Vinsten och viktig information

Du har väl inte missat min fantastiska tävling i samarbete med Pyrex? Du hittar den HÄR!
 
Nedan ser ni hur vinsten ser ut, en massa fina produkter från Pyrex - allt för bakning och matlagning för hela familjen!
 
Viktig information dock till er som redan tävlat - viktigt att ni har ett öppet Instagram-konto under tävlingsperioden annars får ni skicka in ert tävlingsbidrag direkt till min mail alternativt lägga in bilden på er blogg och då får ni skriva länk i en kommentar till tävlingsinlägget.
 
 

Tävling - Pyrex Fairy Tales

Ge oss en bild baserad på sagan och vinn fina produkter från Pyrex värld till ett värde av mer än 1000 kr!
 

Idag släpper Pyrex de första av sina klassiska sagor i modern tappning för att fira lanseringen av sin nya hemsida på svenska, www.pyrex.se, och de nya fina produkterna som är anpassade till barn.

 

Nedan ser du ett smakprov ur sagan Skönheten & Odjuret;

 
 
Hur sagan slutar får du veta om du kikar in på Pyrex nya svenska hemsida som du hittar HÄR! Förutom slutet på sagan hittar du också en massa goda recept på hemsidan och Pyrex produktsortiment med bland annat nyheterna inom bakning för barn.
 
För att tävla om finfina produkter från Pyrex värde ca 1000 kr behöver du göra följande:
 
Ta en bild på din bästa maträtt, inspirerad av sagan Skönheten & Odjurets magiska värld.

 

Lägg upp bilden på Instagram (du måste ha öppen profil under tävlingsperioden) och hashtagga med #pyrexsverige och #pyrexskönhetodjuret. Har du inte Instagram går det bra att skicka bilden till mig via mail eller lägga upp bilden på din blogg och skicka länk till din blogg i en kommentar till detta inlägg. Glöm inte att skicka dina kontaktuppgifter till mig via mail eller kommentarsfältet så att jag kan kontakta dig om du vinner. 
Tävlingen avslutas den 7 november.

 

Lycka till!

 

Mitt bidrag i tävlingen är denna bild; först en bild på skönheten (en kaka med smak av vanilj, citron och jordgubbar) och sedan en bild på odjuret (kyckling i sambal oelek-sås). Båda är goda men de är olika fina att titta på. Det är min tolkning av sagan, hur är din tolkning?

 

 

Vinnare - Knivbrev

Tack till er läsare som ville vara med och tävla om att få sin kniv grundslipad genom Knivbrev, vinnare blev....
 
 
.... Trollmamma!!  Här hittar du Trollmammas fina blogg med smarriga recept!
 
 
Grattis till dig och hoppas du blir lika nöjd med din kniv som jag blev. Kika in på din mail och följ instruktionerna så kommer snart ett Knivbrev på posten.

Pressdag hos Prat PR

I förra veckan var det dags för pressdag hos Prat PR och självklart var jag och familjen där. I första hand för att kika på Pyrex nyheter inom bakning och matlagning. I bakverkstaden fick 3-åringen dekorera fina muffins som bakats med Pyrex nyheter som inriktar sig mot barn med cirkustema. Att 3-åringen även fick fina kock-kläder från Pyrex gjorde inte saken sämre, han var överlycklig då han älskar allt som har med kök att göra (en blivande liten kock skulle jag tro, inte mig emot). Håll utkik här på bloggen för inom kort kommer två finfina tävlingar upp där du kan vinna fina produkter från Pyrex.
 
 
Förutom att prova produkter från Pyrex på pressdagen fick vi även prova på att rita på HP´s nya dator HPEnvyRove20 med en stor skärm som 3-åringen kunde rita direkt på skärmen med en penna. Han skrev ut sitt mästerverk och sedan fick vi klistra på hans teckning på en godisskål som vi fick ta med hem, väldigt skojigt!
 
