3-rätters LCHF

Hur har ni det i sommarvärmen? Här njuter vi av solen och har varit och badat, suttit på uteserveringar och grillat! Denna 3-rätters middag gjordes häromdagen, allt enligt LCHF-anda!

Glöm inte bort att tävla om barnmatsaker från Bambino HÄR!

Så här såg våran middag ut:


Förrätt - Avocado med skagenröra


Varmrätt - Helgrillad fläskytterfilé med sallad och chili bearnaissås


Efterrätt - Egenplockade jordgubbar från jordgubbslandet

Tävling - Bambino

För flera månader sedan hade jag en tävling i samarbete med Bambino som var väldigt populär hos er småbarnsföräldrar (och er som känner barn och bebisar överhuvudtaget då de är perfekta presenter)! Nu kommer en till tävling i samarbete med Bambino med tre vinstpaket att tävla om!

Paket 1 - Roströd bestick-set för barn från 3 år. Perfekta ätasjälv-bestick med rätt grepp för att passa små barnhänder.

Paket 2 - Röd tallrik i två nivåer för att barnet lättare ska få upp maten på skeden. Med sugring som underlättar att tallriken inte åker runt på matbordet. Samt två skedar i färgerna vit och ljusblå.

Paket 3 - Grön hakklapp med äpple samt två skedar i färgerna orange och brun.


*Jag tävlar hos Coquina i samarbete med Bambino. Tävla HÄR du också!

Tävlingsregler:

1 lott - Berätta i en kommentar i detta inlägg vilket paket du skulle vilja vinna och varför

2 lotter - Samma som ovan samt att du kopierar tävlingsbilden med bildtexten i din blogg/facebooksida. Glöm inte att skicka med länken till ditt inlägg i kommentaren

Tävlingen avslutas: Onsdagen den 6 juli


LCHF köttfärssås

Istället för att servera köttfärssåsen med kolhydrater som pasta kan du servera den med smörstekt kål som är jättegott. Köttfärssåsen har jag tipsat om förut men här kommer receptet igen då den är så god. Kålen skär du tunnt med en vass kniv eller en osthyvel och steker i smör och kryddar med salt och vitpeppar, servera direkt med köttfärssåsen - mums!





4 port.

ca 500 g nötfärs
1/2 - 1 burk krossade tomater
1 paket bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2-3 tsk röd currypasta
ev 1 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk koncentrerad oxfond
Salt och svartpeppar

Finhacka den gula löken. Bryn löken i lite smör i en stekpanna. Pressa ned vitlöken. Bryn köttfärsen och klipp ned baconet. Låt allt bli genomstekt. Rör i krossade tomater, röd currypasta, creme fraiche och grädde samt oxfond. Späd med vatten till lagom konsistens om det behövs. Salta och peppra efter tycke och smak. Låt småkoka så länge som möjligt för bästa smak. Servera med pasta alternativit smörstekt kål.

Midsommarmat

Hoppas att ni alla haft en underbar midsommar :)

Älskar midsommarmat, eller jag älskar buffémat överhuvudtaget! Finns så mycket godsaker och man kan fylla tallriken med en massa gott som man tycker om och dessutom blanda hej vilt utan att tänka på att det ska "passa ihop" :) Så här såg min midsommarhelg ut i mat och dryck-bilder!














Hummer & räkor

Om ni tröttnat på det traditionella midsommarmaten kan man alltid duka fram "mysmat", en massa godsaker man kan plocka med medan man dricker ett gott vin och pratar om veckan som gått :) Sist vi gjorde detta hade vi bland annat hummer, färska räkor, aioli, skagenröra, gott surdegsbröd, cheddarost, ägg, salami, krämiga ostar och vindruvor. MUMS - älskar plockmat!








Glad Midsommar

Vill kika in här och önska alla mina kära läsare en GLAD MIDSOMMAR!
Själv kommer jag spendera min midsommarhelg i Dalarna med stora familjen och där kommer det vankas massa god mat, gott att dricka, regn? och mygg :) Hoppas att ni får en superbra midsommar! Kram till er alla!


Ny Absolut

Häromdagen inköptes Absolut Vodkas nya flaska med namnet Svea! Kunde inte hålla mig borta från den fina flaskan som enligt framsidan ska ha smak av äpple och ingefära! Bara att tillsätta Ginger Ale så ska man ha en god drink (enligt förpackningen) så det måste jag testa här i sommar!

