Oxfilé i madeirasås med chilipotatis
4 port.
4 skivor oxfilé, ca 600g
Madeirasås:
2 1/2 dl Arla Köket® vispgrädde
1 msk kinesisk soja
1/2 dl madeira
1 msk grovmalen svartpeppar
12 små potatisar
1 1/2 dl riven ost
1 röd chilipeppar, urkärnad och strimlad
25 g Arla smör
salt
Stek oxfilén i smör i mycket het panna ca 1 min per sida. Tillsätt grädde, soja, madeira och peppar och låt det småputtra ett par minuter. Lägg kött och sås i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225°. Baka potatisen i mitten av ugnen tills den är mjuk, 15 - 30 min beroende på storlek. Skär ett kryss i varje potatis. Blanda potatisen med ost, chili, smör och salt. Hit kan du förbereda. Vid servering: Ta fram rätterna en timma innan de ska in i ugnen. Sätt ugnen på 225°. Sätt in potatisen och köttet i ugnen ca 10 min tills potatisen fått färg och såsen och köttet är genomvarmt. Servera genast, gärna med haricots verts.
Inspiration: Arla.se - Nyårsmeny
potatisen ser fantastiskt god ut:)
tycker du det är tråkigt att servera smörgåstårta på barndop eller finns det nåt annat?
Mmm det ser riktigt gott ut :)