Tomatbräserade kycklingben med ris

Igår hämtades en ny matkasse och sonen fick välja vilken av rätterna vi skulle laga till måndagsmiddag. Han valde tomatbräserade kycklingben med ris och den rätten fick verkligen massa tummen upp av hela familjen. I receptet står ca 1,2 kg kycklingben men den snälla matkassen gav oss kycklingben i två förpackningar på ca 950g så vi valde att använda en av förpackningarna och den andra åkte in i frysen. Denna förpackning räckte till middag för oss tre igår plus 2,5 matlåda - perfekt. Kycklingben är lite pilligt men smaken är ju väldigt god och köttet blir väldigt mört. Denna kommer vi absolut göra igen!
 
 

4 portioner ris

 

1/2 rödlök

1 vitlöksklyfta

ca 1 kg kycklingben

Salt och peppar

400 g hela tomater

2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning och fond)

2 msk soja

1 gul paprika

2 msk frysta örter (provencalska)

 

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn kycklingbenen i olja, salta och peppra. Tillsätt löken och låt den få färg. Häll i tomater, buljong och soja. Låt sjuda under lock ca 10 minuter eller tills kycklingbenens innertemperatur är 82˚C. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.Skär paprikan i bitar. Vänd ner dem och örterna, smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ytterligare någon minut. Servera kycklingbenen med riset.

 

Inspiration: ICA


Daimpaj med citrongrädde

Igår skrev jag om den räksoppa som vi bjöd våra vänner på förra helgen och här kommer fortsättningen - efterrätten! Den var väldigt god och extra smarrig blev den med citrongrädde till. Denna kommer vi absolut att göra fler gånger!
 
 
3 dl vetemjöl
125g rumstempererat smör
2 msk socker
1 äggula
 
Fyllning :
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100g smältsmör
1 krm salt
 
Garnering: 2 stycken hackad dubbeldajm
 
Serveras med citrongrädde - vispad grädde med rivet citronskal i.
 
Ställ ugnen på 150 grader. Arbeta ihop alla ingredienser till pajbotten och tryck ut i formen. Förgrädda i 10 minuter. Smält smöret och låt svalna. Rör samman ägg, farinsocker, vaniljsocker, sirap och salt. Vispa till sist ner det smälta smöret. Häll upp blandningen i pajdegen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Hacka daimen och strö över medan kakan är varm. Låt sedan svalna och servera pajen med en klick citrongrädde.
 
Inspiration: Jennys Matblogg

Kryddig fläskytterfilé med råstekt potatis och tzatziki

Igår blev jag och maken ensamma hemma då sonen bestämt sig för att sova hemma hos mormor och morfar. Då passade vi på att välja ut ett gott och lite festligare recept att äta till lördagsmiddag som fick ta lite längre tid och ha lite mer kryddor än när sonen är hemma. Denna middag blev väldigt smakrik och god och kommer absolut göras igen! Fläskytterfilé med mycket kryddor samt råstekt potatis med smak av ingefära och lime samt en tzatziki med vitlök - mums!
 
 
4 port.
 
Råstekta potatisskivor med lime och ingefära : 
6 – 8 medelstora potatisar
2 salladslök
4 msk hackad ingefära
2 lime
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Torkad timjan
 
Skala och skär potatisen och salladslök i ca 0,5 cm tjocka skivor. Vänd ner allt i en ugnsfast form eller plåt. Hacka ingefära och strö över. Pressa över lime och lägg i klyftorna också. Ringla över olivolja. Krydda med flingsalt, peppar och torkad timjan. Vänd runt allting noga. Stek i ugn 175 grader ca 45 minuter - 1 timme. Rör om då och då.
 
Chilikryddad fläskytterfilé : 
Chiliflakes
Paprikapulver
Colmans senapspulver
Salt och svartpeppar
 
Putsa fläskytterfilén. Häll ut kryddorna efter tycke och smak på en tallrik och rulla köttet så alla kryddor fastnar. Bryn sedan ytterfilén i het stekpanna så den får fin färg runtom. Stick in en stektermometer och slå in i bakplåtspapper. Stek köttet färdigt i ugnen samtidigt som potatisen tills du fått en innertemperatur på 68-69 grader,tar ca 30-40 minuter. Ta ut köttet och låt vila i bakplåtspapperet tills det är dags att skära upp/servera.
 
