Tävling - Ninasmat.se

Så var det dags för ännu en tävling för mina matlagningsintresserade läsare! Denna gång kan tre vinnare vinna presentkort på webbutiken Ninasmat.se. På Ninasmat.se hittar du köksredskap, bakredskap samt delikatesser men du hittar också recept i massor! Du som läsare har dessutom 10% rabatt på allt du handlar på ninasmat.se ända fram till Julafton. Ange bara rabattkoden Coquina så dras rabatten vid ditt köp.

1:a pris - Presentkort värd 250 kr

2:a pris - Presentkort värd 100 kr

3:e pris - Presentkort värd 50 kr

Alla presentkort gäller på ninasmat.se och är giltiga 3 månader efter tävlingen är avslutad.

Tävlingsregler:

1 lott - Kika in på Ninasmat.se och välj ut vad du skulle köpa om just du vann! Beskriv ditt val samt en motivering varför just du ska vinna. Skriv gärna också vad Ninasmat.se kan göra för att bli bättre och/eller vad du saknar i deras sortiment.

2 lotter - Gilla Ninasmat.se på Facebook

3 lotter - Länka tävlingsbilden med bildtext på din blogg/Facebooksida. Glöm inte att ange namn/länk i kommentaren.

Tävlingen avslutas: Tisdagen den 13 december


*Jag tävlar hos Coquina om presentkort på ninasmat.se. Tävla HÄR du också!



Kött i gräddig chilisås

Hur mår ni kära läsare? Berätta gärna om era Adventsplaner - Ska ni besöka något julbord innan jul? Har ni önskemål om vad jag ska skriva om mer på bloggen? Saknar ni någonting jag inte skriver om? Jag vet ju att ni är många som läser bloggen och följer mig men ibland är det väldigt tyst bland kommentarerna :)

Igår tillagades en god vardagsrätt - fläskkött i gräddig chilisås som serverades med vit fiberpasta. En god, smakrik rätt som går snabbt att tillaga - perfekt en stressig vardag med andra ord!



3 port.

Fläskkött i lagom mängd, jag brukar ta skinkschnitzel eller fläskfilé
1/2 röd lök
1 pressad vitlöksklyfta
3 dl mellangrädde
1 msk kalvfond
1 tsk sambal oelek
2 tsk soja

Pasta eller ris och gärna sallad som tillbehör

Strimla eller skär fläskköttet i lagom stora bitar. Finhacka rödlök. Stek rödlöken mjuk i en stekpanna/wokpanna med lite smör. Pressa i en vitlöksklyfta. Tillsätt det strimlade köttet. När köttet är genomstekt tillsätter du grädde, kalvfond, sambal oelek och soja. Låt småputtra några minuter. Klart! Servera med pasta eller ris och sallad.

ZOÉGAS Julkaffe

En trevlig present så här i Adventstider skickades hem till mig idag - årets upplaga av ZOÉGAS Julkaffe och en påse mandelbiscotti. För drygt 20 år sedan startade traditionen hos ZOÉGAS att inför varje jul ta fram en unik kaffeblandning. 2011 års julkaffe bjuder på en krämig nötighet och lång kryddig eftersmak när toner av nougat möter pomerans. Drick gärna årets julkaffe tillsammans med praliner, mandelbiscotti, nötter och torkad frukt.

HÄR kan du läsa mer och berätta vad du tycker om årets julkaffe från ZOÉGAS!

Jag återkommer med betyg så fort julkaffet har testats!


Kyckling- och baconpaj

Finns det någon mer perfekt middag än pajer av olika slag. Går snabbt att tillaga, sköter sig själv i ugnen och kan med fördel ätas med en god kålsallad. Denna kyckling- och baconpaj är sååååå god om jag får säga det själv, krämig och smakrik så skynda er att testa denna om ni inte redan gjort det!



Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
500-800 gram kycklingfilé
2 pkt bacon
2 dl creme fraiche
2 msk chilisås
100 gram färskost, jag använde Creme Bonjour vitlök
Salt & peppar

Riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienser till pajdegen och platta ut i pajformen. Nagga pajdegen och förgrädda i 10 minuter. Strimla kycklingen och bryn den. Klipp ner baconet och bryn även den. Rör ihop färskost, creme fraiche och chilisås i en bunke innan du häller ner blandningen med kycklingen. Smaka av med salt och peppar. Låt det sjuda tillsammans innan du lägger det i pajformen, strö ost över och grädda i ca 25-30 minuter eller tills pajen fått fin färg. Serveras tillsammans med en god kålsallad.


Vinnare - Mathem.se

Stort tack till Mathem.se som varit med och sponsrat denna roliga tävling och stort tack till mina kära läsare som ville (och kunde) vara med och tävla i denna tävling!

Vinnare:

1:a pris - Mathems Familjematkasse - J - Tvillingmamma (Du hittar hennes söta blogg HÄR där du kan följa hennes liv med sina 15 månaders tvillingtjejer)

2:a pris - Värdekupong 400 kr hos mathem.se - Randiga Tankar (Du hittar hennes roliga blogg HÄR)

3:e pris - Fri frakt hos mathem.se - Plommonet (Du hittar hennes fina blogg HÄR där du får matinspiration i massor)


Stort tack också för alla goda recepttips, jag återkommer med recepttipset som blev min favorit och som måste testas inom kort!


Första Advent

Vill kika in här och önska er en väldigt trevlig Första Advent! Här får vi kompensera det varma, regniga vädret med massa fina ljus, ljusstakar och tomtar för att få lite julkänsla! Återkommer inom kort med vinnarna i Mathem.se-tävlingen så håll utkik!