Jysk hade även möblerat ett sovrum med deras underbart härliga sängar och övrig inredning - VILL HA ALLT! Med två barn och en stor hund och en 10 år gammal 160-säng skulle vi verkligen vara i behov av en större säng och då denna härliga säng lottas ut håller jag verkligen tummarna för tur i denna tävling!
 
 "Sov gott med Jysk"
 

Veckomeny

Här kommer veckans veckomeny som jag hoppas ska ge lite inspiration och skynda er in HÄR och tävla om ni inte gjort det i min pågående tävling!
 
Måndag
Panerad torsk med romsås
 
Tisdag
Kyckling curry                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
 
Onsdag
Wokade räkor
 
Torsdag
Mexikansk tacos
 
Fredag
Lax tagliatelle
 
Lördag
Pesto- och baconinbakad fläskfilé
 
Söndag
Thaipanna
 
Sötsak
Italiensk chokladkaka
 

Råsaft

Missa inte min tävling som pågår under några dagar till, du hittar den HÄR!
 
För någon dag sedan provade jag juicen Råsaft med smak av apelsin, kiwi och ingefära. En riktigt god och lite sur juice som enligt innehållsförteckningen endast ska innehålla juice från dessa frukter och ingefära, inga tillsatser eller e-ämnen. En god törstsläckare helt enkelt som jag absolut kan tänka mig att dricka igen.
 

HÄR kan du läsa mer om juicefabriken i Loviseberg!

Knivbrev - Utvärdering & Tävling

Jag har fått äran att prova på att slipa en av mina knivar via företaget Knivbrev - du kan i lugn och ro sitta hemma och vänta medan din kniv slipas av proffs då du enkelt skickar och får tillbaka din kniv via posten. Det enda du behöver göra är att ta dig till brevlådan. Affärsidén är enkel - du får hem ett tjockt kuvert med instruktioner hur du ska skicka din kniv via Knivbrev. Viktigt att man följer instruktionerna så ingen skadas under postgången. Du skickar iväg din kniv portofritt och inom några dagar får du din kniv åter, grundslipad av proffs och sylvass. Denna tjänst kan man prenumerera på och då skickas nya kuvert ut automatiskt 1-3 gånger per år (2 är rekommendationen).
Jag valde att testa Knivbrev med en av mina slöaste knivar som knappt kan skära genom tomater längre. Kniven har varit en favoritkniv inköpt i Malaysia men nu stod den mest och samlade damm. Skickade iväg kniven förra onsdagen så den bör ha kommit Knivbrev tillhanda på torsdagen. I måndags fick jag min kära kniv åter så att de skickar kniven inom 48 timmar stämmer. OJOJOJ vilken skillnad på kniv, jag kan med lätt hand skära tomater igen och den är sylvass. Nu slipper kniven stå och samla damm, nu kommer den få arbeta minsann! Tack Knivbrev för att min kniv fått nytt liv igen!
 
Nu har även en av er kära läsare chans att vinna en grundslipning hos proffsen på Knivbrev. Har ni en slö kniv hemma som ni gillar så skynda er att tävla om ett knivbrev ni också!
 
Tävlingsregler!
Tävlingsfråga: Kommentera i detta inlägg vilken kniv du skulle skicka in om just du vann!
Tävlingen avslutas tisdag den 22 oktober
 
 
 

Veckomeny

Så var det måndag igen och här kommer veckans veckomeny, hoppas att den ska ge lite inspiration!
 
Måndag
Köttbullar Tikka Masala
 
Tisdag
Torskpaket med örtdressing
 
Onsdag
Kycklingpaj med vitkål
 
Torsdag
Chiliräkor med pasta
 
Fredag
Kryddig fläskytterfilé med råstekt potatis och tzatziki
 
Lördag
Frikadeller
 
Söndag
Fläskfilégryta
 
Sötsak
Daimtårta
 

Oxfilé Provencale

För någon helg sedan åt vi denna fantastiska middag signerad Leif Mannerström. Oxfilé Provencale har vi länge tänkt laga men nu först skulle det bli av och jisses vad gott det var och något vi absolut kommer laga igen. En riktig festmåltid!
 