Tzatziki :
ca 150 gram riven gurka

2 dl turkisk yoghurt
2 rivna vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 skvätt vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar
 
Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Lägg gurkan i ett durkslag och salta ganska mycket så att vätskan drar ur och den får stå och droppa av en stund. Blanda sedan med resten av ingredienserna och tillsätt sedan gurkan. Låt gärna stå kallt ett tag före servering.
 
Servera köttet med den råstekta potatisen och tzatzikin, gärna med en god sallad och kryddsmör.
 
Inspiration: Kryddburken

Het räksoppa

Förra helgen provades två nya recept när våra vänner kom på besök för att äta söndagsmiddag hos oss. Som alltid när man provar nya recept är det en chansning men dessa två rätter blev väldigt lyckade smakmässigt. Dock var mängden lite för lite på denna räksoppa, kanske passar bättre för en förrätt till fyra personer eller till två personer för en varmrätt. Men då soppan serverades med färskt grekiskt lantbröd, smör och gräddost samt efterrätt så blev vi mätta ändå :)
 
 
4-5 port förrätt/2-3 port varmrätt
 
500 gram oskalade räkor
1/2 gul lök
1 morot
1/2 röd chili
3 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
2 dl vitt vin
5 dl vatten
3 msk koncentrerad hummerfond
3 dl vispgrädde
salt, peppar och cayennepeppar – efter tycke och smak
 
Skala räkorna – men spara skalen /renset. Skala och hacka lök samt hacka morot och chili. Då soppan ska serveras slät spelar det ingen roll hur stora bitarna är. Smält smör i en stor kastrull/gryta och fräs hacket glansigt. Tillsätt tomatpure och alla räkskalen. Strö över mjöl och häll sedan i vatten, vin och fond. Låt koka i 10 minuter. Vänd ner grädde och smaka av med salt, lite peppar och cayennekrydda efter tycke och smak. Låt koka i fem minuter till, ta sedan av kastrullen från plattan och sila soppan. För att hålla soppan varm låt den stå på svag värme på plattan. Lägg i räkorna direkt i den djupa tallriken och häll på soppan över räkorna. Servera med gott bröd och gott pålägg och gärna lite aioli.
 
Inspiration: Jennys Matblogg

Fredagsmys!

Gissa vad vi ska äta denna fredag i likhet med väldigt många andra svenskar? :)


Krogveckan

I höstas blev det ingenting men nu är den tillbaka - KROGVECKAN! 1-13 februari är det dags för restauranger runt om i Sverige att erbjuda en specialutvald meny till bra priser - 2 rätter för 200 kr. Bokar bord och ser menyerna gör du på Bookatable.com. Jag har gått igenom restaurangerna och min favorit denna Krogvecka är Stockholms Fisk som ligger på Vasagatan i Stockholm med denna meny:
 

FÖRRÄTTER

SILL OCH STRÖMMING MED TILLBEHÖR

Assorted herring with accompaniments.

TOAST SKAGEN

Mixed fresh prawns, dill and mayonnaise on toasted bread.

HALV FISK- OCH SKALDJURSGRYTA

med vitlöksbröd och aioli.

Small fish- and shellfish casserole with garlic bread and aioli.

.................

VARMRÄTTER

DAGENS FÅNGST

Serveras med ägg, räkor, färskriven pepparrot och kokt potatis.

 

Catch of the day with fresh prawns, eggs, horseradish and boiled potatoes.

 

LÄTTRIMMAD FJORDLAX

Serveras med dillstuvad potatis.

 

Salt cured salmon served cold with creamy dill potatoes.

 

HEL FISK- OCH SKALDJURSGRYTA

Serveras med vitlöksbröd och aioli.

Fish- and shellfish casserole with garlic bread and aioli.

.................

