Kött i limesås

När jag var och hälsade på mina föräldrar sist hittade jag två pärmar med recept från Hemlagat! Ni vet de där receptkorten man kunde prenumerera på förr. Jag tittade igenom pärmarna och hittade faktiskt några recept som såg smaskiga ut så jag tog med de korten hem för att testlaga. Gjorde om de lite efter mitt tycke men denna första rätt blev supermumsig så den kommer vi absolut göra igen :)

Glöm inte bort min tävling som ni hittar HÄR!



4 port.

ca 500g fläskfilé eller fläskytterfilé
1 burk kokosmjölk
1 röd chili
1 kruka färsk koriander
1 lime
2 msk smör till stekning
Salt
Svartpeppar
1 dl grädde

Koka kokosmjölken i en kastrull till ungefär hälften återstår. Finhacka chilin och koriandern. Skiva filén i lagom stora skivor. Bryn sedan köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra på båda sidorna och stek i några minuter på varje sida till köttet är nästan klart. Häll i chili och koriander i kokosmjölken, rör om och häll blandningen över köttet. Låt sjuda och tillsätt saft och skal från en lime samt grädde. Rör om. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Servera med nudlar/ris och en god sallad.

Inspiration: Hemlagat!

Shopping

Jag har länge funderat på att köpa muffinsformar i silikon. Är det någon som testat detta? De ska ju vara så bra och dessutom är det miljövänligt att slippa köpa och kasta vanliga muffinsformar stup i kvarten.



Dessa muffinsformar hittade jag på webbutiken Culina som du hittar HÄR! En underbar köksbutik med allt från bakredskap till knivar och vinglas. När jag kikade runt på deras hemsida hittade jag en till sak jag blev nyfiken på, nämligen mingelskedar som ser så här fiffiga ut;



Perfekta till sommarens grillfester då gästerna kan mingla runt med vinglas och ett läckert tilltugg som passar på glaset om gästen inte har båda händerna fria. Visst ser de fiffiga ut?

Glöm inte att tävla om fina dregglisar, tävlingen hittar du HÄR!

Tävling



*Jag tävlar hos Coquina om två dregglisar från Myran & Lo. Tävla HÄR du med!

- En lott - Kommentera detta inlägg med en motivering vilken av dregglisarna du vill vinna och varför.

- Två lotter - Samma som ovan plus att du lägger in tävlingsbild samt bildtext i din blogg. Kom ihåg att skriva länk i kommentaren.

Tävlingen avslutas söndagen den 3 april!

Vinster:
Dregglis 1 - Söt dregglis med ljusgröna päron. Vit trikå på baksidan samt tryckknapp.
Dregglis 2 - Söt dregglis med färgglada svampar. Vit trikå på baksidan samt tryckknapp.

Dregglisarna kommer från gulliga Carina på Myran & Lo som sytt dessa fina med mat-tema för Coquinas skull. Kika gärna in på hennes hemsida för hon syr otroligt fina tillbehör till barn såsom mössor, dregglisar, filtar, napphållare osv.


Sista semlan för i år?

Kolla in denna underbara semmeltårtan jag fick njuta av i helgen :) Troligtvis sista semlan för i år om jag får gissa, blev totalt två semlor för mig detta år och det är ganska lite för att vara mig för det är ju så gott!
 


Thaiköttbullar

Ny vecka och ännu en måndag! I veckan kommer jag lägga upp en ny tävling så håll utkik efter den och tävla, tävla, tävla!
Detta recept hittade jag i Melker Anderssons kokbok och ett gott alternativ till vanliga köttbullar. Dessa har en mer vuxen smak med mycket kryddor och godsaker i sig. Gjorde köttbullarna riktigt stora men man kan ju lika gärna göra dem i vanlig köttbulle-storlek.