 
4 pers.
 
ca 1 kg oxfilé
4 vitlöksklyftor
100g mjukt smör
2 msk persilja, finhackad
worcestershiresås
salt & peppar
ca 1 kg potatis, t ex Amandine
3 vitlöksklyftor
Sparris
 
Sätt ugnen på 125 grader. Skala potatis ich skiva den som mynt. Stek potatisen tillsammans med 3 hela skalade vitlöksklyftor i olja i en rymlig stekpanna. Krydda med salt. Tänk på att det tar tid att råsteka potatis så börja med detta i god tid.
Bryn oxfilén runtom i smör, salta och peppra. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet och lägg i en ugnssäker form. Stek i ugnen till en innertemperatur på 55 grader, det tar ca 25-30 minuter. Ta ut köttet och låt det vila 10 minuter före servering. Skala och pressa 4 vitlöksklyftor. Blanda med 100g smör och finhackad persilja. Smaka av med worcestershiresås, salt och peppar.
Lägg potatisen på ett serveringsfat som är ugnssäker. Skiva oxfilén och lägg ovanpå potatisen. Salta och peppra. Fördela vitlökssmöret ovanpå köttet. Ställ ugnen på grillelement, 250 grader. Ställ in fatet i ugnen några minuter till smöret smält. Servera med en god sallad, sparris och eventuellt bearnaisesås.
 
Inspiration: Leif Mannerström/Elle Mat & Vin
 

Sushi & thai

I helgen när vi inte orkade laga mat och hade njutit av en god brunch vid lunchtid åkte jag iväg till närmsta thaiställe och köpte med mig en liten sushi och nudlar med kyckling. Jag kan äta räkor eller lax sushi men inte en hel middag utan tycker att det räcker med en bit så sushin fick maken (och jag smakade min bit) och jag åt thairätten.
 

Knorr Bearnaisesås

Jag har tidigare skrivit om Middagshjälpen där bak- och matlagningstokiga kan samlas och dela med sig av recept, utföra uppdrag, samla poäng som sedan kan bytas ut mot köksprylar och ställa och svara på frågor i forumet. Nu kan du även få en gratis sås genom att svara på en enkel fråga på förstasidan. Du får såsen genom en pdf att skriva ut eller kod till mobilen. Jag hämtade ut min sås igår och av såserna brunsås, gräddsås, steaksås och bearnaise så valde jag den sistnämnda. Känner mig som en bearnaiseexpert så det skulle bli roligt att prova en ny bearnaisesås. Tillagade en hel fläskfilé i ugnen som vi åt tillsammans med ugnsrostade rotfrukter och en god sallad och så Knorr Bearnaisesås.
 
Omdöme: En bearnaisesås med mycket smak och ganska hög syra. Vi provade såsen både kall och varm. Både jag och maken tyckte såsen var god men föredrog såsen uppvärmd. Konsistensen påminner mer om pulversås än kyld bearnaisesås, dvs lite rinnigare. Nästa gång skulle jag gärna prova Knorrs Steaksås som också ska passa bra till kött.
 
Skynda er nu in på Middagshjälpen och få en gratis sås du med!
 
 
 
 

Veckomatsedel

Vips var det måndag och ny vecka, tänk att vi snart är inne mitt i oktober. Här kommer veckomeny för veckan som kommer, hoppas det ger lite inspiration!
 
Måndag
Köttfärsragu
 
Tisdag
Dillbakad lax
 
Onsdag
Hemmagjorda köttbullar med gräddsås
 
Torsdag
Fläskfilé i dragonsås
 
Fredag
Pasta med färska räkor
 
Lördag
Lax i parmesansås
 
Söndag
Rosépepparbiffar
 
Sötsak
Cakepops
 

Kanelbullens dag

Har ni ätit några kanelbullar idag? Det har självklart vi gjort här hemma och de vi ätit har såklart varit hemmagjorda. Jag och 3-åringen har bakat idag så nu är frysen full av smarriga bullar med smak av kanel, daim och pistage! Mums!
 