DESSERT

CRÈME BRÛLÉE

GLASS MED MANDELFLARN

Ice cream with almond crisp.

CHOKLADBROWNIE

Chocolate brownie
 

Som gravid är man lite begränsad med att man till exempel inte får äta rött kött så då passar en fisk-meny perfekt och denna tilltalade mig.

 

HÄR kan du läsa om ett tidigare krogveckan-inlägg där Gute Grill besöktes. HÄR kan du läsa om ett besök på Pontus! under Krogveckan. HÄR kan du läsa om när Edsbacka Wärdshus besöktes under en tidigare Krogveckan.

 

Ska du äta på restaurang under Krogveckan?


Köttfärssåskampen 2013

Förra veckan fick jag ett trevlig bud hem, nu är det nämligen dags för årets tävling - nämligen köttfärssåskampen 2013!
 
Under vecka 3-5 kan du lämna in ditt bidrag till årets upplaga av köttfärssåskampen. I finalen får den svenska vinnaren möta övriga landsvinnare från Danmark, Norge och Finland. Förstapris är en weekendresa till köttfärssåsens hemstad Bologna i Italien. Den slutgiltiga vinnaren som lagar Nordens godaste köttfärssås koras i vecka 8.
 
Skynda och lämna ditt bidrag till tävlingen här: https://www.facebook.com/HeinzSverige
 
Här och Här och Här är mina favorit-recept på köttfärssås!
 
 

Big Tasty och Chicken Tasty

McDonalds har alltid Big Tasty och Chicken Tasty som återkommande kampanjer i sitt sortiment. Jag tycker Chicken Tasty är supersupergod så inte mig emot. För någon dag sedan sa jag till min man att det är konstigt att de inte sätter in dessa på ordinarie menyn när de är så populära.

Vad fick jag se i Metro idag - jo att Tasty-burgarna från och med nu ska ingå i ordinarie sortiment! Bra gjort McDonalds!


Årets första semla

Har ni ätit någon semla i år eller väntar ni till februari och riktiga fettisdagen?
 
Jag har tjuvstartat, älskar nämligen semlor, så tidigare i veckan gick jag och kollegorna och köpte en varsin semla på ett konditori. Tummen upp för denna goda semla, längtar redan till nästa!
 

Kyckling- och baconpaj

En rätt som vi också gör ofta här hemma är favoriten kyckling- och baconpaj, den tillagades igår till middag och som vi åt med en god sallad. Älskar att pajen är smakrik och krämig, mums!
 
Vad blir det till fredagsmysmiddag hemma hos er?
 
 
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
500-800 gram kycklingfilé
2 pkt bacon
3 dl creme fraiche
2 msk chilisås

100 gram färskost, jag använde Creme Bonjour paprika och chili denna gång

Salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienser till pajdegen och platta ut i pajformen. Nagga pajdegen och förgrädda i 10 minuter. Strimla kycklingen och bryn den. Klipp ner baconet och bryn även den. Rör ihop färskost, creme fraiche och chilisås i en bunke innan du häller ner blandningen med kycklingen. Smaka av med salt och peppar. Låt det sjuda tillsammans innan du lägger det i pajformen, strö ost över och grädda i ca 25-30 minuter eller tills pajen fått fin färg. Serveras tillsammans med en god sallad.


Chokladbollar

Häromdagen bakade jag och sonen chokladbollar när vi kom hem från jobb och förskola. Det är ju så supergott med chokladbollar och dessutom går det snabbt att göra så en perfekt sak att göra en vanlig onsdageftermiddag när man vill festa till det lite med någonting gott =) Mysigt när man kan göra detta tillsammans med sonen som fick rulla sina egna chokladbollar och doppa dem i pärlsocker, när vi var klara var det pärlsocker över hela köksbordet =)
 
 
Lagom många chokladbollar!

100 g smör
1 dl socker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe

Pärlsocker, strössel eller kokos till garnering

Rör ihop alla ingredienser till allt har blandats. Rulla små bollar och rulla i pärlsocker/kokos. Låt stå kallt innan servering.

