Råraka med löjrom
Supersmarrig råraka med löjrom gjorde vi till förrätt!

4 potatisar
Smör
Salt och peppar
ca 100g löjrom
Creme fraiche
Rödlök
Skala potatisen och riv den på rivjärnets grova sida. Krama ur vattnet ur potatisen. Smält smör i en stekpanna och lägg ut fyra klumpar av riven potatis som du plattar till med stekpannan. Stek i ca 3 minuter per sida till potatisen blivit gyllenbrun. Servera direkt med löjrom, en klick creme fraiche och finhackad rödlök.
Inspiration: Mera halv åtta hos mig
Kycklinggratäng med salami
Har nyss kommit hem från ett biobesök, en massa action har det kollats på i några timmar - nämligen Mission Impossible - Ghost Protocol :)
Denna maträtt tillagades häromdagen och det blev en väldigt god rätt och minst lika god dagen efter så perfekt matlåde-rätt! Tummen upp från hela familjen!
4-5 port.
ca 700g kycklingfilé
ca 100g salami
2 vitlöksklyftor
250g cocktailtomater
1 kruka basilika
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
2 msk kycklingfond
Salt och peppar
ca 2 dl riven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfiléerna i bitar, salta och peppra dem och bryn dem i lite smör i en stekpanna. Pressa ner vitlöksklyftorna och låt dem fräsa med en stund. Lägg kycklingen i botten av en form, och skär salamin i bitar och lägg ovanpå kycklingen. Halvera cocktailtomaterna som du placerar ovanpå kycklingen. Strimla basilikabladen och strö detta ovanpå salamin. Strö sist på den rivna osten. Rör ihop créme fraiche med grädde och kycklingfond, och häll detta över gratängen, ovanpå osten. Gratinera i mitten av ugnen i 15-20 min tills osten har fått fin färg. Servera med ris och sallad.
Scampi*2
I fredags tog vi fram en stor påse med fryst scampi som vi haft i frysen ett tag. Vi bestämde oss för att göra två olika maträtter med scampin så det både räckte till fredagsmiddag och till matlådor. Jag stod för ena rätten och maken för den andra. Tummen upp för båda maträtterna! Kan ni gissa vilken som var min? :)

ca 500g scampi
1 påse frysta wokgrönsaker
1 påse woksauce (oyster & garlic)
Nudlar
Stek wokgrönsakerna i lite olja i en wokstekpanna. Tillsätt woksauce och till sist scampin. Låt scampin bli rosa och servera direkt med nudlar.

Scampi med curry- och ingefärssås
ca 500g scampi
1 liten gul lök
1 liten bit ingefära
1 röd chili
1/2 msk farinsocker
1 msk curry
3 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt
Finhacka löken. Skala och finhacka ingefäran. Kärna ur och finhacka chilin. Värm smör i en låg, vid kastrull och
fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt ingefäran och låt den fräsa en liten stund i stekpannan. Häll i farinsocker.
Blanda i chilifrukt, curry,crème fraiche och sist scampi. Låt det sjuda i ett par minuter till scampin blir rosa och smaka av med salt. Servera direkt med nudlar.
Efter att ha sett Naturskyddsföreningens reklam för jätteräkan blir nog detta sista gången på lång tid framöver som vi äter scampi här hemma, jag hade verkligen ingen aning om hur jätteräkan föds upp och vilken miljöförstöring det är. Från och med nu får vi satsa på andra skaldjur som är skonsammare mot miljön trots att scampi är såååå gott!
Tävling - Farmor Majs skafferi

Tävlingsregler:
1:a pris - Presentkort värde 300 kr hos Farmor Majs Skafferi
2:a pris - Presentkort värde 150 kr hos Farmor Majs Skafferi
3:e pris - Presentkort värde 100 kr hos Farmor Majs Skafferi
För 1 lott - Gå in på Farmor Majs Skafferi och hitta en produkt du skulle välja om just du vann. Skriv ner produkten samt varför just du ska vinna i en kommentar till detta inlägg.
För 2 lotter - Gilla Famor Majs Skafferi på Facebook
För 3 lotter - Länka tävlingsbilden med bildtext på din blogg/Facebooksida. Glöm inte att ange namn/länk i kommentaren.
Tävlingen avslutas: Lördagen den 4 februari