Är det någon som testa denna?


Vinnare

Tävlingen i samarbete med Tiamiquilts är nu avslutad och vinnarna av varsin grytlapp i form av cupcakes är:

- Josefin - Saga ( Blogg hittar du HÄR )

- Cicci ( Blogg hittar du HÄR )


Stort GRATTIS till er båda! Maila mig era hemadresser så skickar jag grytlapparna på posten till er. Ett stort tack också till Tina på Tiamiquilts som var med och sponsrade denna tävling!


En extra vinnare har vi dragit idag också! Är från tävlingen i samarbete med Hanna Design som jag hade för några veckor sedan. Tyvärr har Hanna inte fått tag på vinnaren så idag drogs en ny vinnare:

- Liselotte

Stort GRATTIS till dig också! Hanna kommer maila dig så hoppas jag du hittar ett jättefint smycke som kommer skickas hem till dig inom kort.

Restaurangtips - AG

På Kungsholmen i Stockholm finns AG (fd Allmänna Galleriet) som blivit en köttrestaurang i toppklass, hittills har kritikerna varit väldigt nöjda så vi hade höga förväntningar när vi åt middag där igår tillsammans med våra vänner! AG's lokal ligger väldigt anonymt på en tvärgata och du går genom en trappuppgång tre trappor innan du kommer in till själva restaurangen. Direkt när du kommer in möts du av stora köttstycken som hänger uppradade (inget ställe för vegetarianer kan jag meddela) med information om köttsort, när djuret blev slaktat, ursprung osv. Vi valde att beställa efter servitörens rekommendation, AG:s hängmörade nötrygg för 2 personer. Då vi var 4 personer tog vi in både en Porterhouse och en Entrecôte på ben som vi alla kunde dela på. Medium rare var en självklarhet för oss alla :) Tillbehören bestod av stuvad spenat, hash brown, bakad potatis med vitlökssmör, sallad, bearnaissås och rödvinssås. Ett perfekt sätt att äta middag på, alla delar på allt och man får då chansen att prova flera olika köttbitar med olika tillbehör. Porterhouse-biffen var helt underbar, så mör och med en god, grillad smak. Entrecôten var också bra men nu när vi kunde jämföra var Porterhouse-biffen helt klart godare enligt mig. Bakade potatisen med vitlökssmör, bearnaissåsen och rödvinssåsen får också bra betyg av mig! Trots att det var mycket mat till varmrätt orkade vi efterrätt. Jag själv beställde en rabarbersmulpaj med kolakräm som får medelbetyg av mig, jättegod kolakräm och smulpaj men rabarberna var lite för stora bitar och lite för hårda för min smak. Créma Catalana och marängswiss fanns också på bordet och åts upp med god aptit :)

En väldigt bra restaurang som verkligen kan det här med kött! Dock ska man hålla sig borta om man inte gillar rött kött för dessa köttbitar ska inte ätas annat än medium rare! Är riktigt nyfiken på deras hamburgare som blivit utnämnd till Stockholms bästa och rödvinsbrässerad oxsvans med pappardelle så förhoppningsvis blir det fler besök på denna restaurang :)
















Stamkund på Ica?

Jag är stamkund hos min närmsta Ica-butik och som tack för det fick jag igår hämta ut en fin kökshandduk :) Passande nog hade min kökshandduk ett recept på äppelpaj tryckt på framsidan, perfekt för mig som har två stora äppelträd på tomten och som säkerligen kommer ge massa goda äpplen framåt hösten!

Ikväll väntar restaurangbesök då vi ska besöka en relativt nyöppnad restaurang (nytt koncept) och det ska bli så skoj att testa deras mat som fått så fina recensioner. Återkommer med utlåtande senare!

Imorgon går tävlingen där du kan vinna en söt grytlapp i form av en cupcake ut, tävlingen hittar du HÄR!


Kyckling med currysås

En perfekt vardagsrätt gjorde jag i förra veckan! God och enkel - precis som det ska vara :) Älskar kombinationen curry och kyckling, är ju så gott! Tycker du om curry?

Söta grytlappar i form av cupcakes kan du vinna HÄR så gå gärna in där och tävla om du inte redan gjort det!