Korvstroganoff med ris

Jag vet inte HUR många gånger jag skrivit detta recept på korvstroganoff men det är ju så gott och en riktig favorit här hemma hos oss så då får ni också ta del av det! Imorgon är det fredag och efter jobbdagen är det HELG =)
 
 
4 port.

ca 600 g korv, gärna mild med hög kötthalt
Lite gul lök eller 1 vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk kalvfond
1-2 tsk dijonsenap
0,5-1 msk paprikapulver
Salt och peppar

Skär korven i strimlor. Skala och finhacka löken. Hetta upp smör i en stor gryta och stek korven tillsammans med lök/vitlök och tomatpuré. Tillsätt sedan grädde, creme fraiche, fond, senap och paprikapulver. Salta och peppra. Rör om och låt puttra i ca 20 minuter. Servera med ris och en god sallad.

Chicken Tikka Masala

Vi älskar indisk mat i vår familj och lycka är att äta mat på en riktigt god indisk restaurang. Men det kan även vara gott att laga indisk mat hemma och det gjorde vi förra veckan. Gott, enkelt och så blev det några matlådor över vilket är perfekt.
 
 
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 kycklingfiléer
salt
500 g krossade tomater
1 dl vatten
40 g tikka masala kryddmix
1 dl matyoghurt (10%)
1 1/2 dl matlagningsgrädde
 
Skala och skiva lök och vitlök. Skär kycklingen i grova bitar. Bryn kyckling, lök och vitlök i matfett i en gryta. Krydda med salt. Tillsätt tomater, vatten och kryddmix. Låt koka under lock ca 10 minuter. Plocka upp kycklingen ur grytan och lägg åt sidan. Mixa såsen jämn med stavmixer. Rör ner yoghurt och grädde. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och koka ytterligare ca 2 minuter. Servera grytan med ris.
 
Inspiration: ICA

Pepparkakscheesecake

Dagen innan julafton gjorde jag en pepparkakscheesecake, en favorit här hemma hos oss och som vi försöker att göra så ofta som möjligt varje december. Vi blev dock så proppmätta av all julmaten så vi struntade i efterrätt. Kakan har istället kunnat avnjutas av oss under förra veckan och att den stått i frysen i några veckor innan dess gjorde absolut ingenting, den var precis lika god som nygjord. Har ni inte testat denna ännu rekommenderar jag er att göra det, perfekt om ni har pepparkakor kvar från i julas hemma!
 
 
Botten :
30 stycken pepparkakor
75-100  gram smör
1 msk strösocker

Fyllning:
200 gram Philadelphiaost
3 st äggulor
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1 apelsin (skalet)

Gör så här:
Mixa pepparkakorna till smulor. Smält smöret och häll i 1 msk socker o rör om tills det blandar sig.
Platta ut smör/pepparkakor i en form med avtagbar kant.
Vispa äggula, socker, vaniljsocker och färskost i en bunke. Vispa grädde i en annan bunke till ett fast skum. Vänd sedan ner äggblandningen i grädden. Riv ner skalet av apelsinen i detta och rör om. Vänd sedan över på pepparkaksdegen och låt stå i frysen minst 4 timmar innan servering. Njut!

Inspiration: Jennys matblogg


Nudlar med kräftstjärtar

Ännu ett recept från matkassen som fick tummen upp från hela familjen - nudlar med kräftstjärtar. Väldigt enkelt att tillaga och så var det gott förstås, en perfekt rätt nu när en ny arbetsvecka snart startar!
 
 
250 g äggnudlar
150 g gröna ärter
1/2 purjolök
1 röd paprika
2 förpackningar (à 360 g) kräftstjärtar
1 dl sweet chili
salt och peppar
 
Koka nudlarna och ärterna enligt anvisningarna på förpackningarna. Spola dem kalla och låt rinna av. Ansa och skölj purjolöken. Dela och kärna ur paprikan, strimla den och purjolöken tunt. Häll av lagen från kräftstjärtarna och låt de rinna av. Hetta upp en stekpanna och stek nudlar och grönsaker i olja. Krydda med sweet chili, salt och peppar. Vänd ner kräftstjärtarna och servera direkt med ärtorna.
 
