3-rätters LCHF
Glöm inte bort att tävla om barnmatsaker från Bambino HÄR!
Så här såg våran middag ut:
Förrätt - Avocado med skagenröra
Varmrätt - Helgrillad fläskytterfilé med sallad och chili bearnaissås
Efterrätt - Egenplockade jordgubbar från jordgubbslandet
Tävling - Bambino
Paket 1 - Roströd bestick-set för barn från 3 år. Perfekta ätasjälv-bestick med rätt grepp för att passa små barnhänder.
Paket 2 - Röd tallrik i två nivåer för att barnet lättare ska få upp maten på skeden. Med sugring som underlättar att tallriken inte åker runt på matbordet. Samt två skedar i färgerna vit och ljusblå.
Paket 3 - Grön hakklapp med äpple samt två skedar i färgerna orange och brun.
*Jag tävlar hos Coquina i samarbete med Bambino. Tävla HÄR du också!
Tävlingsregler:
1 lott - Berätta i en kommentar i detta inlägg vilket paket du skulle vilja vinna och varför
2 lotter - Samma som ovan samt att du kopierar tävlingsbilden med bildtexten i din blogg/facebooksida. Glöm inte att skicka med länken till ditt inlägg i kommentaren
Tävlingen avslutas: Onsdagen den 6 juli
LCHF köttfärssås
4 port.
ca 500 g nötfärs
1/2 - 1 burk krossade tomater
1 paket bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2-3 tsk röd currypasta
ev 1 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk koncentrerad oxfond
Salt och svartpeppar
Finhacka den gula löken. Bryn löken i lite smör i en stekpanna. Pressa ned vitlöken. Bryn köttfärsen och klipp ned baconet. Låt allt bli genomstekt. Rör i krossade tomater, röd currypasta, creme fraiche och grädde samt oxfond. Späd med vatten till lagom konsistens om det behövs. Salta och peppra efter tycke och smak. Låt småkoka så länge som möjligt för bästa smak. Servera med pasta alternativit smörstekt kål.
Midsommarmat
Älskar midsommarmat, eller jag älskar buffémat överhuvudtaget! Finns så mycket godsaker och man kan fylla tallriken med en massa gott som man tycker om och dessutom blanda hej vilt utan att tänka på att det ska "passa ihop" :) Så här såg min midsommarhelg ut i mat och dryck-bilder!
Hummer & räkor
Glad Midsommar
Själv kommer jag spendera min midsommarhelg i Dalarna med stora familjen och där kommer det vankas massa god mat, gott att dricka, regn? och mygg :) Hoppas att ni får en superbra midsommar! Kram till er alla!
Ny Absolut
Är det någon som testa denna?
Vinnare
- Josefin - Saga ( Blogg hittar du HÄR )
- Cicci ( Blogg hittar du HÄR )
Stort GRATTIS till er båda! Maila mig era hemadresser så skickar jag grytlapparna på posten till er. Ett stort tack också till Tina på Tiamiquilts som var med och sponsrade denna tävling!
En extra vinnare har vi dragit idag också! Är från tävlingen i samarbete med Hanna Design som jag hade för några veckor sedan. Tyvärr har Hanna inte fått tag på vinnaren så idag drogs en ny vinnare:
- Liselotte
Stort GRATTIS till dig också! Hanna kommer maila dig så hoppas jag du hittar ett jättefint smycke som kommer skickas hem till dig inom kort.