4 st kycklingfiléer (tärnade)
Smör
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 tsk curry
1 tsk sambal oelek
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
½ tsk salt

Smält smör i stekpannan. Tillsätt vitlök, curry och sambal oelek. Bryn nu kycklingbitarna lätt (inte genomsteka)
tillsammans med kryddorna. Häll sedan i grädden och sänk till lägsta värmen på spisen och låt småputtra i ungefär 40 minuter. Blanda sedan i Crème fraiche och rör om och låt bli varmt. Kontrollera att kycklingen är helt klar. Servera med ris eller för en mer LCHF-vänlig rätt med broccoli alt blomkål.


Äggmuffins

Söta Jenny tipsade om äggmuffins på hennes matblogg som jag bara var tvungen att testa direkt och mums vad goda de blev och helt perfekta substitut till smörgåsar på morgonen när man vill leva lite LCHF-liv :) Detta recept räcker till 6 muffins och de som inte gick åt lade jag i kylen när de svalnat och dagen efter hade jag ännu en god frukost efter några sekunder i mikrovågsugnen - perfekt!

Glöm inte bort att tävla om en varsin grytlapp i tävlingen som ni hittar HÄR!



5 ägg
1/2 dl grädde
1 dl riven ost
1 pkt bacon
Svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Klipp baconet i mindre bitar som du sedan steker. Vispa ihop ägg, grädde och peppar i en skål. Vänd ner det knaperstekta baconet. Häll upp i muffinsformar (ställ gärna formarna i ett muffinsjärn för at slippa att de rinner ut). Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Inspiration: Jennys matblogg


Tävling

Denna gång har jag en tävling i samarbete med rara Tina på Tiamiquilts. Tina är jätteduktig på att sy och syr bland annat jättefina lapptäcken. Till denna tävling har Tina varit med och sponsrat med jättesöta grytlappar i form av cupcakes, allt för att passa min matblogg! Två vinnare vinner varsin grytlapp så passa på att tävla om de fina, unika och handgjorda grytlapparna!

Tävlingsregler:

1 lott - Skriv en kommentar i detta inlägg varför just du skulle vilja vinna en grytlapp

2 lotter - Samma som ovan. Samt kopiera tävlingsbilden med bildtext till din blogg/facebooksida. Glöm inte att skriv länken till din blogg/facebooksida i kommentaren.

Tävlingen avslutas: onsdagen den 22 juni

Kika gärna in på Tinas blogg!


*Jag tävlar hos Coquina i samarbete med Tiamiquilts. Tävla HÄR du med!

Sommarpresent

Idag kom ett jätteroligt bud hem till mig med en superfin sommarpresent från Heinz. En söt klotgrill i en limegrön, somrig färg och i grillen fanns en massa produkter från Heinz. Allt från bönor till ketchup och chilisås till mango/curry sås. Jag fick också en cd-skiva med filmer med friluftskocken Karin Ihre där hon lagar mat som innehåller Heinzprodukter som smaksättare. Du kan själv hitta filmerna på Heinz Facebooksida! Så inom kort blir det grillning med kol (skoj eftersom vi bara har en gasolgrill här hemma sedan tidigare) och provning av produkterna från Heinz!




Lax - och räkgryta

Denna rätt gjordes för några veckor sedan och var riktigt god! Lite lyxigare känsla med egenskalade räkor och då man gör egen fond på räkskalen men oj vad gott det blir! Enda jag kan säga är att rätten skulle kunna ha lite mer hetta/kryddor då den är väldigt mild i smaken, då skulle den bli perfekt! Hade pressad potatis till som ju är så gott till en såsig rätt!



500 g räkor med skal
Smör
2 dl rödvin (matlagningsvin går bra)
1 dl vatten
100-200g schalottenlök (delad i klyftor)
2 vitlöksklyftor (hackade)
500 g laxfilé (delad i bitar)
1 msk tomatpuré
Lite timjan
1/2 fiskbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
Vetemjöl

Skala räkorna och bryn skalet i en gryta med en klick smör. Tillsätt rödvin och vatten och låt puttra ca 10 minuter.
Skala under tiden lök och dela i bitar samt hacka vitlöksklyftor. Sila av räkbuljongen som du sparar och tillsätter senare. Bryn sedan lök och vitlök i grytan med en klick smör. Tillsätt räkbuljong, tomatpuré, fiskbuljongtärning och timjan grytan. Blanda i grädden och gör en redning på vetemjöl och lite grädde som blandas i tills önskad konsistens är uppnådd. Låt sjuda några minuter, blanda ner laxbitarna och koka på svag värme ca 5 minuter. Lägg i de skalade räkorna och låt de bli varma. Servera med kokt pressad potatis.