Inspiration: ICA

Vinnare

Stort tack till alla som ville vara med i min senaste tävling och så klart ett stort tack till Örsundsbro Färg som ville vara med och sponsra tävlingen!

Vinnare av tre tavlor från Örsundsbro Färg:
 
Jennie - HÄR hittar du Jennies fina blogg!
 
Kika in på din mail Jennie - GRATTIS!
 
 

Tacopaj

*Idag är sista dagen att tävla i min tävling så skynda in och tävla HÄR, imorgon drar jag en lycklig vinnare!
 
Vi har fortsatt äta från matkassen i veckan och i onsdags blev det tacopaj. I matkassen låg en färdig pajdeg, väldigt smidigt när den till och med är färdigkavlad MEN självklart är egengjord pajdeg bra mycket godare än en färdig men har man ont om tid så kan jag ändå se att dessa färdiga pajdegar fyller en funktion.
 
Denna tacopaj var god, alla i familjen åt med god aptit men vill man ha en paj med lite mer smaker så ska man istället laga DEN HÄR tacopajen som är en favorit hemma hos oss.
 
 
250g pajdeg
2 vitlöksklyftor
ca 500g nötfärs
40g taco kryddmix
1 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
3 tomater
75 g riven ost
 
Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut pajdegen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga degen och förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt steka den klar. Blanda i tacokryddan, vatten och grädde. Låt puttra några minuter utan lock. Skölj och småtärna tomaterna. Blanda ner tomater i pannan. Fördela röran i pajformen och strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera gärna pajen med en  god sallad.
 
Inspiration: ICA

Fiskgratäng

För att få lite rutin på saker och ting ska här börjas med matkassar igen, åtminstone de veckor som har smarriga recept :) I måndags hämtades matkasse från ICA ut och hittills har vi gjort tre goda rätter vilket ju är väldigt bra betyg. Vi började veckan med en fiskgratäng som var enkel att tillaga och god. Rätten räckte till fyra vuxna och ett barn och då blev det dessutom en liten matlåda av det som blev över efter middagen. Glömde dock att ta kort så bilden är från ICA.se.
 
 
600 g torsk
900 g potatis
1/2 purjolök
1 tsk olja
4 dl pastasås (tomat & crème fraiche)
salt och peppar
2 tsk oregano
 
Tina fisken. Sätt ugnen på 225˚ C. Koka potatisen i saltat vatten. Ansa och strimla purjolöken. Stek den i oljan. Häll på såsen och låt koka upp. Skär fisken i bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med mycket salt och lite peppar. Strö över oregano och häll på såsen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min eller tills fisken har en innertemperatur på 55˚C. Servera gratängen med pressad potatis och en god sallad.
 
Inspiration: ICA
 

Lax i chilisås

*HÄR hittar du min tävling, skynda in och tävla NU!
 
I helgen rensade vi kyl och frys då ingen av oss orkade bege oss mot affären för att handla inför middagen. Där hittade vi massa godsaker till middag så det fick bli lax i chilisås med ris till middag som alla åt med god aptit. Sonen fick hjälpa till att skära grönsaker till sallad, han älskar verkligen att hjälpa till i köket och det är ju superskoj!
 
 
3-4 port.
 
4 laxbitar eller en laxsida
Massa salt
2 dl creme fraiche
Hot chili sås efter tycke och smak
Hummerbuljong efter tycke och smak
Saft från 1/2 citron
Lite sambal oelek
 
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnsfast form. Strö på massa havssalt (som vanligt, när du tagit mycket tar du lite extra och det kommer ändå inte bli för salt). Blanda ihop creme fraiche, hot chilisås, hummerbuljong, citronsaft och sambal oelek i en bunke. Häll över laxen. Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Servera med ris och sallad.

Sveriges Mästerkock

Igår var det säsongsstart för Sveriges Mästerkock på tv! Såg ni programmet? Jag gjorde självklart det och kommer se varje program framöver, ska bli skoj att se vem som tar hem titeln i år, kommer det bli ännu en tjej tro?


