Baka baka liten kaka
När våra vänner kom på besök i helgen kikade jag in i skafferi, kylskåp och frys för att se om vi kunde bjuda på någonting gott till fikat. Lemon Blueberry Muffins fick det bli efter att ha hittat en påse blåbär i frysen och citron i kylskåpet.
12 st muffins
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
150g smör
Finrivet skal från en citron
2 dl frysta blåbär
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker poröst. Rör samman vaniljsocker, bakpulver och mjöl innan du häller ner det i äggblandningen. Tillsätt mjölk, det smälta smöret, citronskal och blåbär. Rör smeten slät. Fördela smeten i 12 muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter.
Inspiration: Mat & Vin
12 st muffins
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
150g smör
Finrivet skal från en citron
2 dl frysta blåbär
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker poröst. Rör samman vaniljsocker, bakpulver och mjöl innan du häller ner det i äggblandningen. Tillsätt mjölk, det smälta smöret, citronskal och blåbär. Rör smeten slät. Fördela smeten i 12 muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter.
Inspiration: Mat & Vin
Kommentarer
Trackback