Restaurangtips - AG
På Kungsholmen i Stockholm finns AG (fd Allmänna Galleriet) som blivit en köttrestaurang i toppklass, hittills har kritikerna varit väldigt nöjda så vi hade höga förväntningar när vi åt middag där igår tillsammans med våra vänner! AG's lokal ligger väldigt anonymt på en tvärgata och du går genom en trappuppgång tre trappor innan du kommer in till själva restaurangen. Direkt när du kommer in möts du av stora köttstycken som hänger uppradade (inget ställe för vegetarianer kan jag meddela) med information om köttsort, när djuret blev slaktat, ursprung osv. Vi valde att beställa efter servitörens rekommendation, AG:s hängmörade nötrygg för 2 personer. Då vi var 4 personer tog vi in både en Porterhouse och en Entrecôte på ben som vi alla kunde dela på. Medium rare var en självklarhet för oss alla :) Tillbehören bestod av stuvad spenat, hash brown, bakad potatis med vitlökssmör, sallad, bearnaissås och rödvinssås. Ett perfekt sätt att äta middag på, alla delar på allt och man får då chansen att prova flera olika köttbitar med olika tillbehör. Porterhouse-biffen var helt underbar, så mör och med en god, grillad smak. Entrecôten var också bra men nu när vi kunde jämföra var Porterhouse-biffen helt klart godare enligt mig. Bakade potatisen med vitlökssmör, bearnaissåsen och rödvinssåsen får också bra betyg av mig! Trots att det var mycket mat till varmrätt orkade vi efterrätt. Jag själv beställde en rabarbersmulpaj med kolakräm som får medelbetyg av mig, jättegod kolakräm och smulpaj men rabarberna var lite för stora bitar och lite för hårda för min smak. Créma Catalana och marängswiss fanns också på bordet och åts upp med god aptit :)
En väldigt bra restaurang som verkligen kan det här med kött! Dock ska man hålla sig borta om man inte gillar rött kött för dessa köttbitar ska inte ätas annat än medium rare! Är riktigt nyfiken på deras hamburgare som blivit utnämnd till Stockholms bästa och rödvinsbrässerad oxsvans med pappardelle så förhoppningsvis blir det fler besök på denna restaurang :)
Stamkund på Ica?
Ikväll väntar restaurangbesök då vi ska besöka en relativt nyöppnad restaurang (nytt koncept) och det ska bli så skoj att testa deras mat som fått så fina recensioner. Återkommer med utlåtande senare!
Imorgon går tävlingen där du kan vinna en söt grytlapp i form av en cupcake ut, tävlingen hittar du HÄR!
Kyckling med currysås
Söta grytlappar i form av cupcakes kan du vinna HÄR så gå gärna in där och tävla om du inte redan gjort det!
4 st kycklingfiléer (tärnade)
Smör
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 tsk curry
1 tsk sambal oelek
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
½ tsk salt
Smält smör i stekpannan. Tillsätt vitlök, curry och sambal oelek. Bryn nu kycklingbitarna lätt (inte genomsteka)
tillsammans med kryddorna. Häll sedan i grädden och sänk till lägsta värmen på spisen och låt småputtra i ungefär 40 minuter. Blanda sedan i Crème fraiche och rör om och låt bli varmt. Kontrollera att kycklingen är helt klar. Servera med ris eller för en mer LCHF-vänlig rätt med broccoli alt blomkål.
Äggmuffins
Söta Jenny tipsade om äggmuffins på hennes matblogg som jag bara var tvungen att testa direkt och mums vad goda de blev och helt perfekta substitut till smörgåsar på morgonen när man vill leva lite LCHF-liv :) Detta recept räcker till 6 muffins och de som inte gick åt lade jag i kylen när de svalnat och dagen efter hade jag ännu en god frukost efter några sekunder i mikrovågsugnen - perfekt!
Glöm inte bort att tävla om en varsin grytlapp i tävlingen som ni hittar HÄR!
5 ägg
1/2 dl grädde
1 dl riven ost
1 pkt bacon
Svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Klipp baconet i mindre bitar som du sedan steker. Vispa ihop ägg, grädde och peppar i en skål. Vänd ner det knaperstekta baconet. Häll upp i muffinsformar (ställ gärna formarna i ett muffinsjärn för at slippa att de rinner ut). Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Inspiration: Jennys matblogg
Tävling
Tävlingsregler:
1 lott - Skriv en kommentar i detta inlägg varför just du skulle vilja vinna en grytlapp
2 lotter - Samma som ovan. Samt kopiera tävlingsbilden med bildtext till din blogg/facebooksida. Glöm inte att skriv länken till din blogg/facebooksida i kommentaren.
Tävlingen avslutas: onsdagen den 22 juni
Kika gärna in på Tinas blogg!
*Jag tävlar hos Coquina i samarbete med Tiamiquilts. Tävla HÄR du med!
Sommarpresent
Lax - och räkgryta
Denna rätt gjordes för några veckor sedan och var riktigt god! Lite lyxigare känsla med egenskalade räkor och då man gör egen fond på räkskalen men oj vad gott det blir! Enda jag kan säga är att rätten skulle kunna ha lite mer hetta/kryddor då den är väldigt mild i smaken, då skulle den bli perfekt! Hade pressad potatis till som ju är så gott till en såsig rätt!
