Förrätt till nyårsafton


Räkcoctail med champagnelök
6 pers.
ca 300 g skalade räkor
1 stor rödlök
1,5 dl torrt, mousserande vin
200 g philadelphiaost
2 stora, mogna avocador
1/2 vitlöksklyfta
2 tsk färskpressad limejuice
1 burk svart kaviar alternativt löjrom
Salt
Vitpeppar
Skala och finhacka löken. Lägg den i en stekpanna och häll på det mousserande vinet. Sjud tills vätskan ångat bort. Ta bort löken från värmen, låt svalna och rör i färskosten. Lägg blandningen i en skål, täck med plastfolie och ställ i kylen. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Mosa grovt i en skål tillsammans med pressad vitlök och hälften av limejuicen. Smaka av med salt och peppar. Blanda räkorna med resten av limejuicen. Fördela avokadoröran i portionsglas. Lägg på färskosten med lök i. Avsluta med ett lager räkor. Ställ i kylen. Kan förberedas hit. Vid servering toppar varje glas med kaviar/löjrom.
Inspiration: Tidningen Buffé