Fläskytterfilégryta

Vill kika in och önska er en riktigt härlig fredag och en trevlig helg!
Denna fläskytterfilégryta tillagades förra helgen och var riktigt god med smak av rosépeppar. Man glömmer bort hur gott det är med rosépeppar mellan varven men så vips äter man den goda kryddan och inser att man borde äta den oftare!





500g fläskytterfile (det går lika bra med fläskfilé)
1 dl vatten
1 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
2 msk kinesisk soja
1 msk rosépeppar, krossad
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
½ pkt bacon, strimlade

Knaperstek bacon och låt det sedan rinna av på en bit hushållspapper. Skär köttet i mindre bitar och bryn dom hastigt så de får färg. Ta upp köttet och lägg på en tallrik medan du gör såsen till grytan. Vispa ur stekpannan med vatten,
tillsätt fond, senap, soja, rosépeppar, pressad vitlök, crème fraiche och låt allt koka upp.
Smaka av såsen med salt och peppar, lägg i köttet och låt det bli genomvarmt under lock några minuter.
Servera grytan med ris och en god sallad.

Inspiration: Mårtenssons kök


Kommentarer
Postat av: Frida

Detta recept såg ju galet gott ut. Går in på din blogg lite då och då och letar goda recept. Har testat några av de och dem har varit väldigt goda. Tack! Ha en bra helg! Kram

2012-02-17 @ 10:33:21
URL: http://www.septemberbacken.se/
Postat av: Carina Henemo

Mmmmm såg riktigt gott ut! Måste jag testa! Det är ju ofta affärerna har extrapris på fläskytterfile, men jag vet inte vad jag ska tillaga. Har du fler tips? Kram, Carina.

2012-02-19 @ 16:38:57
URL: http://familjenhenemo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0