Hederlig biff och pommes frites

Igår åts en hederlig biff med klassiker-tillbehören pommes frites och bearnaissås - inte helt fel :)

Idag är det sista dagen att tävla om presentkort och matkasse från mathem.se, tävlingen hittar du HÄR!



Masterchef USA

Snart är det helg, ville kika in här och önskar er en TREVLIG HELG!


Nu har Masterchef USA börjat och trots att programmet inte är lika bra som Masterchef Australia sitter jag bänkad varje dag framför TV3 för att följa Gordon Ramsay mfl :)

Följer ni programmet?

 


Köttfärssås

Idag tillagades köttfärssås här hemma, gott både med pasta och smörstekt kål för en mer LCHF-vänlig rätt! Tycker den blir extra smarrig när man gör den med bacon och fond för lite mer sälta!



4 port.

ca 500 g nötfärs
1/2 - 1 burk krossade tomater
1 paket bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2-3 tsk röd currypasta
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk koncentrerad kalvfond
Salt och svartpeppar

Finhacka den gula löken. Bryn löken i lite smör i en stekpanna. Pressa ned vitlöken. Bryn köttfärsen och klipp ned baconet. Låt allt bli genomstekt. Rör i krossade tomater, röd currypasta, creme fraiche och grädde samt oxfond. Späd med vatten till lagom konsistens. Salta och peppra efter tycke och smak. Låt småkoka så länge som möjligt för bästa smak. Servera med god pasta och en god sallad alternativt smörstekt kål.

Mer Adventsgott!

Några dagar kvar att tävla om en matkasse från Mathem.se så skynda dig in HIT och tävla om du inte redan gjort det!

Här kommer lite fler adventstips inför Första Advent på söndag!



Mozartkulor

ca 25 st.

200 g Odense Nougat
200 g Mandelmassa
150 g Mörk choklad

Skär nougaten i bitar, ca 25 st. Rulla nougaten till bollar och lägg i frysen så de stelnar medan du förbereder mandelmassan. Skär mandelmassan i lika många bitar som nougaten och tryck ut mandelmassan till runda cirklar. Ta ut nougaten ur frysen och lägg en nougatboll på varje mandelmassecirkel. Täck mandelmassa över nougatbollen och rulla till en boll. När allt blivit bollar värmer du chokladen över vattenbad till den smält. Doppa varje nougat/mandelmassaboll i chokladen och lägg på bakplåtspapper till de stelnar. Garnera gärna med fint strössel/pärlemopärlor innan chokladen stelnar. Förvaras svalt.




Kanelbrownie

ca 14 bitar

150 g mörk choklad
200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
1 msk kanel
2 dl vetemjöl
100 g skalade pistaschnötter

Glasyr:
1/2 paket saffran
1 dl grädde
200 g vit choklad

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsfast form (ca 20*30 cm). Smält smöret på svag värme i en kastrull, ha i den mörka chokladen i bitar och låt allt smälta ihop. Vispa socker, ägg och kanel till en luftig smet. Häll ned choklad/smör-blandningen och blanda. Sikta ned mjölet och rör till smeten är jämn. Hacka pistaschnötterna fint och rör ned dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter. Kakan ska vara kladdig inuti men fast på ytan. Låt svalna. Koka upp saffran och grädde. Dra kastrullen åt sidan och låt dra i en halvtimme. Koka upp saffranblandningen igen och dra åt sidan. Bryt den vita chokladen i bitar och rör ned den i saffranblandningen. Rör till glasyren stelnat något. Ha på glasyren på den kalla kakan. Skär kakan i lagom stora portionsbitar.

Inspiration: Amelia Jul




Pepparkakscheesecake

Botten :
30 stycken pepparkakor
75-100  gram smör
1 msk strösocker

Fyllning:
200 gram Philadelphiaost
3 st äggulor
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1 apelsin (skalet )

Gör så här:
Mixa pepparkakorna till smulor. Smält smöret och häll i 1 msk socker o rör om tills det blandar sig.
Platta ut smör/pepparkakor i en form med avtagbar kant.
Vispa äggula, socker, vaniljsocker och färskost i en bunke.
Vispa grädde i en annan bunke till ett fast skum.
Vänd sedan ner äggblandningen i grädden. Riv ner skalet av apelsinen i detta och rör om. Vänd sedan över på pepparkaksdegen och låt stå i frysen minst 4 timmar innan servering.
Njut!

Inspiration: Jenny Warsén


Adventsrecept

Tänk att det redan är nedräkning till Advent :) Tog fram tre julkartonger från garaget idag för att titta efter att allt finns redo inför Advent och jo, jag tror allt finns! Det enda som saknas är lite gott Adventsfika och här kommer ett smarrigt tips från förra årets samling som ni inte får missa - mums!



ca 30 st praliner

1,5 dl vispgrädde
10 st turkisk peppar
225 g choklad (jag blandade mörk och ljus choklad)
1 3/4 dl flor rörsocker
200 g mörk choklad att doppa pralinerna i
Flingsalt till garnering

Lägg grädden och turkisk peppar i en rostfri kastrull och låt koka upp under omrörning. Sjud med lock på kant i 10 minuter. Tillsätt chokladen i bitar och rör om till blandningen är slät. Ta bort kastrullen från plattan och låt blandningen svalna till rumstemperatur. Blanda i florsockret och rör om till massan är slät, täck över och låt stå svalt i två timmar. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Forma massan till bollar som doppas i den smälta chokladen. Strö på lite flingsalt och låt stå kallt till chokladen stelnat. Förvara pralinerna svalt.