*Jag tävlar hos Coquina i samarbete med Farmor Majs Skafferi. Tävla HÄR du också!
Vinnare - Home of Happiness
Home of Happiness fortsätter vara generösa och ger alla mina läsare 10% rabatt om ni handlar i hos dem och uppger koden Coquina vid köpet. HÄR hittar du massa fint från t ex Ib Laursen! Rabattkoden gäller till och med den 12 februari!
Vinnare av skålar från Ib Laursen:
SoffiZ - som önskar sig rosa skålar. (HÄR kan du läsa SoffiZ fina blogg där du kan följa hennes vardag med barnen Oliwer och Towa).
I helgen kommer ytterligare en tävling upp så håll utkik!
Fredagsfika


Köttfärsragu
Imorgon är sista dagen att tävla om skålar från Ib Laursen, du hittar tävlingen HÄR och på lördag drar jag en lycklig vinnare bland alla er rekordmånga tävlande :)


4-5 port.
ca 400g Rigatoni-pasta
ca 500g nötfärs
1 gul lök
4 dl vatten
1,5 msk grönsaksfond
120 g Philadelphia vitlök & örter
salt & peppar
Riven parmesan
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Finhacka lök och stek i oljan tills den fått färg. Tillsätt köttfärsen och stek den klar. Tillsätt vatten och fond och låt sjuda ca 30 min under omrörning. Blanda ner philadelphiaosten och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Blanda ned pastan och rör om. Servera med färskriven parmesan och en god sallad.
Inspiration: Salt & Peppar
Castors kaka


75g smält smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Smörj och bröa en form. Vispa ägg och socker så att det blir vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en egen skål. Blanda ner i smeten.
Blanda mjölken och det smälta smöret och rör sedan ner blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 30–35 minuter i nedre delen av ugnen.
Inspiration: Boken Castor bakar
Med smak av Karibien
Ikväll har vi krypit upp i soffan med en kopp te - Friggs grön rooibos Karibisk med smak av apelsin, ananas och kokos. Ett riktigt gott te som jag absolut kommer dricka fler gånger.
Kycklinggryta med chorizo
Jag som alltid fotograferar alla maträtter vi tillagar men denna maträtt vi gjorde i förra veckan åts upp i rykande fart så jag hann helt enkelt inte fota maten innan den låg i våra magar - ett bra betyg :) Som brukligt gjorde vi om rätten så den passade oss men i detta fall var det också oundvikligt att inte göra om rätten då ICA faktiskt missat att skriva ned en av ingredienserna i texten så de vita bönorna missades i vår maträtt. Då jag inte gillar bönor gjorde det mig ingenting men lite snopet att upptäcka att burken med bönor stod oöppnad när middagen stod på bordet. En väldigt god, enkel och lägglagad maträtt som hela familjen gillade. Tummen upp än en gång för ICAs matkasse.
Bild hämtad från ICA.se
4 port basmatiris
1 gul lök
240g mini chorizo
ca 300-500g kycklingfilé
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
1 msk majsstärkelse
65 g färsk spenat
Koka ris enligt förpackningens anvisning. Skala och hacka löken. Skiva korven och skär kycklingen i tärningar. Fräs lök, korv och kyckling i lite olja tills det fått fin färg. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Häll på vatten och buljongtärning och sjud i ca 15 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i vatten. Smaksätt med salt och peppar. Vänd i spenaten och servera tillsammans med ris.
Inspiration: ICA.se
Torsk med frasigt täcke och citronsås