Inspiration: Victorias provkök


Vinnare

Tack till alla mina läsare som varit med och tävlat i Hej Baby-tävlingen! Ett stort tack också till Tomas på Hej Baby som varit med och sponsrat denna tävling!

Vinnare av presentkort värt 250 kr hos Hej Baby är:

Maria - Marias blogg hittar du HÄR!


Stort GRATTIS! Jag har skickat mail till dig Maria med information om din vinst.

Då jag vet hur mycket ni gillar tävlingar kommer det snart upp en ny tävling så håll utkik på bloggen!


Grillad kycklingfilé

Blivit en hel del LCHF-mat  för oss de senaste dagarna, känns väldigt bra! Idag har vi dock varit på födelsedagsmiddag och då syndade vi med potatisgratäng :) Denna rätt tillagades häromdagen. Grillad kycklingfilé skuren i bitar med en god sallad och Biggans nya sås Thai Mahal med smak av mango och curry, en väldigt god sås som passade perfekt till just kyckling!

Nu har tävlingen i samarbete med Hej Baby precis gått ut, imorgon drar jag en lycklig vinnare!




Restaurangtips - Texas Longhorn

När jag är sugen på en god köttbit, en god hamburgare eller min favorit - chicken bontaña så blir det ett besök på Texas Longhorn. Nu när de dessutom öppnat en restaurang bara någon kilometer hemifrån är det perfekt. Kommer nog bli många besök där i sommar och sitta på deras uteservering! När vi var där för några dagar sedan åt jag chicken bontaña (nachochips med cheddarost, röd lök, chili, kycklingfilé och jalapenos) medan maken åt en baconinlindad oxfilé med bakad potatis och majskolv. Frossade till och med i efterrätter då vi beställde in en varsin; chokladfondant och cheesecake :)

Imorgon går tävlingen ut som jag har i samarbete med Hej Baby - skynda HIT och tävla om barnkläder!








Nutellamuffins

Mer bakrecept kommer här efter förra helgens kalas och dessa godingar kommer jag absolut att göra fler gånger, muffins med smak av hasselnötter och nutella - mums! Lätt recept precis som jag gillar!

Vilken är er favoritmuffins?

Glöm inte bort att tävla om barnkläder, bara några dagar innan tävlingen avslutas och den hittar du HÄR!





12 muffins!


125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
 2 tsk vaniljsocker
2/3 dl naturell yoghurt
1 dl hasselnötter
nutella

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa det rumstempererade smöret mjukt tillsammans med sockret med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda samman alla torra ingredienser och vispa dem klumpfria med hjälp av en ballongvisp. Rör i de torra ingredienserna i äggsmeten tillsammans med yoghurten. Rör om. Mixa eller finhacka hasselnötterna och ha sist i dem i blandningen. Ställ ut pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten jämnt mellan formarna. Klicka sedan i cirka en dessertsked med nutella i varje muffin. Blanda nutellan och muffinsmeten med hjälp av en en smal sticka/pinne. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.


Chokladfrosting:

100 g philadelphiaost
75 g mjukt smör
50 g mörk choklad
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 msk kallt kaffe
cirka 3 dl florsocker

Vispa färskost och det mjuka smöret. Smält chokladen och låt den svalna, tillsätt chokladen i färskostblandningen under omrörning. Ha sedan i kakao,
vaniljsocker och kallt kaffe. Tillsätt florsockret, lite i taget tills du får en jämn och tjock frosting. Spritsa ut frostingen. Dekorera gärna med strössel och flaggor för lite festligare utseende!

Inspiration: Linneas Skafferi


Grillad hamburgare

När sonen hade 1 års kalas förra helgen bjöd vi på grillade hamburgare! Vi hade beställt hamburgarna från Coop Extras charkdisk och kolla in vilka bamse-hamburgare vi fick med oss hem :) Med massa gott såsom sallad, gurka, rostad lök, lök, dressing, cheddarost och potatissallad var det en omöjlighet att äta hamburgaren med händerna... det blev bestick som fick gälla :) Kan tipsa om Kavlis hamburgerdressing med smak av texmex, den är supergod så testa gärna den!

Några dagar till att tävla om barnkläder från Hej Baby - tävla HÄR om du inte redan gjort det!




