Trettondagsmiddag

Häromdagen tillagades en helt underbar middag när vi firade min svärmor som fyllt år i veckan. Till förrätt åt vi denna mumsiga hummersoppa. Vad vi åt till varmrätt får ni se i nästa inlägg men jag kan berätta att vi tillagade någonting som vi aldrig lagat själva förut :)

HÄR hittar ni min nya tävling - perfekt för dig som har barn!





4 personer, förrätt:

1-2 humrar
smör att steka i
1 stor hackad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad salvia
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
1 1/2 fiskbuljongtärning
1 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
cayennepeppar
1-2 msk konjak
Ev salt efter avsmakning

Rensa humrarna och lägg köttet åt sidan. Fräs skalen i smör i en kastrull. Rör ner vitlök, tomatpuré, salvia
och mjöl. Häll på vin, vatten och fiskbuljongtärning och låt koka ca 20 min. Sila soppan och rör ner creme fraiche. Smaksätt soppan med cayennepeppar, konjak och eventuellt lite salt.

Lägg hummerköttet skuret i bitar i tallrikarna, häll på soppan över hummern. Servera med smörstekt bröd.

Inspiration: Matplatsen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0