design som är med och sponsrar denna tävling. För att hedra alla hjärtans dag som är på ingång är alla vinsterna i kärleksfärgen rosa!

Tävlingsregler:

Pris A – 3 ugnsformar hjärta från Ib Laursen i färgen rosa.

Pris B – 2 pack smörgåsbricka och vispskål från Ib Laursen i färgen rosa


För 1 lott - Kika in på Mika Design och kika ut vilken av vinsterna du skulle vilja ha om just du vann. Berätta i en kommentar till detta inlägg vilken vinst du helst skulle vilja vinna och varför just du förtjänar att vinna.

För 2 lotter – Gilla Mika Design på Facebook

För 3 lotter - Länka tävlingsbilden med bildtext på din blogg/Facebooksida. Glöm inte att ange namn/länk i kommentaren.

Tävlingen avslutas: Lördagen den 11 februari


*Jag tävlar hos Coquina i samarbete med Mika Design. Tävla HÄR du också!


Vinnare - Farmor Majs Skafferi

Tack till ALLA er som ville vara med i min tävling och stort tack till Maria hos Famor Majs Skafferi som ville vara med och sponsra denna tävling!

Vinnare:

1:a pris, presentkort värd 300 kr - Yasmine Gill (HÄR hittar du Yasmines fantastiska blogg där du kan följa hennes liv som mamma, fru och modell)

2:a pris, presentkort värd 150 kr - JoHaNNa (HÄR hittar du Johannas fina blogg)

3:e pris, presentkort värd 100 kr - Emilia - 16 år och gravid (HÄR hittar du Emilias mysiga blogg där du kan följa Emilias väg till att bli mamma till en liten bebis i april)


Stort GRATTIS till er - kika in på eran mail och följ instruktionerna!


Håll utkik kära läsare, redan senare idag kommer en ny tävling upp - även denna gång kommer du kunna vinna fina saker från Ib Laursen =)


Melodifestivaldags!

MUMS vad god chokladen var som vi testade igår, massa tummar upp!

Idag börjar Melodifestivalen, min favoritperiod på året! Kommer sitta klistrad framför tv:n varenda lördag sex veckor framöver!
Kollar du på Melodifestivalen?

Vill tipsa om mitt favorit-fik - Espresso House! Älskar deras chai-latte och goda bakverk, scones och matiga smörgåsar.


Ny choklad

För mig som älskar choklad och saltlakrits är denna nya choklad redan en favorit trots att jag inte provat den ännu! Återkommer med betyg!

Trevlig fredag på er mina kära läsare!


Italiensk chokladkaka

Burr, har ni lika kallt som vi har det? Minus 15 grader idag och snön yr runt så det är alldeles vitt ute!

Här kommer det utlovade receptet på efterrätten från helgens middag, italiensk chokladkaka som serverades med en klick grädde och hallon. Mums!





3 st ägg
1,5 dl socker
125g mörk choklad
125g smör
1,3 dl vetemjöl

Glasyr
50g smör
50g mörk choklad
2 msk honung

Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda ägg och socker i en bunke och vispa lätt. Smält smör och choklad, blanda det i äggsmeten och rör sist i vetemjölet. Häll upp i smord och bröad form och grädda i cirka 15 minuter. Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och låt den svalna. Koka samman smör, choklad och honung i en gryta på svag värme.
Häll glasyren på den avsvalnade kakan och låt den stelna. Servera med grädde och bär.

Inspiration: Mera halv åtta hos mig (Malena Ivarsson)

Kycklingfilé i whiskysås

Här kommer bild och recept på varmrätten vi gjorde i helgen när vi lagade en trerättersmiddag från kokboken Mera halv åtta hos mig! Kycklingfilé i whiskysås med parmesanmos, en god rätt som hela familjen gillade. Anledningen till att såsen ser lite oljig ut på bilderna är för att jag valde att hälla i lite olja från de soltorkade tomaterna i såsen, den är ju så god. Lite senare får ni bild och recept på efterrätten.

Tre dagar kvar att tävla om presentkort, du hittar tävlingen HÄR!





4 port.

1 kg
kycklingfilé
1 dl soltorkade tomater
0.5 dl soja
2 dl vispgrädde
0.5 dl whisky

1
kg
potatis, fast
0.5 dl parmesan, riven
0.5 dl mjölk
2 msk
smör

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva kycklingen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnsfast form. Hacka soltorkade tomater och strö dem över kycklingen. Blanda soja, vispgrädde och whiskey i en skål. Häll såsen över kycklingen och ställ in formen i ugnen i ca 30 minuter. Koka potatisen mjuk, ca 20 minuter. Häll av potatisen och blanda i mjölk, smör och den rivna parmesanen och mosa potatisen till mos/potatisstomp (behöver ej vara slät). Servera kycklingfilé med sås och potatis.

Inspiration: Mera halv åtta hos mig

RSS 2.0