Cake Pops

Dessa underbara cake pops gjorde jag för första gången på sonens födelsedagskalas förra helgen! Dessvärre var de inte helt lätta att göra då "bollarna" ramlade av pinnarna när jag skulle täcka dem med smält choklad. Så mina vita cake pops fick bli både vita och bruna då den vita chokladen blev färgad mörk efter ett tag så smälte jag mörk choklad istället. Så ett tips är att ta mörk choklad på en gång så slipper man problemet som jag hade :) Cake popsen är i alla fall supergoda och ett roligt inslag i kalaset då de är väldigt populära hos alla, både barn och vuxna!

Glöm inte bort att tävla HÄR om kläder från Hej Baby!



2 paket ballerina kladdkaka
50-100 g philadelphiaost
200 g vit eller mörk choklad

Grillpinnar/pinnar

Använd en matberedare där du häller i ballerinakakorna och kör tills det bara är smulor av kakorna. Tillsätt Philadelphiaost, börja med 50g. Blanda och känn på degen, den ska vara mjuk men ändå fast. Rulla sedan degen till bollar i den storlek du själv önskar. Lägg in dem i kylen i 30 minuter. Medan bollarna står i kylen så kan du passa på att klippa grillpinnar till önskad längd. Smält chokladen i ett vattenbad. Ta ut bollarna från kylen, doppa pinnen i lite smält choklad och sen tryck in den i chokladbollen (detta gör att pinnen sitter bättre). Sedan är det bara att doppa hela bollen i chokladen och gärna ställa den i en bit oasis för att få fin form på bollarna. Ställ dem kallt direkt så de inte ramlar av utav värmen. Dekorera gärna bollarna med strössel, sidenband eller vad du har hemma.

Inspiration: Starwoman


Tävling - Hej Baby

Så var det dags för ännu en tävling - denna  gång för alla er småbarnsföräldrar eller varför inte till alla er som känner ett barn som kanske fyller år eller bara behöver uppvaktas lite extra, helt enkelt en tävling som passar de flesta :)

Hej Baby har egna kläder för barn, från nyfödda upp till 6 år. De trycker valfri text/namn på sina kläder så de blir mer personliga. Jag själv har beställt en cool tröja till min son, en svart tröja med flames på sidorna av ärmarna och med min sons namn tryckt på framsidan. En tröja vi har fått mycket komplimanger för och absolut skoj att sticka ut lite med sina barnkläder bland alla H&M och Polarn och Pyret-kläder. Nu är Hej Baby generösa nog att sponsra denna tävling med ett presentkort värd 250 kronor till en lycklig vinnare.

Tävlingsregler:

1 lott - Kika in hos Hej Baby och välj ut det plagg du skulle välja om just du vann denna tävling. Kommentera vilket plagg samt varför just du skulle vilja vinna i detta inlägg.

2 lotter - Gilla Hej Baby på deras Facebook-sida och var då med i ytterligare utlottning av presentkort.

3 lotter - Kopiera tävlingsbilden samt bildtexten på din blogg/facebooksida samt kommentera vilket plagg du skulle vilja vinna samt varför. Glöm inte att skicka med länk till inlägget på din blogg/facebooksida.

Tävlingen avslutas om en vecka, tisdagen den 14 juni.


*Jag tävlar hos Coquina i samarbete med Hej Baby. Tävla HÄR du med!

Vinnare

Nu är tävlingen i samarbete med Hanna Design avslutad och vinnaren är:

Amanda! Amandas blogg hittar ni HÄR!


Stort GRATTIS till dig Amanda som vinner ett smycke värd 150 kr hos Hanna Design. Maila mig din mailadress så ser jag till att Hanna tar kontakt med dig.

Tack till alla som varit med och tävlat och stort tack till Hanna på Hanna Design som ville sponsra denna tävling!

Redan ikväll kommer en ny tävling ut på bloggen så håll utkik - framförallt alla småbarnsföräldrar :)

Kalasvecka

Här hemma hos mig är det en riktig kalashelg denna helg då min son fyller 1 år så både i lördags och idag på nationaldagen vankas det kalas hemma hos oss, jätteskoj! Har bjudit på goda nutellamuffins och söta cakepops som jag kommer lägga ut recept på inom kort - mums!

Det är inte bara hos mig det vankas kalas utan även hos Smultronbyn Träleksaker som jag haft samarbete med i en tävling tidigare och som blev väldigt populär hos er läsare. Nu fyller Smultronbyn Träleksaker 2 år och firar detta med fantastiska erbjudanden, fri frakt på alla ordrar över 400 kr samt tävlingar på deras Facebook-sida varje dag denna vecka!