500 g räkor med skal
Smör
2 dl rödvin (matlagningsvin går bra)
1 dl vatten
100-200g schalottenlök (delad i klyftor)
2 vitlöksklyftor (hackade)
500 g laxfilé (delad i bitar)
1 msk tomatpuré
Lite timjan
1/2 fiskbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
Vetemjöl
Skala räkorna och bryn skalet i en gryta med en klick smör. Tillsätt rödvin och vatten och låt puttra ca 10 minuter. Skala under tiden lök och dela i bitar samt hacka vitlöksklyftor. Sila av räkbuljongen som du sparar och tillsätter senare. Bryn sedan lök och vitlök i grytan med en klick smör. Tillsätt räkbuljong, tomatpuré, fiskbuljongtärning och timjan grytan. Blanda i grädden och gör en redning på vetemjöl och lite grädde som blandas i tills önskad konsistens är uppnådd. Låt sjuda några minuter, blanda ner laxbitarna och koka på svag värme ca 5 minuter. Lägg i de skalade räkorna och låt de bli varma. Servera med kokt pressad potatis.
Inspiration: Victorias provkök
Vinnare
Vinnare av presentkort värt 250 kr hos Hej Baby är:
Maria - Marias blogg hittar du HÄR!
Stort GRATTIS! Jag har skickat mail till dig Maria med information om din vinst.
Då jag vet hur mycket ni gillar tävlingar kommer det snart upp en ny tävling så håll utkik på bloggen!
Grillad kycklingfilé
Nu har tävlingen i samarbete med Hej Baby precis gått ut, imorgon drar jag en lycklig vinnare!
Restaurangtips - Texas Longhorn
Imorgon går tävlingen ut som jag har i samarbete med Hej Baby - skynda HIT och tävla om barnkläder!
Nutellamuffins
Vilken är er favoritmuffins?
Glöm inte bort att tävla om barnkläder, bara några dagar innan tävlingen avslutas och den hittar du HÄR!
12 muffins!
125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2/3 dl naturell yoghurt
1 dl hasselnötter
nutella
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa det rumstempererade smöret mjukt tillsammans med sockret med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda samman alla torra ingredienser och vispa dem klumpfria med hjälp av en ballongvisp. Rör i de torra ingredienserna i äggsmeten tillsammans med yoghurten. Rör om. Mixa eller finhacka hasselnötterna och ha sist i dem i blandningen. Ställ ut pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten jämnt mellan formarna. Klicka sedan i cirka en dessertsked med nutella i varje muffin. Blanda nutellan och muffinsmeten med hjälp av en en smal sticka/pinne. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
Chokladfrosting:
100 g philadelphiaost
75 g mjukt smör
50 g mörk choklad
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 msk kallt kaffe
cirka 3 dl florsocker
Vispa färskost och det mjuka smöret. Smält chokladen och låt den svalna, tillsätt chokladen i färskostblandningen under omrörning. Ha sedan i kakao, vaniljsocker och kallt kaffe. Tillsätt florsockret, lite i taget tills du får en jämn och tjock frosting. Spritsa ut frostingen. Dekorera gärna med strössel och flaggor för lite festligare utseende!
Inspiration: Linneas Skafferi
Grillad hamburgare
Några dagar till att tävla om barnkläder från Hej Baby - tävla HÄR om du inte redan gjort det!
Cake Pops
Glöm inte bort att tävla HÄR om kläder från Hej Baby!
2 paket ballerina kladdkaka
50-100 g philadelphiaost
200 g vit eller mörk choklad
Grillpinnar/pinnar
Använd en matberedare där du häller i ballerinakakorna och kör tills det bara är smulor av kakorna. Tillsätt Philadelphiaost, börja med 50g. Blanda och känn på degen, den ska vara mjuk men ändå fast. Rulla sedan degen till bollar i den storlek du själv önskar. Lägg in dem i kylen i 30 minuter. Medan bollarna står i kylen så kan du passa på att klippa grillpinnar till önskad längd. Smält chokladen i ett vattenbad. Ta ut bollarna från kylen, doppa pinnen i lite smält choklad och sen tryck in den i chokladbollen (detta gör att pinnen sitter bättre). Sedan är det bara att doppa hela bollen i chokladen och gärna ställa den i en bit oasis för att få fin form på bollarna. Ställ dem kallt direkt så de inte ramlar av utav värmen. Dekorera gärna bollarna med strössel, sidenband eller vad du har hemma.
Inspiration: Starwoman
Tävling - Hej Baby
Hej Baby har egna kläder för barn, från nyfödda upp till 6 år. De trycker valfri text/namn på sina kläder så de blir mer personliga. Jag själv har beställt en cool tröja till min son, en svart tröja med flames på sidorna av ärmarna och med min sons namn tryckt på framsidan. En tröja vi har fått mycket komplimanger för och absolut skoj att sticka ut lite med sina barnkläder bland alla H&M och Polarn och Pyret-kläder. Nu är Hej Baby generösa nog att sponsra denna tävling med ett presentkort värd 250 kronor till en lycklig vinnare.