ca 600g torsk
ca 900g potatis
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
25g smör
1 tsk paprikapulver
1 dl ströbröd
0,5-1 dl riven ost
1 citron
3 dl gräddfil
250g haricote verts
Tina fisken om den är fryst. Sätt ugnen på 200˚C. Skala och koka potatisen. Skär fisken i portionsbitar och lägg den i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Smält smör i en kastrull. Rör ner paprikapulver, ströbröd och ost. Fördela brödblandningen över fisken. Stek mitt i ugnen cirka 15-20 minuter. Riv skalet av citronen och skär den i klyftor. Blanda gräddfil och citronskal, smaksätt med salt och peppar och ställ kallt till servering. Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen. Servera fisken med potatis, citronsås, haricots verts och citronklyftor.
Inspiration: ICA.se
Gulddraken
LYX - Gastrologik vann denna katergori genom att besegra Frantzén/Lindeberg och Mathias Dahlbergs Matsalen. Inte dåligt av en nyöppnad restaurang. Speciellt med Gastrologik är att menyn är helt tom och du väljer bara hur många rätter du vill äta sedan är det upp till kockarna att komponera ihop din meny. En restaurang som absolut står med på listan över restauranger vi vill prova!
BAR - AG vann denna kategori över Pontus! och Little Quarter. AG har underbar mat (kött) men i denna katergori vann de för sina drinkar, vinlista och den tapas som serveras med drinkarna.
MELLAN - Chez Betty vann denna kategori över Volt och Mäster Anders. Medelhavsrestaurang som byter ut sin meny nästan varje dag. Fick fyra plus av krogkommissionen i höstas så låter som en restaurang jag gärna testar!
BUDGET - Blue Light Yokohama vann denna katergori över Ramen Ki-Mama och La Neta. En japansk restaurang på söder. Är inget fan av sushi eller japansk mat överhuvudtaget så detta är ingen restaurang jag känner att jag måste testa.
FYND - Pontus! vann denna katergori över NK:s ost - och charkdisk och Palmyra Kebab. Jag har ätit på Pontus! och gillar restaurangen. Det som gjorde att Pontus! vann denna katergori är deras erbjudande om Birde Nam-Nam där du får äta för halva priset om du äter tidigt eller sent på kvällen.
Listan över restauranger jag vill testa fylls på hela tiden, dessa är några av restaurangerna som står med på listan:
Gotland
Gastrologik
Köttbaren
Ekstedt
Günthers
Pubologi
Wedholms fisk
Lux
Mathias Dahlgren Matbaren
Djuret
Indian Garden
Beirut Café
Restauranger jag gärna besöker igen då det var ett tag sen:
Vassa Eggen
El Diablo
Kungsholmen
Koh Phangan
och en massa fler! Har du någon favoritrestaurang någonstans i Sverige att tipsa om?
Kryssning

Räkor med mango och chilidressing

Fläskfilé med choronsås och stekt potatis

Brownie med mascarponekräm
Tävling - Home of Happiness

Tävlingsregler:
1:a pris - Skålset från Ib Laursen på Home of Happiness i valfri färg, värde ca 375 kr.
1 lott - Kika in på Home of Happiness och välj ut den färg du skulle vilja ha om just du vann. Skriv önskad färg och varför just du önskar vinna i en kommentar till detta inlägg.
2 lotter - Gilla Home of Happiness på Facebook.
3 lotter - Länka tävlingsbilden med bildtext på din blogg/Facebooksida. Glöm inte att ange namn/länk i kommentaren.
Tävlingen avslutas: Fredagen den 27 januari

*Jag tävlar hos Coquina om skålset från Ib Laursen på Home of Happiness. Tävla HÄR du också!
Vinnare - Småkrabater.se
Vinnare:
1:a pris - Presentkort värde 250 kr hos Småkrabater.se - Förvirrade Morsan (HÄR hittar du Förvirrade morsans fina blogg där du kan följa hennes liv som ensamstående mamma och som dessutom fyller år imorgon)
GRATTIS till dig - kika in på din mail!
Alldeles strax kommer en ny tävling upp - denna passa ALLA!
Frikadeller i tomatsås
Igår tillagades som sagt den första måltiden från ICAs matkasse - Frikadeller i tomatsås med pasta. En god, snabblagad rätt som passar hela familjen.

