Friday Night Chicken

Som Buzzador har jag fått äran att prova en nyhet från Dafgårds, nämligen Friday Night Chicken. Förpackningen är anpassad efter en familj med sina 500g kycklinglårfiléer. Kycklingen finns i tre olika smaker; sweet chili, sweet BBQ och Sourcreme & onion. Jag hittade Friday Night Chicken på Coop (finns ej på ICA) i de två första smakerna så jag valde att prova sweet chili. 
Kycklingen är fryst och tillagningen är väldigt enkel då kycklingen redan är färdig. Värm ugnen till 175 grader. Placera kycklingen på en plåt eller ugnsfast form. Stek i ugnen i ca 20-25 minuter. Vi valde att servera kycklingen med färskpasta och en god sallad men du kan även göra wraps, tacos eller sallad av kycklingen. Hela familjen gav kycklingen tummen upp, god smak och lagom mycket i en förpackning. Nackdelen är priset då det helt klart är billigare att göra egen kyckling men som komplement och i en stressig vardag ser jag detta som perfekt att ha i frysen och plocka fram när tiden inte räcker till.
 
 
#fridaynightchickenbuzz #buzzador
 

Digestive Cheesecake Creams

Som testpilot för Smartson har jag fått äran att testa två nyheter på kexhyllan. Dessa är från McVities och är två digestivekex med fyllning emellan. Finns i smakerna vanilj och citron. Sonen och hans kompis fick provsmaka kexen och de gav tummen upp till båda sorterna men sonen gillade vanilj bäst och kompisen gillade citron bäst. Jag och maken gillade båda sorterna och kan inte välja ut någon favorit. En god och fräsch variant av kex så vi kommer absolut köpa kexen igen.
 
 
#smartsonmcvities #digestive #kex #cheesecake  #smartson
 

Färsspett med curryrisoni

Vi hade blandfärs hemma och med kanonväder utomhus var det liksom givet att vi skulle grilla och efter att ha sökt på lite olika recept fastnade jag för detta med färsspett med curryrisoni, mums! Massa smaker och gott, gott, gott. Dock gjorde jag om det litegrann som vanligt! För er som räknar propoints är denna middag 10.
 
 
4-5 port.
 
ca 500g blandfärs
1 röd chili
Risoni
2 tsk curry
1/2 stor gul lök
1 morot
1 tsk spiskummin
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
Salt & peppar
2 dl creme fraiche mini 5%
1 msk chilisås
 
Lägg träspett i blöt. Koka risonin enligt förpackningens anvisning. Blanda färsen med spiskummin, senap, salt och peppar samt hackad gul lök (1/4). Sätt färsblandningen på spett, pensla dem med olja och grilla dessa klara. Skär moroten i strimlor eller slantar, finhacka chili och resterande delen av löken. Hetta upp olja i en stekpanna och låt grönsakerna svettas. Tillsätt curry. När risonin är klar häller du av vattnet och häller ned risonin i grönsaksblandningen och rör om till risonin fått färg av curryn. Smaka av med salt och peppar. Blanda creme fraiche med chilisås och smaka av  med salt och peppar. Servera färsspetten med risoni och chilisås.
 
Inspiration: Viktväktarna 

Kyckling i lime & kokos

En god asien-inspirerad rätt lagade jag i förra veckan när vi hade middagsgäster. Den blev god och smakrik men utan att vara stark. Propoints för denna rätt är 9 med nudlar inräknade. 
 
 
5-6 port.
 
900g kycklingfilé
1-2 morötter
Nudlar
1 röd chili
1-2 cm ingefära
Sockerärtor
1 lime
1 burk kokosmjölk lätt
2 msk kycklingfond
1 tsk honung 
4-5 salladslök
 
Skär kycklingen i mindre bitar. Stek dessa på hög värme i en stor gryta i olja så de får färg. Tillsätt sedan kokosmjölk samt skal och saft från en lime. Finhacka en röd chili och häll ner i grytan. Låt sjuda under lock medan du finstrimlar morot och salladslök. Häll i detta samt riven ingefära, fond och honung. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Smaka av grytan med salt och peppar. Tillsätt nudlarna sist och servera direkt.
 
Inspiration: Viktväktarna 
 

Muffinsdagen 27 maj

Visste ni att det är muffinsdagen den 27 maj? Detta måste såklart firas och inför denna dag har jag och äldsta sonen bakat browniemuffins som blev väldigt goda enligt hela familjen och våra fikagäster. Vi använder oss alltid av en muffinsplåt när vi gör muffins, de är perfekta. Denna från Pyrex finns att köpa på Clas Ohlson. Dessa muffins kostar 5 propoints per styck för er som är med i Viktväktarna.
 