 
 
Ca 30-40 bullar

150 gram smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1-1 1/2 dl strösocker
1 tsk kardemumma
12-13 vetemjöl 

Fyllning:
2 dubbeldaim
ca 150 g smör
ca 1 dl strösocker
Kanel

Pensling:
Uppvispat ägg

Garnering:
Hackade pistagenötter
Pärlsocker

 

1.Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut med degvätskan. Tillsätt salt, socker, kardemumma och mjöl, spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen tills den är blank och smidig, ca 5 min i maskin eller 10 min för hand.

2. Täck över med bakduk. Låt jäsa ca 40 min tills degen är dubbelt så stor. Finhacka daim och pistagenötter.

3. Stjälp ut den jästa degen på väl mjölad arbetsbänk och knåda degen. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangulär platta. Riv över smöret med hjälp av ett rivjärn eller bred ut smöret på degen. Strö över daim, kanel och socker. Rulla samman degen från långsidan och skär i rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg dem i bullformar ställda på plåtar. Täck över med bakduk. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.

4. Pensla bullarna med ägg. Strö över pistagenötterna och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills de fått fin färg.

 


Pyrex

Pyrex har funnits i våra kök i hundra år och är kända för sina värmetåliga glasformar och grytor. Nu har Pyrex lanserat två nya serier för matälskare; Kitchen Lab och 4 in 1 Plus.
 
Med Pyrex Kitchen Lab kan du nu förvandla ditt kök till ditt egna laboratorium. Matlagning är som kemi och med Pyrex nya salladshaker formad som en e-kolv med silikonlock kan man blanda, skaka och mäta ingredienser. Perfekt för att göra sin egen salladsdressing till exempel. Shakern är dessutom perfekt för att kyla och förvara marinader, såser och andra vätskor.
 
Pyrex 4 in 1 Plus förenklar i vardagen då en enda produkt kan användas till matlagning, förvaring, ta med och återuppvärmning. Det ugnsfasta glaset passar perfekt till matlagning i ugnen, det lufttäta locket ned ångventil gör den perfekt för återuppvärmning i mikron och matlådan är helt luft- och vätsketätt vilket gör den perfekt att ta med på picknicken eller som matlåda till arbetet. Glaset klarar dessutom stora temperaturskillnader så du kan förvara maten både i kylen och i frysen.
 
Du hittar produkterna på bland annat Clas Ohlson, ICA Maxi och Coop Forum.
 
 

Grillad ryggbiff

Oj vad gott det är med grillat och nu när det är kallare ute blir grillgångerna färre och färre. Detta gör såklart att det blir extra gott när man väl grillar vilket vi gjorde förra veckan när vi grillade ryggbiff. Den blev perfekt medium rare med 58 grader och den åt vi med pommes frites och bearnaisesås och sallad. Mums!
 
 

Rulltårta med nutella

I helgen bakade jag rulltårta med nutella, en perfekt dessert som går snabbt att tillaga och man kan ha denna i kylen/frysen i väntan på att man får fikagäster. Särskilt goda är dessa att äta med lättvispad grädde och hallon.
 
 
3 ägg
1,5 dl socker
50g smält smör
2 msk mjölk
2 msk kakao
2 msk potatismjöl
5 msk mjöl
1 tsk bakpulver
 
1/2 -1 burk Nutella
 
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken i den. Blanda kakao, potatismjöl, mjöl och bakpulver i en egen bunke och rör försiktigt ner detta i äggvispet varvat med smörblandningen. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i 250 gr i ca 4-5 min. Stjälp upp kakan med en gång på ett nytt bakplåtspapper med strösocker på. Låt kakan svalna något innan du breder på nutellan. Rulla sedan botten från den ena långsidan till den andra. Ställ rulltårtan kallt till servering, skär upp i bitar och toppa rulltårtan med vispad grädde och färska bär.

Inspiration: Bakverk och Fikastunder

 

RSS 2.0