4 port pasta (fusilli)
1 gul lök
1 msk olja
1 förp krossade tomater
Salt och peppar
Ca 700g färska köttbullar
´
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök, fräs den mjuk i oljan. Häll på tomaterna och koka upp. Lägg i köttbullarna i såsen och sjud dem ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Servera frikadellerna med pasta och sallad.
Inspiration: ICA.se
ICAs matkasse
Testar du någon matkasse?


Gör du Sveriges godaste köttfärssås?
Häromdagen fick jag hem en fin korg med produkter från Heinz, färsk timjan, lök, vitlök, chili och två grytlappar. Tanken med de fina produkterna är att jag skulle provlaga mig fram för att vara med i tävlingen Sveriges godaste köttfärssås med Heinz. Varje vecka vinner veckans vinnare en Le Creuset-gryta fylld med Heinz-produkter och den får flest röster en resa för två till köttfärssåsens hemstad Bologna.
Mitt favoritrecept på köttfärssås hittar du HÄR!
Tävla du också på: Facebook.se/HeinzSverige


Kycklinglasagne
HÄR hittar ni min nya tävling i samarbete med Småkrabater.se!
Häromdagen tillagades en kycklinglasagne som hela familjen gillade. Dock var den lite väl rinnig men det beror kanske på att jag använde finkrossade tomater istället för krossade tomater. Gott att äta lasagne med kyckling som omväxling till köttfärs även om jag och hela familjen ÄLSKAR det HÄR receptet på lasagne.
¨
5 port.
900g kycklingfilé
1 påse tacokryddmix
1 finhackad gul lök
1 dl vatten
1 burk krossade tomater
2 dl mjölk
2 dl creme fraiche
Färska lasagneplattor
Riven ost
Salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Strimla kycklingfilén. Finhacka löken och stek lök och kycklingfilé i en stekpanna i lite smör. Tillsätt tacokryddmixen med ca 1 dl vatten, rör om och låt småputtra några minuter. Blanda samman krossade tomater, mjölk och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Använd en ugnsfast form där du varvar tomatmjölk, kyckling och färska lasagneplattor. Avsluta med lasagneplattor och tomatmjölk (se till att lasagneplattorna är helt täckta av vätska så de inte blir torra). Strö över riven ost. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. Servera med en god sallad.
Tävling - Småkrabater.se
Tävlingsregler:
1:a pris – Presentkort på småkrabater.se, värde 250 kr.
För 1 lott - Kika in på småkrabater.se och välj ut en vara du skulle välja om du vann presentkortet. Berätta också i en kommentar till detta inlägg varför just du skulle vilja vinna.
För 2 lotter – Gilla småkrabater.se på Facebook
För 3 lotter - Länka tävlingsbilden med bildtext på din blogg/Facebooksida. Glöm inte att ange namn/länk i kommentaren.
Tävlingen avslutas: Onsdagen den 18 januari
*Jag tävlar hos Coquina om presentkort hos småkrabater.se. Tävla HÄR du också!
Vinnare - Syskonhuset
Vinnare i Syskonhusets tävling är nu dragen! Stort tack till det stora deltagarantalet och stort tack till Syskonhuset som ville vara med och sponsra denna tävling!
1:a pris - Bestickset från Toddler (rosa) - Hanna med mini i magen (du kan läsa Hannas fina blogg HÄR där du kan följa förberedelserna inför minis ankomst om en månad)
Hanna - Läs din mail och följ instruktionerna! GRATTIS till dig!
Har en massa roliga tävlingar på gång, inom något dygn startar nästa tävling så håll utkik!
Ny kokbok