 
12 muffins
 
1 ägg
1 dl farinsocker
150g flytande smör
50g mörk choklad
3/4 dl hackade valnötter 
1 dl vetemjöl
1/2 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver 
 
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg och farinsocker i en bunke. Rör ner smöret i äggsmeten. Bryt chokladen i bitar och smält i micro eller över vattenbad. Rör ner chokladen i smeten. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en liten skål. Hacka valnötter. Häll ned detta i äggsmeten och rör runt försiktigt. Fördela smeten jämt i formar i Pyrex-muffinsplåten och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
 
Inspiration: Dansukker
 

Köttfärslimpa med timjansås

Jag älskar köttfärslimpa och denna blev helt otroligt god så denna kommer bli en ny favorit hemma hos oss. Hela familjen praktiskt taget slickade tallrikarna efteråt! Gör den bums är ett tips! Propoints för denna rätt är 11 om man äter den med sallad till.
 
 
5 port.
 
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
500g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk dijonsenap
1/2 rödlök
2,5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk timjan
1 köttbuljongtärning 
1 tsk maizena
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla några minuter. Blanda ner färsen i ströbrödblandningen med ägg, salt, peppar och senap. Dela färsen i två delar och forma till två limpor i en ugnsfast form. Tillaga i övre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Skala och hacka löken till såsen. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt grädde, mjölk, timjan, buljongtärning samt maizena utrört i lite vatten. Koka såsen under omrörning i ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera köttfärslimpan med sås, sallad och ev potatis.
 
Inspiration: ICA.se

Kotlett med rosmarinsås

Igår tillagades en god lunch från matkassen som hela familjen gav tummen upp. Denna kommer vi absolut laga igen, mums! Har även räknat ut propoints-värdet på rätten som är 10.
 
 
5 port.
 
5 fläskkotletter utan ben
2 dl creme fraiche 
salt & peppar 
1 dl mjölk
1 köttbuljongtärning
1 tsk rosmarin
Tagliatelle
 
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Bryn kotletterna i olja, börja med hög värme och stek på båda sidorna till de fått fin färg. Sänk sedan värmen. Salta och peppra. Häll över creme fraiche, mjölk, smulad köttbuljongtärning och rosmarin. Rör om och låt sjuda i några minuter. Servera kotletterna med pastan och en god sallad.
 
Inspiration: ICA.se

Kelda Fransk Bearnaise

Har ni sett nyheterna från Kelda? Kelda har nämligen släppt fyra kalla såser som ni hittar i kyldisken; Amerikansk Barbeque, Svensk Örtagård, Fransk bearnaise och Spansk Mojo Rojo. Jag har provat Fransk Bearnaise som vi åt till ribs för någon vecka sedan, såsen kostade endast 10 kr i vår affär så det billiga priset och den fina, färgglada förpackningen gjorde att såsen fick följa med hem. Både jag och maken tycker såsen både var smakrik och god, jag kan absolut tänka mig att köpa den igen!
 
 

Texas Longhorn Ribs

Ribs är ju så gott men vi har faktiskt aldrig tillagat det hemma hos oss. Nu när äldsta sonen börjat tycka om ribs också kände vi att det var dags att börja äta ribs hemma. Texas Longhorn har färdiga ribs med bbq-sås som bara är att värma på i ugnen eller på grillen. Vi valde att grilla våra ribs och servera med klyftpotatis, beasås och coleslaw. 2 förpackningar för 99 kr, ett bra pris tycker jag då det räcker för hela familjen plus matlåda. Men se till att ha mycket servetter hemma för man blir kladdig som sjutton! Men gott är det absolut så detta kommer vi äta fler gånger!
 
 

Varning för coleslaw från Jensens Bøfhus

Häromdagen skulle jag göra egen coleslaw men ajajaj så fanns det ingen vitkål i affären. Vi valde då att testa en färdig på burk från Jensens Bøfhus. Med detta inlägg vill jag nu varna andra från att testa denna coleslaw, bläää rätt ner i sophinken med den!
 
 

Chipsduellen

Nu har jag testat de resterande två chipssorterna i OLW:s chipsduell med tre kända kockar. Sedan tidigare har jag testat Christian Hellbergs Roast Chicken som var god men het. Igår testade jag Tommy Myllymäkis Jalapeno yoghurt och Tom Sjöstedts 3xlök. Trots att jag hade förutfattade meningar om 3xlök så tyckte jag faktiskt att den var godast av alla chipsen i duellen. Jalapeno yoghurt gillade jag faktiskt minst av alla, sur smak med väldigt mycket hetta. Jag håller tummarna för Tom i denna tävling och hoppas att det blir hans chipssort som får ingå i ordinarie sortiment.
 
 

RSS 2.0