Lax i sweet chili-sås

Du glömmer väl inte bort att rösta på mig i tävlingen Sveriges godaste julskinkmacka? Du hittar tävlingen HÄR!

Min fantastiska tävling i samarbete med mathem.se hittar du HÄR!

Denna goda rätt tillagades för någon vecka sedan, som ni redan vet älskar vi lax i denna familj och denna rätt var inget undantag :) För dig som äter LCHF är det bara att servera rätten med en god sallad, annars kan du servera den med ris eller potatis.



4 port:
4 st laxfiléer
3 dl grädde
2-3 msk sweet chili sås (beroende på hur starkt man vill ha det)
2 msk pressad citron
1 vitlöksklyfta
salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnsform. Rör i hop grädde, sweet chili, citron och vitlök. Smaka av med salt & peppar. Häll gräddblandningen över laxen och tillaga mitt i ugnen i ca 20 min. Servera med en god sallad och/eller ris/potatis.


Blossa 11 Arabica

I helgen testades 2011 års Blossa-glögg och även årets första glöggprovning överhuvudtaget :) Blossa 11 Arabica hade jag inte hört speciellt positivt om men jag tycker ändå glöggen var helt okej. Den smakar absolut inte kaffe så kan förstå besvikelsen om man är kaffeälskare men om man bortser från kaffesmaken tycker jag som sagt att glöggen är helt okej.

Har du provat nya Blossa 11 - Vad tyckte du?




Tapas-middag

Som jag skrev om HÄR har jag fått äran att prova Santa Maria Tex Mex Tapas som Buzzador! Tidigare i veckan bjöds vänner hem på tapas-middag för att testa nyheterna: Quesadilla bread, Tostaditos, Tapas Spice mix, Red Jalapeno Halves, Escabeche och Mango Mojo.


Rökt skinka med mango mojo


Skink- och ostquesadillas

75g riven ost
50g rökt skinka
4 st Tex Mex Tapas Quesadillas bread

Lägg hälften av osten på dina Quesadillas bread. Lägg på skinka och resterande osten. Lägg på ett nytt Quesadillas bread och tryck till. Stek i stekpanna i ca 2 minuter på varje sida. Skär upp och servera.


Brie och Escabeche

Tex Mex Tapas Tostaditos
Skivor av Brieost
Tex Med Tapas Escabeche

Klicka på Escabeche på Tostaditosen. Lägg på en skiva brieost.


Jalapeno med getostcreme och valnöt

Tex Mex Tapas Red Jalapeno Halves
40g getost
2 msk creme fraiche
1 tsk honung
Valnötter

Blanda ingredienserna till getostcremen. Fyll jalapenon med cremen och toppa med en valnöt.


Mangotapas

300g mango, tärnad
1/2 påse Tex Mex Tapas spixe Mix
1 msk limejuice

Blanda samman och servera.


Parma- och gestostquesadillas

75g riven ost
50g getost
50g skivad parmaskinka
1 msk flytande honung
4 st Tex Mex Tapas Quesadillas bread

Lägg hälften av osten på quesadillas bread. Lägg på parmaskinka, getost och honung. Strö över resten av osten. Lägg på ett till quesadillas bread och tryck till. Stek i stekpanna i ca 2 minuter på varje sida. Skär upp och servera.


Gurktapas

300g gurka
1/2 påse Tex Mex Tapas Spice Mix

Skala, dela, kärna ur gurkan. Blanda med kryddan och servera.



Tapasmiddagen blev en succé. Jag älskar tapas då man kan småäta flera rätter och det blir dessutom en social middag. Dessa nyheter från Santa Maria kommer jag absolut att köpa igen: Quesadillas bread, Tostaditos och mango mojo. Jag tycker Spice Mix-kryddan hade god smak men tyvärr blev det på tok för mycket krydda i dessa två recept ovan (mango- och gurktapas), det hade räckt med 1/4 påse kryddmix. Quesadillas vad min favorit av dem här ovan medan gästerna gillar Brie & Escabeche mest!

HÄR hittar du med information om Santa Maria Tex Mex Tapas!

HÄR hittar du mer information om vad det innebär att vara Buzzador! Jag kan verkligen rekommendera er att bli en Buzzador, man får testa många roliga nya och gamla produkter som man delar med sig av till vänner, bekanta, okända och via sociala medier. Uppge mitt användarnamn allimac-a om du registrerar dig som Buzzador!

Fredagsmys

Tidigare i höst beställde jag jultidningar av grabbarna O & A och igår fick jag min leverans :) Ett av inköpen var kokboken Fredagsmys av Emma Hamberg och Anette Rosvall Har redan hunnit kika lite i boken och recepten verkar riktigt smarriga. Enda jag saknar är fler bilder på maträtterna, alla recept har inte bilder och det tycker jag är synd. Jag väljer ofta recept efter hur fina bilderna är och hur gott det ser ut att vara! Kokboken är indelad i kategorierna: Fredagsbiff för böfvelen, Sugen Solokvist, Vuxenmys, Fullt Fredags-ös, Grill-mys, TV-dinner, Mat på speed, Barntillåtet och Slutet gott - allting gott!