Långkokt högrev med fettuccine
Luxury lobster med parmesansticks
Asiatisk löjromstoast med koriandercrème
Heta räkor i vitlök med foccaciabröd
Chokladtårta med glass och frukt
Chili- och limemarinerade tigerräkor på spett
Kyckling i whiskysåsmed soltorkade tomater och parmesanmos
Choklad- och hasselnötssemifreddo
Marulksmedaljong med pilgrimsmussla och gratinerad hummer
Mums!
Köttfärsgulasch
Imorgon avslutas min tävling så skynda in och tävla HÄR!
Igår tillagades en köttfärsgulasch här hemma och det blev tummen upp för hela familjen, maken åt tre portioner så denna rätt kommer absolut tillagas hemma hos oss igen! Vi har tidigare lagat vanlig gulaschsoppa men den tar ju lite längre tid att tillaga så detta är en supergod snabbvariant av vanlig gulaschsoppa.
4 port.
ca 400g nötfärs
1 burk krossade tomater
1-2 morötter
3-4 potatisar
1 gul lök
1 röd paprika
1 köttbuljongtärning
1/2 liter vatten
2 msk soja
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt & peppar
creme fraiche till servering
Bryn köttfärsen och lägg åt sidan. Hacka lök, potatis, paprika och morot i mindre bitar och bryn detta i smör i en stor gryta. Häll på vatten, buljongtärning, spiskummin, paprikapulver, soja, pressad vitlök och krossade tomater. Häll i köttfärsen. Låt koka till rotsakerna är mjuka. Smaka av med salt & peppar. Servera med en klick creme fraiche och eventuellt en skiva gott bröd.
Inspiration: Matplatsen
Choklad direkt i brevlådan
Chokladbudet.se har en massa goda chokladsorter i sitt sortiment, välkända märken men även flera fina sorter man aldrig har hört talas om tidigare. Chokladbudet.se levererar snabbt - gör du din beställning innan kl 15 på vardagar skickas chokladen samma dag och gör bara posten sitt jobb har mottagaren chokladen dagen efter din beställning. Med din chokladbeställning kan du också beställa tillval såsom biobiljetter och det vore ju dubbelglädje för en choklad- och filmälskare som mig!



Åreasken från Åre Chokladfabrik innehöll 20 underbart goda chokladbitar i smakerna vanilj, apelsin, mintcognac och kaffekask. Förutom apelsin då jag har lite svårt för apelsinchoklad får alla tryfflarna tummen upp. Maken ger dock tummen upp även för apelsintryffeln.
Lammytterfilé med dillpesto
Tro det eller ej men vi har faktiskt aldrig tillagat lamm här hemma, vi älskar ju kött men vi äter nästan alltid nöt- eller fläskkött. På restaurang däremot äter vi gärna lammkött så när vi skulle ha middag hemma oss oss på trettondagsafton valde vi att tillaga lamm för första gången :)
Vi fick tag i riktigt fina bitar lammytterfilé i charken på vår affär och sedan tog vi två olika recept från kokboken Halv åtta hos mig när vi tillagade dillpeston och madeirasåsen vi hade till köttet. Madeirasåsen blev dock väldigt salt så jag exprimenterade fram en sås som blev god till slut men hade helt andra ingredienser än ursprungsreceptet så den får ni inte receptet på. Vi åt lammfilén med potatisgratäng!



Lammytterfilé med dillpesto
4 port.
ca 800g lammytterfilé (skuren i "subs", 8 st)
Salt och svartpeppar
En knippe dill
0,5 dl pinjenötter
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
1 dl riven ost
Salt
Sätt ugnen på 180 grader. Kör alla ingredienserna till dillpeston i en mixer till en grynig konsistens. Salta och peppra lammfilén och stek filén hastigt på hög värme på båda sidor. Lägg lammfilén (fyra skivor) i en ugnsfast form och brev över dillpeston på filén, lägg sedan resterande fyra skivor på de andra filéerna. Placera en kött-termometer i en av filéerna och ställ in i ugnen till innertemperaturen når 58 grader. När köttet är klart flyttar du filéerna från den ugnsfasta formen så de inte fortsätter tillagas och låter köttet vila en stund innan du skär filéerna i bitar (ej under folie). Servera köttet med potatisgratäng och en god sås.
Potatisgratäng
4 port.
8 potatisar av mjölig sort
2 pressade vitlöksklyftor
1 gul lök
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 dl riven ost
Salt
Svartpeppar
Ställ ugnen på 225 grader. Finhacka lök. Skala och skär potatisen i tunna bitar. Lägg ner potatis i en ugnsfast form. Varva med lök och riven ost, avsluta med potatis. Blanda vitlök, grädde, creme fraiche, salt och peppar i en skål. Häll över gräddblandningen över potatisen, se till att all potatis är täckt av grädden för att undvika att gratängen blir torr. Gratinera i ugn i ca 40-50 minuter eller till potatisen är mjuk.
Trettondagsmiddag
HÄR hittar ni min nya tävling - perfekt för dig som har barn!