4 port.

ca 500 g blandfärs
1 gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 ägg
1 msk fisksås
2 msk vatten
1 tsk riven ingefära
1 msk hackad koriander
1 msk hackad mynta
1 tsk chiliflakes
1 tsk röd currypasta
salt
olja till stekning

Blanda samtliga ingredienser i en bunke. Forma färsen till köttbullar i valfri storlek. Stek köttbullarna i olja i en stekpanna till de är klara. Serveras med pasta.

Inspiration: Hemma hos Melker Andersson-kokboken

Panerad fläskfilé i chilisås

Denna rätt blev vi serverade i helgen, väldigt god rätt med mycket sås och hasselbackspotatis är ju bara såååå gott men något man gör alldeles för sällan!



4 port.

1 lagom stor fläskfilé
Ströbröd
1 ägg
Salt
Svartpeppar
3 dl grädde
4-5 msk chilisås
1 msk sötad senap
Riven ost

ca 12 jämnstora fasta potatisar
100g smör
Salt
Svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Ströbröd

Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och skär skåror i potatisen. Ett tips! Lägg potatisen i en träslev så undviker du att skära genom potatisen. Smält smör i en kastrull och smaksätt med salt och peppar samt pressade vitlöksklyftor. Lägg potatisen på en djup plåt och pensla med smörblandningen. Ställ in i ugnen och pensla då och då med smöret, smält mer smör vid behov. Räkna med ca 45 minuter i ugnen beroende på storlek på potatisen. När potatisen är nästan klar tar du ut plåten och häller lite ströbröd på varje potatis och penslar en sista gång med smöret. Låt stå inne i ugnen några minuter till. Under tiden potatisen blir klar gör du kötträtten enligt nedan.
Skär fläskfilén i lagom stora portionsbitar. Vispa ett ägg i en skål och häll ströbröd i en annan skål. Smaksätt ströbrödet med salt och peppar. Vänd ner fläskfilén i ägget och panera sedan i ströbrödet. Bryn fläskfilén snabbt på ganska svag värme (för att inte paneringen ska brännas vid) och lägg över köttet i en ugnsfast form. Blanda grädde, chilisås och senap i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över köttet och ställ in i mitten av ugnen i ca 15 minuter till köttet är klart. Efter halva tiden häller du på riven ost på köttet. Servera köttet och såsen tillsammans med en god sallad och hasselbackspotatis.

Inspiration: Lena i Uppsala


Våfflor

Ni har väl inte glömt att ställa om klockan till sommartid? Härligt det ska bli med lite ljusare kvällar och att vi äntligen börjar gå mot våren och sommaren på riktigt :) I fredags var det våffeldagen och då intogs inga våfflor för min del men däremot blev det goda, frasiga våfflor igår till frukost. Äter våfflor alldeles för sällan vilket är konstigt för det är ju så gott! Våfflorna serverades tillsammans med grädde, vaniljglass, hallon, hallonsylt och hjortonsylt så det var bara att välja och vraka bland godsakerna.




Brunch

Finns det något godare än att duka upp en riktigt god frukost/brunch? Denna frukost dukas upp tillsammans med min familj med en massa godsaker såsom surdegsbröd, brännvinsost, färskpressad juice, äggröra, bacon, prinskorvar, skagen- och smögenröror, grönsaker, prusciutto och salami. Gott!








Lax med hummersås

Denna rätten gjorde vi förra fredagen och MUMS vilken god rätt som känns väldigt mycket helg och en rätt man absolut kan bjuda på! Vi hade ett recept men valde att göra om den så den passade oss och jag vet ju inte hur originalet smakade men detta blev som sagt MUMS! Här kommer receptet så att ni också kan göra maträtten :)

Trevlig helg på er alla!