Några av recepten jag måste testa är:

- Havets risotto med gremolata
- Fredagslyxpasta
- Cinnamon Sugarpuffs
- Ingefärsheta tigerräkor med äggnudlar


Pasta med räkor och havskräftor

Vill kika in här och önska er alla en riktigt TREVLIG HELG =)

Glöm inte bort att rösta på mig i tävlingen Sveriges godaste julskinksmacka som du hittar HÄR, mitt bidrag är nr 5 :)

Glöm inte bort min tävling där du kan vinna en matkasse från mathem.se, tävlingen hittar du HÄR!


Förra helgen bjöd vi våra nära vänner på pasta med räkor och havskräftor. Har haft detta recept här på matbloggen förut men då det är en favorit hos oss lägger jag upp receptet igen! God pasta som känns lite extra helgfestligt med havskräftor :)



4 port.

1 kg oskalade räkor
1 vitlök
1 gul lök
1 färsk röd chili
2 stora tomater
2 msk hummer- eller fiskbuljong
2 dl grädde
gräslök
en skvätt konjak
en skvätt vitt vin
salt och peppar

Skala räkorna. Skala och hacka vitlök och gul lök. Fräs löken i olja i en stor stekpanna/traktörpanna utan att den tar färg Dela och kärna ur chilin och tärna den fint. Lägg den i lökblandningen. Kryssa tomaterna på båda sidorna och doppa dem i kokande vatten i 30 sekunder. Lägg dem sedan i kallt vatten så att du lätt kan ta av skalet. Dela varje tomat i fyra delar och skär ur inkråmet som du sedan kastar. Skär tomatköttet som är kvar i fina tärningar. Häll på vitt vin i lagom mängd i lökblandningen och låt koka in. Häll i buljongen, tomaten och grädden och låt koka några minuter till. Smaka av med salt, peppar och lite konjak. Koka pastan (gärna lite bättre italiensk pasta) al dente. Hacka gräslök. När pastan är klar och avrunnen tar du bort stekpannan från plattan och lägger i räkorna och rör ned pastan och toppar med gräslöken. Servera gärna med ett gott bröd till.

Inspiration: Skaldjur av Torsten Jansson




Santa Maria Tex Mex Tapas

För en tid sedan fick jag hem en kartong med produkter från Santa Maria och deras nya serie Tex Mex Tapas från Buzzador. Jätteskoj att få testa deras nya produkter då jag gilllar Santa Maria och deras produkter och dessutom älskar jag tapas. Produkterna jag fick hem var;

Escabeche - en vegetarisk röra gjord på bland annat majs, oliver, paprika och soltorkade tomater.

Mango Mojo - En sås gjord på mango med smak av ingefära, jalapeno, vitlök och lime.

Quesadilla bread - smakrikt bröd med smak av bland annat chipotle och spiskummin.

Red Jalapeno halves - Röda jalapeno halvor.

Tapas spice mix - tapaskrydda med smak av koriander, gräslök, chili, vitlök och spiskummin.

Tostaditos - vetetortillas som friteras  och torkas till frasiga tapasbröd.





Du kan läsa mer om Santa Maria Tex Mex Tapas HÄR!

I veckan bjöd vi hem våra vänner på en riktig tapasmiddag där vi använde alla våra Santa Maria-produkter, det blev en väldigt god middag som du kommer få läsa mer om inom kort =)

Är du också intresserad av att bli en Buzzador? Kika då in HÄR och läs hur det går till, jag kan verkligen rekommendera att bli Buzzador, är jätteskoj! Använd mitt användarnamn allimac-a om du vill bli en Buzzador precis som jag!


Mathems middag nr 3

Du har också chansen att få prova Mathems Familjematkasse i en vecka, tävlingen hittar du HÄR!

Mathems Familjematkasses middag nr 3 är en god laxrätt med pasta. Nästa gång jag skulle tillaga den skulle jag dock välja att lägga till en kall romsås på t ex creme fraiche, röd rom, citron, dill och sweet chili.

Spenat- och fetapasta med lax



500-600g laxfilé
salt och peppar
smör att steka i

500g tagliatelle
140g spenat
Smör att steka i
1 frp fetaost
Salt och peppar

Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek laxen, ett par minuter på varje sida. Sakta och peppra direkt i stekpannan. Ta upp laxen och låt den vila övertäckt på en tallrik medan du gör spenatröran. Skölj spenaten och grovhacka den. Hetta upp smör i stekpannan och lägg i spenaten. Stek till spenaten har minskat i volym. Sänk värmen och smula ner fetaosten som får smälta bland bladspenaten. Smaka av med sakt och peppar. Servera pasta med en laxfilébit och lite spenat- och fetaoströra.

Inspiration: Mathems Familjematkasse


Mathems middag nr 2

Nu har du också chansen att tävla om en matkasse från Mathem.se, du hittar tävlingen HÄR!

I dagarna har vi tillagat Mathems matkassemiddag nr 2 och 3, goda vardagsrätter som var snabba att tillaga så från att jag började tillaga maten stod den snabbt på bordet för att avnjutas, perfekt!

Mathems Familjekasse nr 2



Falukorv, stuvade makaroner och persiljemajs

Jag som älskar falukorv och stuvade makaroner blev så glad för denna maträtt. Att det dessutom var recept på ett nytt sätt att tillaga stuvade makaroner som dessutom var busenkelt gjorde mig glad, så här kommer jag alltid tillaga mina stuvade makaroner i fortsättningen.

ca 500g falukorv
smör att steka i

500g pasta
2 msk smör
2 msk mjöl
5 dl mjölk
salt, peppar och ev muskot

1 morot
1/2 rödlök
1 burk majs
1/2 kruka persilja
1 dl matlagningsyoghurt
ev salt och peppar

1. Tärna moroten. Finhacka den halva rödlöken och blanda allt i en skål tillsammans med en burk majs. Hacka persiljan och blanda allt ner tillsammans med matlagningsyoghurt. Smaka ev av med salt och peppar. Låt stå till servering.

2. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Smält smör i en kastrull och låt mjölet fräsa med tills det är ljusbrunt. Tillsätt mjölken, lite i taget under omrörning och låt koka några minuter under omrörning. Lägg i pastan, rör om och smaka av med salt, peppar och ev lite muskot.

3. Skiva falukorven och stek den i en stekpanna i lite smör.

Inspiration: Mathems Familjematkasse

Middagstips nr 3 får ni imorgon!

Rösta på mig!

Som jag skrivit om tidigare har jag kommit med i tävlingen Sveriges godaste julskinkmacka i samarbete med Nyhlens Hugosons. Fem bidrag är med och tävlar och min Annandagsmackan är bidrag nr 5. Nu vill jag såklart be mina kära läsare om hjälp att rösta på mig. Man kan antingen gilla mitt bidrag via Facebook på länken nedan eller så kan man trycka på rösta-knappen vid mitt bidrag på samma länk. Du kan dock bara rösta en gång per ip-adress!

Rösta, rösta, rösta på mitt bidrag, nr 5!



Tävling i samarbete med Mathem.se

Mathems Familjematkasse – en nyttig matkasse för både stora och små. Menyerna i Mathems Familjematkasse är framtagna av Ann Wering, med flera års erfarenhet av matlagning till barn och Julia Olsson, utbildad nutritionist. En matkasse full med fräscha råvaror med lättlagade recept med en målsättning att varje rätt ska ta mindre än 30 minuter att tillaga.

Nu när jag fått chansen att prova en matkasse innehållandes 5 goda middagar vill jag i samarbete med Mathem låta även en av er få äran att vinna en Familjematkasse – en av er ska för en vecka få slippa tänka på handling och komma på middagsrecept, matkassen kommer direkt till dörren och det enda vinnaren behöver tänka på är att tillaga maten och äta den!

  


Tävlingsregler:


1:a pris - MatHems Familjematkasse hemlevererad till din dörr

2: a pris – Värdekupong 400 kr på Mathem.se


3:e pris – Fri frakt på Mathem.se vid beställning av matvaror och/eller matkasse

Mathem.se levererar till följande orter: Stockholm, Södertälje, Uppsala, Helsingborg, Göteborg, Malmö och Lund. Du hittar aktuella postnummer HÄR.

1 lott – Kika in på Mathem.se och välj ut det recept som du skulle vilja tillaga i deras receptbank (inkludera länk här http://www.mathem.se/recept ). Kommentera detta inlägg med länk till ditt receptval samt varför just du skulle vilja vinna en Familjematkasse.


2 lotter – Samma som ovan samt gilla Mathem.se på Facebook


3 lotter – Länka tävlingsbild med bildtext på din blogg/Facebooksida. Glöm inte att ange länk/namn i kommentarer för lott 2 och 3.


Tävlingen avslutas: Lördagen den 26 november


*Jag tävlar hos Coquina i samarbete med Mathems matkasse. Tävla HÄR du också!


Vinnare - Chai Home

Stort tack till Lena på Chai Home som varit med och sponsrat denna ljus-tävling och stort tack till alla mina söta läsare som varit med och tävlat!

Vinnare:

1:a pris, 3 paket värmedoftljus - Annika - Drömmen om 11 barn (Du hittar Annikas blogg HÄR där du kan läsa om Annikas liv med barn och familj och nedräkning till förlossning)

2:a pris, 1 paket värmedoftljus - Spacegirl (HÄR kan du läsa om Spacegirls fina pysslande)


Stort GRATTIS till er, kika in på era mail där information om vinsten väntar!



Kika in senare idag - då kommer en SUPERDUPERTÄVLING upp här på matbloggen!

Restaurangtips - Wagamama

Sista dagen att tävla i min tävling - skynda dig HIT och tävla, imorgon drar jag två vinnare!

Igår vad jag och maken på teater, vi såg Spamalot på Oscarsteatern, väldigt rolig så den kan jag rekommendera om man vill få sig ett gott skratt :) Då vi inte hade så mycket tid mellan jobb och teater gick vi till restaurang Wagamama för att äta middag innan teatern! Wagamama är som ett asiatiskt Vapiano förutom att du slipper stå i kö till allting! Vi blev placerade på ett långbord där vi fick äta tillsammans med flera andra sällskap, det är högljutt, mycket lukter från all mat då det är öppet in till köket och man får in maten undan för undan när den är klar men detta såg vi bara som avslappnat och passade oss perfekt då vi inte var ute efter ett lugnt och stilla restaurangbesök.
Vi beställde in två smårätter - Duck gyoza (ångkokta och stekta dumplings med anka och purjolök. Serveras med en dipsås gjord på apelsin, chili, vitlök, sesam och soja) och Ebi Katsu (spröda tigerräkor med en chili- och vitlöksdip).
Till varmrätt beställde maken in Chu Chee Chicken Curry (Kyckling och pumpa i en krämig chu chee-currysås med thaibasilika, paprika, sockerärter och zucchini som serveras med ris) och jag själv beställde in en Chili Chicken Ramen (ramennudlar i buljong med grillat kycklingbröst i en kryddstark nudelsoppa, chili, rödlök, salladslök, böngroddar och koriander).
Allting var jättegott och min varmrätt var gigantisk och staaaark :)
God mat, bra priser och ett avslappnat ställe som vi absolut kommer besöka igen!