4 personer, förrätt:
1-2 humrar
smör att steka i
1 stor hackad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad salvia
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
1 1/2 fiskbuljongtärning
1 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
cayennepeppar
1-2 msk konjak
Ev salt efter avsmakning
Rensa humrarna och lägg köttet åt sidan. Fräs skalen i smör i en kastrull. Rör ner vitlök, tomatpuré, salvia
och mjöl. Häll på vin, vatten och fiskbuljongtärning och låt koka ca 20 min. Sila soppan och rör ner creme fraiche. Smaksätt soppan med cayennepeppar, konjak och eventuellt lite salt.
Lägg hummerköttet skuret i bitar i tallrikarna, häll på soppan över hummern. Servera med smörstekt bröd.
Inspiration: Matplatsen
Tävling - Bestick för barn

Tävlingsregler:
1:a pris - Toddler Bestickset för barn i valfri färg, värde 279 kr.
För 1 lott - Kika in på Syskonhusets hemsida och välj ut den färg du önskar om du vinner. Berätta också i en kommentar till detta inlägg vem som skulle få vinsten om just du vann.
För 2 lotter - Gilla Syskonhuset på Facebook
För 3 lotter - Länka tävlingsbilden med bildtext på din blogg/Facebooksida. Glöm inte att ange namn/länk i kommentaren.
Tävlingen avslutas: Tisdagen den 10 januari

*Jag tävlar hos Coquina om bestickset från Syskonhuset. Tävla HÄR du också!
Ramsay´s best restaurant

Räkor Indienne
Ni missar väl inte en av världens bästa filmer på 3:an just nu? The Holiday :)

4 port.
400g skalade räkor
4 port ris
2 röda paprikor
1/2 purjolök
2 tsk curry
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater
2,5 dl mellangrädde
Salt och peppar
Tina räkorna om de är frysta. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Strimla paprikorna och purjolöken. Fräs grönsakerna och curryn hastigt i lite smör i en hög stekpanna. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och tomatkross. Låt sjuda ca 5 minuter. Rör ner grädden och smaksätt med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt. Koka inte för då blir räkorna sega. Servera med ris och sallad.
Inspiration: ICA.se
Fiskgryta


4 port.
6 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1/2 burk krossade tomater
1 dl vitt vin
0,5 gram saffran
2-5 morötter
2-7 potatisar
1/2 gul lök
3 dl grädde
4 laxfiléer
1 burk kräftstjärtar
ev salt
Skala och hacka morötter, potatis och lök i mindre bitar. Häll vatten, buljongtärningar, saffran, vin och och krossade tomater i en stor kastrull. Lägg i rotsakerna och låt koka med till de blir mjuka. Tillsätt grädde och låt koka upp. Skär laxen i bitar och lägg i. Låt sjuda i några minuter till laxen är färdig. Smaka av med salt. Dra kastrullen åt sidan och lägg i kräftstjärtarna så de blir varma. Servera i djupa tallrikar med aioli och gott bröd.
Inspiration: Matplatsen
Wordfeud
Någon här inne som spelar Wordfeud? Nu kan ni spela mot mig :)
Coquina - matblogg
Vi ses i spelets värld!
Nyårsbrunch




Min nyårsmiddag
Detta åt vi när vi firade hos våra goda vänner och allt var helt gudomligt gott!
- Gratinerad hummer som jag skrivit om tidigare, se recept HÄR!
- Helstekt oxfilé, serverad perfekt medium rare med potatisgratäng, sallad och tre olika såser
- Glasstårta med grönt sockervadd innehållandes pistageglass, apelsin- och cognacsglass och champagnesorbet