4 port.

ca 600 g laxfilé
1/2 citron (saften)
1,5 dl vitt vin
1,5 dl hummerbuljong
1 msk smör
1 msk mjöl
4-5 dl vispgrädde
70 g riven parmesan
1 äggula
2 msk smör
salt

ca 12 st potatisar av mjölig sort
3 msk smör
2 äggulor
ca 1 tsk salt
en gnutta muskot

Färska räkor till garnering

Skala och koka potatisen. Slå av vattnet och mosa eller pressa potatisen när den är klar. Arbeta in smör, äggulor och kryddor i moset. Spritsa eller lägg potatisen fint längs kanten på en stor ugnssäker form.
Koka ihop vinet och buljongen till hälften återstår. Rensa räkorna till garneringen och lägg i räkskalen i buljongen, låt koka ihop någon minut och sila sedan bort räkskalen.
Tillaga laxen i ugnen (i en annan ugnssäker form), 175 grader i ca 15 minuter. När du tagit ut laxen ändrar du till grill på ugnen och höjer till 250 grader.
Blanda smör och mjöl till en redning, klicka i smeten i buljongsåsen under vispning till den tjocknar och späd med vispgrädde. Koka upp såsen till den tjocknar. Tag bort såsen från plattan och tillsätt parmesan, äggula och smör. Smaka av med salt och citronsaft samt eventuellt mer grädde.
Lägg laxen i mitten av ugnsformen med potatisen och häll över såsen. Ställ in i ugnen i några minuter till potatisen fått färg. Servera direkt med färska räkor som garnering.

Inspiration: Matplatsen

Premiärgrillning

Så äntligen har vi haft premiärgrillning på gasolgrillen :) Vi helgrillade fläskytterfilé som kryddats med örtpeppar från Santa Maria och som vi åt med en god sallad och en ny bearnaissås - Erik Lallerstedst Bearnaise Provencale. Den var jättegod och smakade mycket bearnaissås med en sting av vitlök!
Köttet blev perfekt grillat till 68 grader så det blev mört och gott. Undrar vad jag ska grilla nästa gång?!









Vinnare

Tack alla som ville vara med i min tävling i samarbete med Bambino :)

Vinnarna i tävlingen är:

Paket 1 - Bara vara jag

Paket 2 - Pia

Paket 3 - MansonDust

GRATTIS!

Maila mig era hemadresser så får ni ett varsitt paket hem inom kort!

Och för er som inte vann så kan jag meddela att jag inom kort kommer hålla en till tävling i samarbete med Bambino så håll utkik på bloggen, kanske är det just din tur att vinna nästa gång!

Frödinge Kladdkaka

När jag inte hinner baka inför besök så köper jag gärna hem Frödinge Kladdkaka från frysdisken. Det är den klart godaste kladdkakan som är perfekt att bjuda på för vem gillar inte kladdkaka?! Serveras gärna med grädde och eventuellt färska bär - mums!

Sista dagen att tävla idag, imorgon förmiddag drar jag de tre vinnarna så skynda på att tävla idag! Tävlingen hittar du HÄR!






Laxgryta - favorit i repris

Igår bjöd vi våra gäster på en favorit i repris - laxgryta som serverades med surdegsbröd, brännvinsost och limeaioli! Ni som inte testat denna måste göra det för det är som sagt en favorit hemma hos oss :)

Imorgon är sista dagen att tävla så har du inte tävlat ännu så kika in HÄR och tävla!



4 port.

6 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1/2 burk krossade tomater
1 dl vitt vin
0,5 gram saffran
2-5 morötter
2-7 potatisar
1/2 gul lök
3 dl grädde
4 laxfiléer
1 burk kräftstjärtar
ev salt

Skala och hacka morötter, potatis och lök i mindre bitar. Häll vatten, buljongtärningar, saffran, vin och och krossade tomater i en stor kastrull. Lägg i rotsakerna och låt koka med till de blir mjuka. Tillsätt grädde och låt koka upp. Skär laxen i bitar och lägg i. Låt sjuda i några minuter till laxen är färdig. Smaka av med salt. Dra kastrullen åt sidan och lägg i kräftstjärtarna så de blir varma. Servera i djupa tallrikar med aioli och gott bröd.

