Italiensk chokladkaka
Här kommer det utlovade receptet på efterrätten från helgens middag, italiensk chokladkaka som serverades med en klick grädde och hallon. Mums!


3 st ägg
1,5 dl socker
125g mörk choklad
125g smör
1,3 dl vetemjöl
Glasyr
50g smör
50g mörk choklad
2 msk honung
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda ägg och socker i en bunke och vispa lätt. Smält smör och choklad, blanda det i äggsmeten och rör sist i vetemjölet. Häll upp i smord och bröad form och grädda i cirka 15 minuter. Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och låt den svalna. Koka samman smör, choklad och honung i en gryta på svag värme. Häll glasyren på den avsvalnade kakan och låt den stelna. Servera med grädde och bär.
Inspiration: Mera halv åtta hos mig (Malena Ivarsson)
Den ser verkligen god ut, choklad är så gott!
Ser ut att vara en grym chokladkaka. Kladdig och alldeles perfekt!:)
Det ser jättegott ut!
Choklad är ju bara så gott! :)
det är jätte kallt ute
sv; ja, och jag blev jättenöjd! Plutt också ;D Tack igen!
Åh den där såg farligt god ut!
Ha en fin helg!
Kram
Oj shit! Måste prova denna. Verkar mindre söt? Vanlig kladdkaka kan bli för mycket ibland kan jag tycka. Tack för receptet :)
Den såg god ut!:)
åh ser ju så gott ut,chokladkaka är aldrig fel.
Ser sjukt gott ut, måste prova baka denna ;)
Vill bara tipsa om min tävling där man kan vinna hårextensions till ett värde av 1925 kr! :)
http://www.sandraasp.com/2012/02/tavling-vinn-extensions-fran-euro-so-cap/
Vi bjöd på den här chokladkakan till efterrätt ikväll! Den var verkligen jättegod och alla gäster berömde oss för att den var så god! Dessutom jättelätt att göra. Tack för tipset!!Denna kommer vi helt klart göra fler gånger =)