Trevlig helg!

Kikar in här och önskar er en riktigt TREVLIG HELG med en nyhet från Marabou Premium, en god men mäktig choklad. Perfekt med en choklad som lindrar sötsuget men som man bara orkar någon ruta av! Nya Winter Caramel är mörk choklad fylld med kolasmak och krispig krokant.

Imorgon avslutas min tävling i samarbete med Chai Home - du hittar tävlingen HÄR!


Matkasse måltid nr 1

Idag testade vi den första av MatHems matkasse-middag, nämligen Mexikansk tacos! En jättegod maträtt som vi absolut kan tänka oss att laga igen. En bra variation till vanlig tacos då detta var med kryddigt kött och andra tillbehör såsom lök, koriander, lime och guacamole. För att göra rätten lite mer matig lade vi till lite mer grönsaker såsom rivna morötter och sallad. Det jag tyckte saknades var lite salsa så det kommer serveras med nästa gång.





800-1000g fläskkarré

Kryddblandning:
2 tsk paprika pulver
2 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
2 tsk salt
3 klyftor vitlök

Guacamole:
4 avokados
2 tomater
½ lime ev. lite chilipulver
Salt och peppar

Till servering:
Små tortillabröd
1 kruka koriander
1 ½ lime
½ rödlök

Gör guacamole: Kärna ur avokadon och mosa fruktköttet ordentligt i en skål. Hacka tomaterna fint och blanda med avokadomoset (eller servera separat till de som inte gillar avokado). Pressa över ½ lime och smaka av med salt och peppar. Tillaga tacokött: Strimla köttet fint. Blanda ihop paprikapulver, chilipulver, spiskummin och salt i en bunke. Pressa även ner vitlöken och lägg sedan i köttet. Blanda om ordentligt så att kryddblandningen fördelas jämt över köttet, använd händerna för bästa resultat. Hetta upp lite smör eller olja i en stor stekpanna och stek köttet tills helt genomstekt. Skär limen klyftor, skala och hacka löken och hacka koriandern. Ställ fram lime, lök, koriander, bröd och kött på bordet.

På mexikanskt vis arrangerar du tacon med en sträng kött och guacamole tvärs över brödet. Pressa sedan en klyfta lime och strö rikligt med hackad koriander över. Vik ihop, ät och njut!

Inspiration: Mathems Familjematkasse


MatHems Familjematkasse

Jag har fått den stora äran att prova och utvärdera en matkasse från MatHem, nämligen deras Familjematkasse som såklart kommer passa min lilla familj perfekt! Det är en stor ära för mig att få prova deras familjekasse och självklart kommer ni få ta del av alla fem recepten som jag ska prova här framöver!

Idag kom leveransen med min matkasse från MatHem, kassar fyllda med fräscha råvaror och fem härliga recept för fyra personer att testa. Inte helt fel att slippa handla och komma på nya recept i en vecka framöver! Familjematkassens menyer är framtagna av Ann Wering, med flera års erfarenhet av matlagning till barn, och Julia Olsson, utbildad nutritionist. Att måltiderna har en målsättning att ta mindre än 30 minuter att tillaga passar mig och min familj perfekt!

En stor tävling i samarbete med MatHem kommer också under helgen, så kika in på bloggen så ni inte missar denna fantastiska tävling!

Medan ni väntar på den nya tävlingen kan ni tävla i min ljus-tävling HÄR!

          

Arla Köket Thaipanna

Idag fick jag en väldigt trevlig överraskning hem till mig, en fin stekpanna fylld med godsaker såsom lime, broccoli, paprika, vitlök, chili och ingefära. I stekpannan fanns också Arla Kökets nyhet - Thaipanna. En produkt i två delar - en del matlagningsgrädde och en del smakpasta. Smakpastan innehåller bland annat het röd chili, ingefära, kokosmjölk, limejuice, koriander och citrongräs. Passande nog hade jag tagit fram kycklingfilé från frysen på morgonen så jag jag kunde prova Arlas nyhet på en gång.

Jag började med att skära kycklingfilén i mindre bitar. Använde min nya stekpanna och stekte kycklingfilén klar i lite smör. Tillsatte röd paprika och färsk broccoli i strimlor/bitar. Hällde i Arla Köket Thaipanna, började med matlagningsgrädden och tillsatte sedan smakpastan. Lät koka i några minuter. Serverade rätten med ris.

Arla Köket Thaipanna uppfyller alla mina krav på en bra produkt - den är enkel att använda, den gör att middagen går snabbt att tillaga och den är god! Hela familjen smaskade i sig middagen med god aptit. Inte för stark så även lilla sonen kunde äta middagen utan problem men hade ändå lite sting vilket det ju ska vara när det handlar om en thai-inspirerad produkt! Dock står det på förpackningen att man ska använda sig av 400 g kycklingfilé men jag använde mig av 1 kg kycklingfilé och det blev perfekt, då fick jag dessutom två matlådor!

Är första gången jag testar Arla Kökets smaksatta pannor men jag blev positivt överraskad av denna Thaipanna och kan verkligen rekommendera den!

Arlas hemsida kan ni läsa mer om deras nyhet och du kan också tävla om en resa till Thailand!