Inspiration: Matplatsen

LCHF Coleslaw

Häromdagen gjorde jag en rätt från nya kokboken LCHF på mitt sätt. En lite enklare middagsrätt med egengjord coleslaw med goda korvar med hög kötthalt! Rätten var riktigt god och jag kommer absolut att göra egen coleslaw ofta i sommar till grillat kött, hamburgare, korv osv. Mums! Apropå grillat är det underbart härligt vårväder ute idag och jag är såååå sugen på att ta fram grillen för en premiärgrillning men det får dessvärre vänta då vi får gäster idag och jag har inhandlat ingredienser till en riktig vinter-rätt, en favorit i repris!

Har ni premiärgrillat ännu?

TVÅ dagar till tävlingen avslutas, skoj att ni är så många som vill vara med och tävla. För er som inte hittat till tävlingen ännu hittar den
HÄR!





2-3 port.

4 korvar med hög kötthalt (jag tog chorizo)
1 spetskålshuvud eller 1/2 vitkålshuvud
1/2 rödlök
1 dl gräddfil
1/2 dl majononäs
1 msk dijonsenap
Salt
Svartpeppar
Smör till stekning
Tomater

Strimla kålen med osthyvel eller kniv. Skala och skiva löken tunn. Blanda gräddfil, majonäs och senap i en skål. Bland gräddfilsblandningen i kålen tillsammans med löken. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek korvarna klara. Servera med coleslaw och tomater.

Inspiration: LCHF på mitt sätt

Ännu mer äppelpaj

Igår tipsade jag om te-sorten Applepie från Friggs men denna gång får ni ett nytt recept på riktig äppelpaj som jag gjorde häromdagen :) Med frysen full i äpplen efter fullproppade äppelträd på tomten i höstas så går det supersnabbt att slänga ihop en äppelpaj när det vankas gäster.

Vilken paj tycker du är godast?

Glöm inte tävla hos mig, några dagar kvar innan dragning. Tävlingen hittar du HÄR!

 



250 g smör
5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1½ dl strösocker

6-8 äpplen
Socker
kanel

Skala äpplena och skär klyftor eller skivor. Vänd runt i socker och kanel efter tycke och smak. Låt stå en liten stund. Rör under tiden ihop ingredienserna till smuldegen med fingrarna. Häll hälften av smuldegen i botten i en pajform. Fördela äpplena över och avsluta med resten av smuldegen. Grädda i 200 grader, ca 25 min, eller tills
pajen fått fin färg och blivit lite knaprig på ytan. Servera med vaniljsås.


En smak av äppelpaj

Men ojojoj vilken underbar te-sort jag köpte hem häromdagen, Friggs Sweet Applepie med smak av äpple, kanel och vanilj. En dryck som verkligen smakar precis som äppelpaj, supersmarrigt!

Glöm inte bort att tävla hos mig, tävlingen hittar du HÄR!


Köttfärssås med bacon

Här kommer en god variant på spaghetti och köttfärssås, den blev en riktig hit här hemma och nu väntar flera matlådor med perfekt god lunch i några dagar!

Glöm inte bort att anmäla er till min tävling som du hittar HÄR!





4 port.

ca 500 g nötfärs
1/2 - 1 burk krossade tomater
1 paket bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2-3 tsk röd currypasta
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk koncentrerad oxfond
Salt och svartpeppar

Finhacka den gula löken. Bryn löken i lite smör i en stekpanna. Pressa ned vitlöken. Bryn köttfärsen och klipp ned baconet. Låt allt bli genomstekt. Rör i krossade tomater, röd currypasta, creme fraiche och grädde samt oxfond. Späd med vatten till lagom konsistens. Salta och peppra efter tycke och smak. Låt småkoka så länge som möjligt för bästa smak. Servera med god pasta och en god sallad!

Tävling!



* Jag tävlar hos Coquina om tre paket från Bambino. Tävla HÄR du med!

- En lott - kommentera detta inlägg med en motivering vilken av paketen du vill vinna och varför

- Två lotter - Samma som ovan plus att du lägger in tävlingsbilden och texten nedanför i din blogg. Kom ihåg att skriv länk till din blogg under kommentarer.

Tävlingen avslutas om en vecka, den 22 mars!

