Kräft- och laxpasta
Denna maträtt fick vi med i Icas matkasse i veckan och den var en höjdare. En kräft- och laxpasta som hela familjen gillade!
Ikväll är det sista delfinalen i Melodifestivalen som vi självklart ska kika på, däremot har vi helt brist på fantasi vad det gäller middagsplaner - Har ni några förslag?
4 port.
Ikväll är det sista delfinalen i Melodifestivalen som vi självklart ska kika på, däremot har vi helt brist på fantasi vad det gäller middagsplaner - Har ni några förslag?
4 port.
1 förp frysta laxtärningar (à 300 g)
4 port spaghetti
250g färsk broccoli
1/2 purjolök
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 burk kräftstjärtar i lake (à 170 g)
Salt och peppar
65 g färsk bladspenat
1/2 citron
1 kruka färsk dill
Tina fisken. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Dela broccolin i småbuketter och koka den med pastan när 1 minut återstår av koktiden. Skölj och strimla purjon. Fräs den mjuk i lite olja i en kastrull. Tillsätt grädde och kräftlake (1/2 dl per burk). Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Stek laxen i lite olja i en het panna 2–3 minuter. Krydda med salt och peppar. Blanda pastan med såsen, avrunna kräftstjärtar och spenat. Toppa med den stekta laxen, citron och dill.
Inspiration: ICA.se
Kommentarer
Trackback