Idag är sista dagen att tävla om smycke från Hanna Design så har du inte redan tävlat så gör det HÄR innan midnatt!


Restaurangtips - Mamas & Tapas

Det finns två Mamas & Tapas - restauranger i Stockholm. Jag har testat den på Södermalm (den andra finns på Kungsholmen) och blev väldigt positivt överraskad. Har saknat en bra tapas-restaurang då det är så socialt att prata med vänner länge medan man äter goda spanska smårätter. Denna gång åt jag på restaurangen tillsammans med min mamma, vi åt bland annat; scampi i vitlök, friterad potatis med aioli, strimlad fläsknoisette i spanska kryddor och grillad chorizo i stark sås. Väldigt gott för alla som gillar stark mat och vitlök i massor!

Imorgon, måndag, är sista dagen att tävla om smycke från Hanna Design. Skynda HIT och tävla innan jag drar en vinnare på tisdag!




Chokladbollar

Idag vankas det födelsedagskalas hos oss och vad passar bättre att skriva om då än chokladbollar :) Älskar chokladbollar och äter dem gärna och ofta både på kalas och när man bara är sugen på choklad! Att de dessutom är snabba att göra och räcker några dagar i kylskåp gör inte saken sämre!

Två dagar kvar att tävla om smycke från Hanna Design - skynda HIT och tävla om du inte redan gjort det!



Lagom många chokladbollar!

100 g smör
1 dl socker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe

Pärlsocker eller kokos till garnering

Rör ihop alla ingredienser till allt har blandats. Rulla små bollar och rulla i pärlsocker/kokos. Låt stå kallt innan servering.

Smaka på Stockholm

Idag har dagen spenderats i Kungsträdgården där eventet Smaka på Stockholm pågår för fullt (tidigare restaurangernas dag)! Går på detta varje år och är alltid lika skoj att prova på gamla och nya restaurangers goda maträtter. Denna gång föll valet på Melanders och Nyagatan. På Melanders provade vi inkokt lax med potatissallad samt en skagenrulle. På Nyagatan provade vi viltsvinsgryta med potatismos och lingon samt chorizo i bröd med chimichurri. Den inkokta laxen och chorizon får höga betyg av mig och maken :) Avslutade dagen med en varsin glass från Lejonet & Björnen - mums! Har ni chansen så missa inte detta event som pågår till och med måndag den 6 juni!


Pasta med pesto och räkor

Pesto och räkor är ju så gott så denna enkla rätt blev en favorit hos alla här hemma :) Gjorde egen pesto då det är så mycket godare än den köpta, enkelt är det också att göra. Idag är det röd dag så de flesta är lediga idag, ska ni göra någonting speciellt om ni är lediga? Själv ska jag åka och storhandla, baka och ikväll blir det grillning!

Några dagar kvar att tävla om smycke från Hanna Design, kolla in tävlingen HÄR!







4 port.

Spaghetti
ca 500g räkor
2 dl matlagningsgrädde
Salt
Svartpeppar

Pesto:
1 kruka färsk basilika (bladen)
1 knippe persilja
0,5 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
ca 50 g pinjenötter
Salt
Peppar

Mixa alla ingredienser till peston till en slät massa. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka pastan al dente. Häll av vattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda ned grädde och pesto. Rör om och värm en kort stund. Tillsätt sist räkorna och servera direkt.

LCHF-Färsbiffar

Denna goda maträtt gjorde vi för någon vecka sedan, serverad med en god sallad blir det en perfekt LCHF-rätt! Idag regnar det ute, inte så roligt när vi hade så fint väder igår men väderprognosen säger soligt och varmt väder torsdag och fredag så vi får njuta i solen då istället :)

Glöm inte bort att tävla om smycke - tävlingen hittar ni HÄR!





4 port.

2 vitlöksklyftor
ca 500 g lammfärs/nötfärs
3/4 dl grädde
2 tsk oregano
Salt
Svartpeppar
1 msk smör
1,5 dl grädde
1 msk kalvfond

Skala och finhacka vitlöken. Blanda den med färs, grädde och oregano i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Forma färsen till fyra stora biffar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna på medelvärme i ca 4 minuter per sida. Häll på grädde och fond och låt såsen koka ihop några minuter. Servera med en god sallad.

Inspiration: LCHF på mitt sätt

RSS 2.0