Vinster:
Paket 1: En röd tvårättersskål som kan hålla isär huvud - och efterrätt. Lång sked och tättslutande lock medföljer.
Paket 2: En rosa hakklapp samt rosa äta självbestick (från 12 mån)
Paket 3: Bestick 3-delar, perfekta uppföljaren till äta självbesticken (från 36 mån). Gräddvita

LYCKA TILL!


Baka baka liten kaka

När jag fick besök av en vän häromdagen passade jag på att baka, både en sorts kaka och en sorts paj till fikat. Här kommer kak-receptet som blev dundergod och trots ca 15 kakor räcker de länge då de är ganska mäktiga!



Ca 15 st.

200g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
15 dumlekolor
15 st noblesse

Ställ ugnen på 175 grader. Tärna smöret i en bunke och blanda ihop de torra ingredienserna i en skål innan du häller över detta i smöret. Arbeta ihop detta till en deg. Rulla sedan till lagom stora bollar och placera ut i muffinsformar. Platta till degbollarna och placera ut en dumle i varje boll. Grädda sedan i 10 – 15 minuter i ugnen. Så fort de kommer ut från ugnen så lägger du en nobless på varje kaka som kommer smälta långsamt.
Låt kakorna svalna innan servering.

Inspiration: Jennys matblogg


Thai-lax

Här kommer receptet på den thailändska laxsoppan som jag lovade er häromdagen. Den var ruskigt smarrig med massa goda smaker, den kommer absolut att lagas fler gånger. En varning dock för vita kläder då den röda såsen skvätter iväg då det är nudlar i rätten!





4 port.

4 laxfiléer
2 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
1,5-2 msk fisksås
1 lime (saften)
2 salladslökar
1 röd chili

Nudlar
Färsk koriander

Vispa ihop currypasta, kokosmjölk, buljongtärning och vatten i en stekpanna. Låt koka i 5 minuter utan lock. Strimla chili och salladslök under tiden. Lägg ned laxfiléerna i stekpannan och låt sjuda med i ca 5 minuter (eller till laxen är precis klar). Tillsätt salladslöken, chilin, fisksås och lime under tiden laxen sjuder. Smaka av. Koka nudlar. Servera direkt nudlar i en skål, lägg på en laxfilé och häll över lagom med sås. Toppa med färsk koriander. Servera gärna ett gott bröd till laxsoppan.

Inspiration: Salt & Peppar från 2009


Fler Thailandsbilder

Tycker ni rätt låt vann igår? Det tycker jag så nu ser jag fram emot ESC i Tyskland i maj där vi får hålla tummarna för att det går bra för Eric Saade!

Här kommer lite fler Thailandsbilder från våran underbara semester!


Surf n Turf


Mat på en lokal marknad


Thailändsk öl


Underbara stränder


En bild på mig som har efterlysts så här kommer en bild!

Currykyckling

En god, enkel och snabblagad rätt gjordes häromdagen med kycklingfilé i en currysås. Ikväll är det ju också Melodifestivalfinalen som jag självklart ska kolla på!

Ska du kolla på Mellofinalen idag?





4 port.

ca 600-800 g kycklingfilé
3-4 tsk curry
Salt
Svartpeppar
1 röd paprika
1 paket bacon
2 dl creme fraiche
1/2-1 dl vatten

Skär kycklingfilén i bitar. Stek kycklingen i olivolja i en stekpanna/wokpanna till den är nästan klar. Krydda med curry, salt och svartpeppar. Strimla paprika och klipp bacon i småbitar. Stek bacon och paprika tillsammans med kycklingen. Tillsätt creme fraiche och vatten, rör om och sänk värmen. Låt sjuda några minuter. Smaka av med eventuellt mer curry och salt om det behövs. Servera med nudlar och en god sallad.

Fläskytterfilé i ugn

Igår tillagades en LCHF-rätt (dock inte tagen från nya kokboken) på mitt sätt. Fläskytterfilé i ugn i bearnaissås med ost och sallad. En god och lite festligare rätt. Med en innertemperatur på 68 grader blir köttet verkligen perfekt ljusrosa/vitt och saftigt!