Tävlingsregler:
1 lott - Kika in hos Hej Baby och välj ut det plagg du skulle välja om just du vann denna tävling. Kommentera vilket plagg samt varför just du skulle vilja vinna i detta inlägg.
2 lotter - Gilla Hej Baby på deras Facebook-sida och var då med i ytterligare utlottning av presentkort.
3 lotter - Kopiera tävlingsbilden samt bildtexten på din blogg/facebooksida samt kommentera vilket plagg du skulle vilja vinna samt varför. Glöm inte att skicka med länk till inlägget på din blogg/facebooksida.
Tävlingen avslutas om en vecka, tisdagen den 14 juni.
*Jag tävlar hos Coquina i samarbete med Hej Baby. Tävla HÄR du med!
Vinnare
Amanda! Amandas blogg hittar ni HÄR!
Stort GRATTIS till dig Amanda som vinner ett smycke värd 150 kr hos Hanna Design. Maila mig din mailadress så ser jag till att Hanna tar kontakt med dig.
Tack till alla som varit med och tävlat och stort tack till Hanna på Hanna Design som ville sponsra denna tävling!
Redan ikväll kommer en ny tävling ut på bloggen så håll utkik - framförallt alla småbarnsföräldrar :)
Kalasvecka
Det är inte bara hos mig det vankas kalas utan även hos Smultronbyn Träleksaker som jag haft samarbete med i en tävling tidigare och som blev väldigt populär hos er läsare. Nu fyller Smultronbyn Träleksaker 2 år och firar detta med fantastiska erbjudanden, fri frakt på alla ordrar över 400 kr samt tävlingar på deras Facebook-sida varje dag denna vecka!
Idag är sista dagen att tävla om smycke från Hanna Design så har du inte redan tävlat så gör det HÄR innan midnatt!
Restaurangtips - Mamas & Tapas
Det finns två Mamas & Tapas - restauranger i Stockholm. Jag har testat den på Södermalm (den andra finns på Kungsholmen) och blev väldigt positivt överraskad. Har saknat en bra tapas-restaurang då det är så socialt att prata med vänner länge medan man äter goda spanska smårätter. Denna gång åt jag på restaurangen tillsammans med min mamma, vi åt bland annat; scampi i vitlök, friterad potatis med aioli, strimlad fläsknoisette i spanska kryddor och grillad chorizo i stark sås. Väldigt gott för alla som gillar stark mat och vitlök i massor!
Imorgon, måndag, är sista dagen att tävla om smycke från Hanna Design. Skynda HIT och tävla innan jag drar en vinnare på tisdag!
Chokladbollar
Två dagar kvar att tävla om smycke från Hanna Design - skynda HIT och tävla om du inte redan gjort det!
Lagom många chokladbollar!
100 g smör
1 dl socker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
Pärlsocker eller kokos till garnering
Rör ihop alla ingredienser till allt har blandats. Rulla små bollar och rulla i pärlsocker/kokos. Låt stå kallt innan servering.
Smaka på Stockholm
Pasta med pesto och räkor
Några dagar kvar att tävla om smycke från Hanna Design, kolla in tävlingen HÄR!
4 port.
Spaghetti
ca 500g räkor
2 dl matlagningsgrädde
Salt
Svartpeppar
Pesto:
1 kruka färsk basilika (bladen)
1 knippe persilja
0,5 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
ca 50 g pinjenötter
Salt
Peppar
Mixa alla ingredienser till peston till en slät massa. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka pastan al dente. Häll av vattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda ned grädde och pesto. Rör om och värm en kort stund. Tillsätt sist räkorna och servera direkt.
LCHF-Färsbiffar
Glöm inte bort att tävla om smycke - tävlingen hittar ni HÄR!
4 port.
2 vitlöksklyftor
ca 500 g lammfärs/nötfärs
3/4 dl grädde
2 tsk oregano
Salt
Svartpeppar
1 msk smör
1,5 dl grädde
1 msk kalvfond
Skala och finhacka vitlöken. Blanda den med färs, grädde och oregano i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Forma färsen till fyra stora biffar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna på medelvärme i ca 4 minuter per sida. Häll på grädde och fond och låt såsen koka ihop några minuter. Servera med en god sallad.
Inspiration: LCHF på mitt sätt