Kladdkakans dag

Idag är det kladdkakans dag och självklart måste detta firas! Men istället för att baka en egen kladdkaka testade jag Frödinges nya kladdkaka med smak av pepparkaka. Har tipsat om Frödinges kladdkaka förut då det är en toppendessert att ha i frysen när man får oväntat besök. Jag som älskar pepparkakssmak på desserter kunde därför inte motstå denna nyhet. Om den var god? MUMS säger jag bara, smakar som en blandning av kladdkaka och att tjuväta på pepparkaksdegen när man bakar pepparkakor :)

Min nya tävling där du kan vinna ljus hittar du HÄR!




Tävling - Ljus från Chai Home

Så var det dags för ännu en tävling till mina kära läsare! Denna gång kan du vinna ljus från Chai Home, vem behöver inte ljus i massor nu när det är så mörkt ute på eftermiddagarna/kvällarna?! Chai Home är en mysig webbutik med massa fint för hemmet, allt från ljus och ljusstakar till skålar och fat! Nu har just du chansen att vinna doftljus som finns i 8 olika dofter, allt du behöver veta inför tävlingen kan du läsa om nedan - Lycka till!



Tävlingregler:

1:a pris - Tre valfria förpackningar doftljus, 9-pack

2:a pris - En valfri förpackning doftljus, 9-pack


1 lott - Kika in hos Chai Home och välj vilken doft du skulle välja på dina ljus om just du vann, skriv i en kommentar till detta inlägg och skriv gärna varför just du skulle vilja vinna! Chai Home har ingen Facebooksida men gilla dem gärna på deras hemsida!

2 lotter - Samma som ovan samt länka tävlingsbild med bildtext på din blogg/Facebooksida. Glöm inte att ange länk i kommentaren.

Tävlingen avslutas: Lördagen den 12 november


*Jag tävlar hos Coquina i samarbete med Chai Home. Tävla HÄR du också!

Vinnare - Lykka.se

Tusen tack alla ni som varit med och tävlat i min tävling i samarbete med Lykka.se och så klart stort tack till Anton på Lykka.se som varit med och sponsrat denna tävling!

Ni var massvis som var med och tävlade men nu har jag dragit två vinnare;

1:a pris presentkort 400 kr - Millah (Du hittar Millahs mysiga blogg HÄR där hon skriver om väntan på sitt första barn som beräknas komma i början av december)

2:a pris hjärtvisp - Carola L (HÄR hittar du Carolas trevliga blogg)


För er som inte vann kan jag berätta att jag redan senare idag kommer lägga ut en ny tävling, denna är perfekt för mörka höstdagar så kika in här lite senare och tävla :)

Kvällens middag

Titta vilken underbar middag vi ätit ikväll :)
















Köttfärslimpa i tomatsås

Hoppas ni alla har en jättebra helg! Själv har hela familjen varit iväg till en simhall och badat i förmiddags - superhärligt! Ikväll väntar en massa godsaker till middag, vad vi ska äta får ni se senare :)

Denna köttfärslimpa i tomatsås har jag skrivit om en gång tidigare men den är ju så supermumsig att jag måste skriva om den igen, en riktig favorit hos alla här hemma! Servera med en god sallad så blir det en perfekt LCHF-rätt!

Idag är sista dagen att tävla i Lykka.se-tävlingen där du kan vinna presentkort eller en visp! HÄR tävlar du, imorgon drar jag två vinnare!



4 port.

1 gul lök
Smör
ca 600 g köttfärs
2 ägg
1 dl smaksatt färskost, jag tog 4 peppar
1 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tomatsås:
1 vitlöksklyfta
Smör
1 burk krossade tomater
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
1/2 dl hackad färsk basilika
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka löken, stek löken i smör så den blir mjuk. Blanda köttfärsen med ägg, färskost, vispgrädde, kalvfond, den stekta löken, salt och peppar. Forma färsen till en limpa i en ugnsform. Grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter.
Skala och finhacka vitlöken till tomatsåsen medan köttfärslimpan står i ugnen. Fräs vitlöken tillsammans med smör i en kastrull/hög stekpanna. Tillsätt krossad tomat, vispgrädde, kalvfond, basilika, salt och peppar. Låt småputtra i ca 10 minuter. Servera såsen med köttfärslimpan och en god sallad (för LCHF) eller kokt potatis.

Inspiration: LCHF Husmanskost med Anna Hallén


Vinnare - HP-tävling

Stort tack till er som ville vara med i min HP-tävling och tack till HP-sauce som ville vara med och sponsra tävlingen!

Vinnare av varsin flaska HP-sauce:

Anna

Felicia 19 år och mamma -
Du hittar Felicias fina blogg HÄR!

Anette - HÄR kan du läsa Anettes mysiga blogg!


Kolla eran mail/blogg dit jag hört av mig med info om er vinst!

För er som inte vann hoppas jag ni istället vinner Londonresan på HP-sauce hemsida - håller tummarna för er!

Grill Ruby

Idag träffades jag och två vänner upp på Grill Ruby i Gamla Stan! Ett liiitet men trevlig restaurang med god mat! Vi tog allihopa deras hamburgare med olika tillbehör! Jättegott även om min hamburgare kanske var i rödaste laget, vanligt kött får gärna vara riktigt rött men köttfärs får gärna vara lite mer genomstekt för min del!
Till efterrätt tog vi alla en varsin liten (men naggande god) chokladmousse!
En drink och ett glas vin slank också ned! Väldigt trevlig kväll!