Ikväll väntar en thailändsk rätt för mig med lax och röd curry, med strålande solsken ute vill jag få tillbaka lite thailands-feeling så därför passar det bra med thai idag! Recept kommer senare.

Vad ska ni äta idag?







4 port.

ca 600-800 g fläskytterfilé
Salt
Svartpeppar
Olivolja till stekning
2,5 dl mellangrädde
1 påse Knorr Bearnaissås (vanlig eller extrakryddad)
ca 2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra köttet. Stek på hög värme i lite olivolja snabbt runtom så köttet får fin stekyta. Lägg köttet i en ugnsfast form med ugnstermometer inställd på 68 grader. Blanda mellangrädde med bearnaissås-pulvret. Tillsätt riven ost. Häll gräddblandningen över köttet och toppa med mer riven ost. In i ugnen till termometern visar 68 grader. Ta upp köttet när det är klart och skär i lagom stora skivor, lägg tillbaka i formen. Servera med en god sallad och/eller t ex klyftpotatis.

Ny kokbok

Häromdagen inhandlades en ny kokbok till samlingen. Denna gång blev det Ulrika Davidssons kokbok LCHF på mitt sätt! Innehåller goda LCHF-recept för både frukost, lunch, middag och fika. Säger till när jag provat något recept.


Bambino

Som jag skrev tidigare kommer en eller fler tävlingar för småbarnsföräldrar i ett samarbete med Bambino dyka upp på min blogg. Återkommer med första tävlingen inom kort. Fredagen den 11 mars kommer Bambino ha ett Super Fan Friday på sin Facebooksida där man kan vinna massa fina priser om man föreslår Bambinos facebooksida till tio av sina vänner. Gå in på Bambinos Facebooksida under fredagen så har du chans att vinna fina priser i väntan på de tävlingar som kommer på min blogg! Lycka till!


Nyheter GB

Man vet att det börjar bli vår när GB släpper sina glass-nyheter för året. Jag ser fram emot att prova glassarna för de verkar riktigt goda i år!

Har du provat någon av glass-nyheterna från GB?


Magnum Ghana - Glass med miljöcertifierad kakao från Ghana. Chokladöverdrag med krämig hasselnötsglass och virvlande chokladsås. 
MUMS säger jag bara. Jag älskar Magnum och jag älskar hasselnötsglass så detta kommer nog bli en favorit i år!


Magnum Caramel & Nuts - Magnumchoklad med jordnötsbitar och chokladkrisp. Innehåller en kolakärna med vaniljglass. Låter också väldigt god men minus att glassen inte har pinne, det gör det lite krångligare.


Cornetto Enigma Choklad & Kola - Våffla med chokladglass med kolasås och chokladbitar inuti. Toppad med rik choklad och bitar av hasselnöt. Chokladälskare som jag är tror jag även mycket på denna nyhet, måste absolut provas.


Cornetto Enigma Hasselnöt - En våffla fylld med hasselnötsglass och hasselnötssås med bitar av choklad. Toppad med choklad och vita chokladspån. Låter nästan ännu godare än Choklad & Kola, mums!


Cornetto Enigma Vanilj & Hallon - Vaniljglass med hallonsås och bitar av mörk choklad. Våfflan toppas med choklad och hallonströssel. Somrigast av nyheterna och säkert god, gillar att de valt hallon istället för jordgubb.


Daimstrut Pear Dream - Päronglass med bitar av daim. Jag gillar originalet men tror även denna är god, känns somrigt med päronglass.


Detta är några av nyheterna hos GB. Kolla in deras hemsida för mer information och fler glassnyheter. Nu ser vi fram emot en riktigt god glass-sommar med förhoppningsvis fint väder!


Semla och hemma igen

Nu är vi hemma i Sverige igen efter en underbar semester i Thailand. Åååå vilken underbar mat vi har ätit, ska lägga ut mer bilder en annan dag när jag inte är så trött av jetlag :) Vad väntade idag när vi precis kommit hem? Jo semmeldagen så idag har vi mumsat i oss semlor, jag åt en traditionell (faktiskt första för i år) och maken åt en wienersemla med vaniljgrädde - mums!

