Flippin' Burgers

Oj vad vi längtat och sett fram emot att gå till Flippin' Burgers, detta omtalade burgarställe som nyligen bytt lokal från Kungsholmen till. närmare Odenplan. Nu med lite större lokaler och uteservering. Här kan du inte boka bord och jag och maken var här en lördagkväll och fick vänta på vårt bord i 1 timme och 20 minuter. Medan du väntar kan du hänga i baren och dricka öl till exempel. När du väl fått bord så går det snabbt att få maten och tro mig, maten är väl värd sin väntan. Trots skyhöga förväntningar så uppfylldes dem big time. Burgarna var helt otroligt, fantastiskt goda och saftiga. Jag hade bara cheddarost på min burgare och det räckte absolut, behövs ingenting mer. Pommesen var också goda och pluspoäng för den goda dragonmajonäsen man kan doppa pommesen i. Milkshakes görs på Ben&Jerrys glass och det kan ju inte bli fel. Hit vill jag definitivt igen och jag rekommenderar dig att ta dig hit också, du kommer inte att ånga dig!
 
 

Laxsallad

När det är varmt ute älskar jag att äta kalla sallader. Denna gjorde jag till mig och maken en dag för någon vecka sedan när det faktiskt var varmt ute, till skillnad från nu när det är mer höstlikt än sommarvärme ute.
 
Valfria grönsaker serveras med kallrökt lax och ägghalvor. Till detta gjorde jag en dressing på lätt creme fraiche, citronpeppar, salt och saft från en halv citron.
 
 

Mini-hummerburgare

Till midsommar gjorde jag dessa godingar, nämligen mini-hummerburgare. Jättegoda tyckte alla som provade dem så dessa kan jag absolut göra igen. En liten varning dock - låt degen jäsa i 30 minuter som det står i receptet, inte en minut mer för då växer degen för mycket och du får vanlig storlek på bröden istället för mini. Jag löste det genom att låta bröden gräddas 15 minuter och sedan skar jag ut efter ett glas så jag fick mini-storlek på bröden. 
 
Glad Midsommar på er förresten :)
 
 
20 st

2 frysta tinade humrar
1 kruka dill
1 salladslök (finhackad)
2 msk färskpressad citronjuice
salt och peppar
20 små salladsblad
1 dl majonnäs

Hamburgerbröd:
250 g smör
1/2 liter vatten
100 g (drygt 1 dl) socker
100 g jäst
1,2 kg mjöl
ägg till pensling
sesamfrön

 

Smält smöret och tillsätt vattnet, värm till 37°. Blanda med övriga ingredienser till en smidig deg och låt jäsa cirka 30 minuter. Forma små bröd och jäs på plåt med handduk över, cirka 30 minuter. Pensla med ägg och strö på sesamfrön. Grädda bröden på 200° i cirka cirka 5 minuter tills de får en gyllenbrun yta och är färdiga inuti.

Ta ut hummerköttet och grovhacka. Lägg i en skål. Blanda med grovhackad dill, salladslök och smaka av med citronjuice, salt och svartpeppar. Låt bröden svalna helt innan du delar dem på mitten. Fördela salladsbladen och en klick hummerröra. Fäst på locket och servera.

 

Inspiration: Elle Mat & Vin


Tropicana Refresh

Som testpilot för Smartson har jag fått testa Tropicana Refresh, en ny juice som består av 100% pressad frukt. Juicen finns i smakerna red grapefruit, lychee och lemon.
 
Jag, maken och yngsta sonen provade denna nyhet i smaken lychee och det var väldigt god, lite syrlig som jag gillar. Vi serverade den väl kyld och man får komma ihåg att skaka flaskan ordentligt. Juicen passar såväl till frukost som till måltider och troligtvis bra även i en drink! En god törstsläckare som jag gärna köper igen!
 
 
 
#tropicanarefresh #refresh #smartsontropicana #smartson

Kitkat-tårta

Jag har sett den på webben en massa gånger men aldrig provat att baka den själv. När sonen fyllde 1 år ville jag dock ge den ett försök då denna tårta ser helt fantastisk ut. Ursprungsreceptet hade inga exakta mått så jag har fått testa mig fram till denna tårta och frågar ni mig både såg den fantastisk ut och smakade fantastiskt =)
 
 
Chokladtårtbotten:
 
300g smör
5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
4 ägg
3 dl hett vatten
 
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smöret och de lätt uppvispade äggen. 
Tillsätt det heta vattnet och rör om till en jämn smet. Häll smeten i en smord och mjölad form, ca 26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-35 minuter. 
 
