Vit sangria

I sommar har vi några gånger bjudit på fördrink i form av vit sangria och det är ju så gott och svalkande. Kan verkligen rekommendera vit sangria som fördrink på festen, gärna serverad i en stor fin skål och med mycket bär/frukt och is.
 
 
 
2 ekologiska citroner (skivade och delade i halvmånar)
4 ekologiska lime (skivade och delade i halvmånar)
1 apelsin (skivade och delade i halvmånar)
1 liter färska bär, till exempel jordgubbar och hallon
1 kruka mynta
1 flaska vitt vin
1 dl ljus rom (kan uteslutas)
 

Blanda allt i en stor serveringsskål och smaka av med 1 liter sprite. Servera med mycket is och drick genast.

 

Inspiration: Elle Mat & Vin


Sommarmat

Vilken fantastisk sommar det varit på alla sätt och vis, inte minst har vädret varit helt fantastiskt så det har blivit en hel del badande i sommar. Vi har också njutit av en hel del god mat och dryck och här kommer ett smakprov på allt vi ätit och druckit i sommar!
 
 

Silviakaka

Jag har länge velat baka en Silviakaka då de ser så goda ut men det var först i somras som jag tog tag i det och verkligen bakade en Silviakaka och mums vad gott det var så det kommer jag absolut att baka igen. Tummen upp från både familjen och våra vänner som var på besök.
 
 
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
Smörkräm
150g smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
 
Kokos
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst till det blir vitt. Häll i det kalla vattnet och rör om försöktigt till allt blandats. Blanda bakpulver och mjöl i en liten skål till allt blivit blandat ordentligt. Vänd sedan ner mjölblandningen i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar botten, ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter, känn med en sticka som ska vara torr. Ta ut kakan och låt den svalna. Blanda alla ingredienser till smörkrämen i en kastrull och låt den koka på svag värme, rör hela tiden så det inte bränner fast. Låt småkoka i några minuter och låt sedan svalna. Bred ut krämen över kakan och strö över kokos. 
 
Inspiration: Bli min jäst
 

RSS 2.0