Har du ätit någon semla idag?




Fifteen

En av mina favoritmatupplevelser var absolut den gången då jag åt middag på Jamie Olivers restaurang Fifteen i London! Åt en avsmakningsmeny på 7-8 rätter och alla var underbart goda. Jamie själv var tyvärr inte på plats men vi satt nära det halvöppna köket så vi såg när kockarna lagade maten! Om ni åker till London tycker jag absolut att ni ska försöka boka bord på denna restaurang, det är helt klart värt det!





Enklaste förrätten

Enklaste och snabbaste (och för all del väldigt god) förrätt är crostinis med skagenröra/kräftstjärtsröra. Jag gör gärna egen kräftstjärtsröra eller skagenröra men ibland är det bara så enkelt att köpa färdig och de flesta är riktigt goda också om man köper dem i affärens chark.


Tävling inom kort

Vill bara förvarna om att jag inom kort kommer hålla tävling på min blogg, en tävling i samarbete med Bambino. Så håll utkik alla småbarnsföräldrar med barn som gillar mat för när jag är tillbaka från min semester kommer första tävlingen inom kort!


Tårta

Några månader kvar till min födelsedag men tårta kan man äta även fast man inte fyller år tycker jag =) Min favorittårta är prinsesstårta men en somrig jordgubbstårta är inte helt fel det heller.

Vilken är din favorittårta?


Doptårta


Halloweentårta


Födelsedagstårta

Tacos

Idag lär det serveras tacos hos de flesta svenska familjer men det är fullt förståeligt då det är en väldigt god rätt som dessutom är social! Ibland varierar jag med kyckling i min tacos men denna gång blev det klassisk köttfärs!

Äter du tacos idag?


Thailandsmat

Här i Thailand är det fortfarande lika underbart =) Här kommer några matbilder jag vill visa då maten här är heeeelt underbar, älskar det thailändska köket med hettan, kryddorna, skaldjuren och allt däremellan =)

Tycker du om Thailändsk mat?


Kyckling i grön curry


Kyckling och nudlar i sojasås


En god rätt med krabba


Friterade räkor med tartar-sås


Oxfilé


Frukter i stora lass


Chokladmousse

Marabou Premiums chokladsort Dark chocolate & mousse är helt klart beroendeframkallande, galet god. Nog för att det är ganska dyr choklad men med denna räcker det med några bitar så är chokladberoendet mättat för en hel kväll =)


Lax tagliatelle

Åååå vad jag gillar denna rätt, en av mina favoriträtter som vi ofta bjuder på när vi får gäster. Lax, färska örter och pasta, det kan inte gå fel =)



600 g laxfilé
5 msk olivolja (gärna blandad olivolja med en chiliolja)
5 msk limesaft
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl grädde
ca 400 g tagliatelle
4 msk eller mer av blandade örter (basilika, timjan, gräslök och dill)
1 finhackad vitlöksklyfta
olivolja

Blanda ihop olivolja, limesaft och vitlöksklyftor till marinaden. Skär laxen i tärningsstora bitar och marinera den i 15 minuter. Bryn laxtärningarna i en stekpanna och ställ åt sidan. Häll över marinaden i en kastrull, rör ner grädden, sjud såsen någon minut till den blir varm. Koka tagliatellen enligt anvisning på förpackningen. Droppa lite olivolja över den färdigkokta pastan. Blanda pastan med vitlöksklyftan och de finhackade örterna. Häll lax och sås över tagliatellen och servera direkt, gärna med vitlöksbröd.

Gott och blandat

Ibland är det gott att inte laga någon mat utan bara köpa det man är sugen på för stunden och äta det i en salig röra. Som denna härliga tallrik med hummer, prusciutto, ägg med skagenröra, smörstekt toast med cheddarost och korv. MUMS!


RSS 2.0