Hallongrädde:
 
ca 3 dl vispgrädde
ca 1 dl hallonsylt
1 msk marsanpulver
 
Vispa grädde, blanda ner hallonsylt efter tycke och smak. Rör sist ner maranpulver. 
 
Chokladkräm:
 
200g Philadelphiaost Marabou
3 dl vispgrädde
3 tsk vaniljsocker
 
Vispa grädden. När den är halvtjock, den får inte vara färdigvispad, klickar du i Philadelphia Marabou och vaniljsocker och fortsätter vispa tills den är så tjock som du vill ha den.
 
KitKat-choklad: ca 12-13 st
 
 
Skär chokladbotten i tre lika stora delar. Lägg en del underst på ett tårtfat. Bred på ett jämnt lager med hallongrädde (spara lite till garnering). Lägg på en till chokladbotten ovanpå hallongrädden och bred på ett jämnt lager med chokladkräm. Lägg till sist på den sista delen av chokladbotten. Bred på ett tunt lager med hallongrädde runt hela tårtan så att kitkat-chokladen kan fasta mot tårtan. Bryt kitkat-chokladen två och två och fäst dem lätt runt tårtan. Ta ett fint snöre/band och knyt runt tårtan så håller sig chokladen bättre på plats. Nu kan du fylla toppen av tårtan med vad du vill, jag tog smarties och Anthon Berg-chokladägg.
 
Inspiration: Bli min jäst
 

Ballerina Mousse

 Har ni provat nyheten från Ballerina? Kex med mousse med mjölkchokladsmak emellan. Väldigt, väldigt goda om ni frågar mig! Dock krävs kylning av något slag vid fint väder om ni tar med kakorna på picknicken i sommar, moussen smälter lätt. Tummen upp från hela familjen!
 
 
 
 

Pavlova

Denna pavlova tillsammans med förrätt och varmrätt gav en deltagare i tv-programmet Halv åtta hos mig full pott, dvs 30 poäng. När vi sedan fick prova efterrätten hos vänner till oss förstod vi varför deltagaren fick full pott, den var ju helt fantastiskt god. Ser dessutom fantastisk ut så pluspoäng för en snygg efterrätt. Denna måste ni testa pronto, mums!!
 
 
4 st
 
2 ägg (vita+gula)
1 dl strösocker
2 dl Rise crispies
0,5 dl strösocker
0,5 msk vetemjöl
1 dl grädde
45 g smör
2 dl grädde
Färska hallon och blåbär
 
Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum. Vänd ner flingorna i marängen. Spritsa ut marängen till 4 runda kakor på ett bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i 60 minuter. Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Låt sjuda på svag värme till den tjocknar. Låt krämen svalna i kylen. Förbered marängbakelsen en timme innan serveringen. Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden. Garnera med hallon och blåbär.
 
Inspiration: Halv åtta hos mig 

Flapsteak

Vi har några gånger fått njuta av flapsteak hos vänner till oss men för någon vecka sedan provade vi för första gången att tillaga köttet själva när vi nu hittade det i charken på vår affär. Köttet är väldigt mört och gott, dessutom billigare än t ex oxfilé. Flapsteak är ett tunt köttstycke så använd termometer för att få den temperatur du önskar, här har vi grlikat köttet till 56 grader för medium rare. Dagens tips från mig!
 
 

Lax med kall sås

När det är varmt ute älskar jag att äta lax med potatis och kall sås, det är så gott och kan varieras i oändlighet då laxen kan tillagas i ugn, stekas eller grillas. Laxen och såsen kan kryddas med färska örter, allt beroende på vad du har hemma. För er Viktväktare har jag räknat ut att nedanstående portion kostar 12 pp.
 
 
4 port.
 
4 laxfiléer
salt & peppar
Dill
2 dl lätt creme fraiche 
1 msk sweet chili
1 msk stenbitsrom
Saft från 1/2 citron
 
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnsfast form, salta rikligt och peppra. Strö över finhackad dill och lite saft från en halv citron. Tillaga mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Gör under tiden den kalla såsen genom att blanda lätt creme fraiche, saft från citron, rom, sweet chilisås samt salt och peppar. Låt stå kallt till servering. Servera med potatis, ärtor och sallad.
 

RSS 2.0