Spätta i saffranssås
HÄR tävlar du om en stor låda med Heinz-produkter - min sommartävling!


2 schalottenlökar
0,5 - 1 kuvert saffran, 0,5 g
Smör
3 msk hummerfond + 7,5 liter vatten
0,5 - 1 fänkål
10 små potatisar
Ca 8 skivor rökt lax
Ca 8 skivor spättfilé
1,25 dl torrt vitt vin
1,5 dl matlagningsgrädde
Hacka löken och fräs den mjuk med saffran i smöret på inte alltför hög värme i en stor panna med hög kant eller vid kastrull. Häll på fond + vatten och rör om. Klyfta fänkålen samt tvätta och halvera potatisarna om de är stora. Lägg ner potatis och fänkål i kastrullen och låt koka i 15 minuter. Kontrollera att potatisen är klar. Lägg en laxskiva på varje spättafilé. Rulla ihop till en rulle. Placera rulladerna med skarven neråt i grytan. Häll på vin och grädde. Lägg på ett lock och låt sjuda i 5 minuter eller till fisken är klar.
Inspiration: Mathem.se
* Mina tankar går idag till Norge och det hemska som hänt där! Jag tänker på alla utsatta, deras familjer, vänner och anhöriga - det är ofattbart och något som inte får hända!