Kycklingrätt - LCHF

Idag är sista dagen att tävla i min HP-tävling där tre personer vinner varsin HP-sauce, HÄR  kan ni tävla! Lykka.se - tävlingen pågår till lördag och den hittar ni HÄR!

Den här maträtten tillagades häromdagen, en god kycklingrätt som vi tillagade med zucchinipasta för att göra den LCHF-vänlig! För att göra Zucchinipasta skär du en zucchini med en osthyvel, lägg ned zucchinipastan i lättsaltat kokande vatten i fem sekunder, häll av vattnet och servera direkt. Enkelt och gott!



500-800 gram kycklingfilée
Smör att steka i
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 portion Fond du chef kyckling
1 msk curry
salt och lite peppar

Gör så här :
Skär kycklingen i lagom stora bitar,  bryn kycklingen klar i en stekpanna med höga kanter. Tillsätt creme fraiche, grädde och fond. Låt sjuda på svag värme och rör ner curry och salt och peppar.
Låt sjuda medan du kokar zucchinipastan.


Arla Köket Fredag

Denna härliga matbok fick följa med hem från affären häromdagen, en massa härliga recept uppdelade i kategorierna Dippa, Snacksa, Slappa, Plocka, Lyxa, Fjäska, Sippa och Mumsa. En receptsamling med fina bilder jag säkerligen kommer kika i ofta framöver. Har redan hittat många recept jag måste testa, vad sägs om:

Kyckling med parmaskinka och balsamsås
Vit chokladfondant med passionssås
Räksallad med grön örtdressing
Lamm med vitlök
Saltimbocca på kyckling med saffransrisotto


Fisk-killen

Igår när vi höll på att tillaga laxen i inlägget innan ringde det på dörren. Fisk-killen var det som kom på besök och lockade med fisk från sin fiskbil. Då vi äter mycket lax och skaldjur i vår familj valde vi att testa deras prova-på-paket med 2 kg lax, 2 kg torskrygg och 2 kg räkor. Vi valde också att lägga på en stor påse med scampi då det är så gott. Fisken är styckfryst (färskfryst) så det är lätt att ta fram så många portioner fisk du behöver till din middag. Vi fick också ett garantikvitto av Fisk-killen som garanterar bra kvalité på leveransen. Var tredje månad kommer Fisk-killen och ringer på dörren så om vi blir nöjda med maten kan det hända att vi beställer igen! Återkommer med utvärdering när vi testat allt!

Är det någon av er som handlat av Fisk-killen?




Abbas nya laxsåser

Har ni precis som jag sett tv-reklamen för Abbas nya såser där man bara tillsätter lax? Vi äter ju väldigt mycket lax i familjen och jag ville gärna testa de nya produkterna. Som småbarnsmamma älskar jag sätt att underlätta vardagen och och det är ju precis vad Abba utlovar i reklamen. Letade i tre affärer innan jag hittade såserna, valde den med smaken mild tomat- och örtsås. Superenkelt att tillaga; bara tillsätta lax i en ugnsfast form och hälla över såsen. In i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter (175 grader i 20-25 minuter tycker de på förpackningen men jag fick höja graderna undan för undan då det tog sådan tid för laxen att bli klar). Jag serverade laxen med en god sallad. Betyg: 2 av 5. Väldigt enkel tillagning så minimalt med arbetsinsats men tyvärr, såsen smakade på tok för lite. Man kan hellre göra egen sås såsom den HÄR! Blev besviken på Abbas nya såser även om jag inte testat alla men så tråkigt att maten inte smakade någonting. Är det någon av er som testat dem?

HÄR och HÄR hittar ni mina pågående tävlingar!






Restaurangtips - Griffins Steakhouse

Förra helgen besökte jag och maken restaurang Griffins Steakhouse som vi velat gå till länge. Restaurangen ligger lite undangömt vid Centralstationen i Stockholm men när man väl kommer in i restaurangen blir man förvånad hur stort och fint det är där inne. Vi fick sitta i ett underbart fönsterbord med stora fåtöljer så det kändes som om vi satt i ett stort engelskt bibliotek! Efter fördrink fick vi in första rätten i deras Menu Extraordinaire; tre små förrätter var med tonfiskröra med vattenmelon (gott), råbiff med sojastekt svamp (ingenting för mig) och blinier med löjrom (mums). Till varmrätt serverades en grillbricka med allt från lamm och olika korvar till anka och flankstek. Flera olika såser och tre olika sorters potatis. Lammfilén var klart godast men skoj att få prova många olika rätter på en gång. Avslutade kvällen med en galet stor portion med Banansplit, servitriserna kom förbi och önskade oss lycka till med att äta upp den :) Serverades med vaniljglass, bananglass, bananer, bananchips, friterad banan, chokladsås, kolasås, maränger och grädde (gott). Till middagen drack vi deras vinpaket där alla vinerna var goda förutom en av de röda vinerna till varmrätten, ett spanskt vin jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Kan verkligen rekommendera restaurangen men en salig blandning av besökare i alla åldrar. God mat med stoora portioner. Servisen får extra pluspoäng. Önskar jag kunde ge er bättre bilder men de här var de bästa jag fick med mig hem tagna med min mobilkamera.

Ni vet väl att jag har två tävlingar på gång samtidigt, du hittar dem HÄR och HÄR!


Så här fint fick vi sitta och äta!


Fördrink med smak av hallon och lakrits!


Aptitretare i form av minilammkorvar!


Tre förrätter var!


Kött i massor!


Massa tillbehör!


Efterrätten :)


RSS 2.0