Very Cherry Chocolate Cake

*HÄR hittar ni min nya tävling så kika gärna in där också tävla!
 
Som ni redan sett bakade jag Very Cherry Chocolate Cake till efterrätt på Nyårsafton och precis som första gången jag gjorde denna tårta så blev den väldigt smarrig. Förutom att tre kakbottnar ska göras så är den inte speciellt svår att göra och den är så smarrig så ni måste testa att göra den om ni inte redan gjort det!
 
 
Bottnar
2 ägg
2½ dl starkt kaffe
2½ dl filmjölk
1,25 dl matolja
200 g vetemjöl
450 g strösocker
85 g fin kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk vaniljpulver/vaniljsocker
 
Fyllning
500 g mascarpone
drygt 3 dl vispgrädde
2½ dl körsbärsmarmelad
120 g extra fint strösocker
½ tsk vaniljpulver/vaniljsocker
 
Choklad ganache
100 g mörk choklad
ca 2 dl vispgrädde
1 msk smör
 
bigaråer till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa 3 stycken bakformar som är 20 cm i diameter. Blanda samman ägg, kaffe, matolja och filmjölk i en bunke och vispa samman någon. Blanda sedan samman alla torra ingredienser och tillsätt dem sedan till vätskorna. Vispa smeten ett par minuter tills den är klumpfri.

 

Fördela smeten i de tre formarna. Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 35 minuter. Ta ut kakorna och låt dem svalna. Låt gärna bottnarna ligga i frysen ca 30 minuter innan tårtan börjar monteras. Vispa under tiden samman mascarpone, grädde, socker samt vaniljpulver i maskin eller med elvisp till en fluffig, fast kräm. Tillsätt sist körsbärsmarmeladen. Vispa så allt blandas jämt.

 

Lägg en botten på ett tårtfat och bred på ett lager av mascarponekrämen. Upprepa med följande lager. När sista bottnen pålagd så sprid ut krämen på toppen och på sidorna till hela tårtan är fylld med mascarponekrämen.

 

Smält chokladen till ganachen i en kastrull tillsammans med grädden. Blanka av med en klick smör på slutet. Låt ganachen svalna så den tjocknar innan den fördelas över tårtan. Garnera med några bigaråer. Servera och njut!

 

Inspiration: Matplatsen


Tävling

För att fira in det nya året så kommer här årets första tävling! Denna gång är tävlingen i samarbete med Örsundsbro Färg och du kan vinna dessa tre underbara tavlor:
 
 
Tävlingsregler:
 
Vinst - 1 vinnare vinner tre trätavlor värde 75 kr/styck från Örsundsbro Färg
 
1 lott - Kika in på Örsundsbro Färgs fina blogg och välj ut en fin produkt från deras sortiment som du gillar. Berätta också varför just du skulle vilja vinna denna tävling i en kommentar till detta inlägg.
 
2 lotter - Gilla Örsundsbro Färg på Facebook
 
3 lotter - Länka tävlingsbild och bildtext på din blogg/facebooksida, glöm inte att ange länknamn i kommentaren.
 
Tävlingen avslutas: lördag den 12 januari
 
*Jag tävlar hos Coquina i samarbete med Örsundsbro Färg. Tävla HÄR du också!

Nyårsmiddag

Så var det då 2013 och ett nytt år med nya möjligheter! Om bara några futtiga månader kommer vår lille son till världen och vi blir tvåbarnsföräldrar och sonen blir storebror så vi har verkligen någonting att se fram emot detta år!
 
Igår firade vi nyår med goda vänner, middagsmaten hade delats upp mellan oss och detta underbart goda fick vi äta under kvällen:
 
Fin nyårsdukning!
 
Gratinerad hummer till förrätt!
 
Serranoinlindad helstekt oxfilé med vitlök och rosmarin, serverad med potatisgratäng och rödvinssås!
 
Very Cherry Chocolate Cake!
 
Allt var verkligen fantastiskt gott och vi var riktigt, riktigt mätta lagom till tolvslaget! En härlig nyårsafton med bra slut på 2012 och bra början på 2013!

RSS 2.0