Veckomeny

Här kommer mitt förslag på veckomeny till veckan som kommer:
 
Måndag: Fisksoppa
 
 
Tisdag: Kycklingpaj med smak av tacos
 
 
 

Lördagstips!

Vet ni vad ni ska äta till middag än? Här kommer lite tips från mig! Trevlig helg!
 
Pasta med färska räkor och havskräftor!
 
 
 

Tidningskungen

 
 
Jag älskar tidningar och särskilt mat-tidningar! Att krypa upp i soffan med något gott att äta och dricka med en ny tidning att läsa är verkligen kvalitetstid för mig.
 
Tidningskungen.se finns möjlighet att prenumerera på en mängd olika tidningar och HÄR finns deras utbud inom just mat & dryck. Jag har använt mig av sajten tidigare och varit nöjd, en prenumeration på en tidning är dessutom en perfekt present till en person som har allt!
 

Fint till köket

Kika in vad mycket fint det finns på H&M till köket!
 
 

Vinnare - Örsundsbro Färg

Stort TACK till Örsundsbro Färg som ville vara med och sponsra denna tävling och tack till er som ville vara med och tävla om de underbart härliga muggarna och hjärtassietterna.
 
 
Vinnare av varsin jumbomugg med hjärtassiett:
 
- Lilli Nyfiken (HÄR kan du läsa Lilli Nyfikens blogg som handlar om livet som tvåbarnsmamma)
 
- Malin (HÄR kan du läsa Malins blogg om inredning)
 
 
Stort GRATTIS till er, kika in på er mail och följ instruktionerna!
 
 

Hotellfrukost!

Kika in vilken härligt frukost jag ätit idag!


Texas Longhorn

För några dagar sedan besökte lilla familjen Texas Longhorn, sonens favoritrestaurang. Jag själv åt chicken bontana och maken åt hamburgare gjord på högrev. Sonen åt kyckling, pommes frites och favoriten majskolv. Kan verkligen rekommendera denna restaurang för spontana besök!


Köttbullar och stuvade makaroner

Ibland är det enklaste det godaste. Idag åt vi köttbullar och stuvade makaroner till middag - mums! Äter du denna rätt med ketchup som de flesta gör? Jag äter alltid stuvade makaroner med aromat, gott! Så här gör jag mina stuvade makaroner:
 
Koka gammeldags idealmakaroner enligt förpackningens instruktioner, dra av 1 minut på tillagningstiden. Häll av vattnet och lägg tillbaka makaronerna i kastrullen på medelvärme på plattan. Häll i lagom mängd mjölk i kastrullen och rör ihop lite mjöl med lite smör som du tillsätter i mjölken. Koka upp under rörning. Ta bort från plattan när du fått önskad konsistens. Servera direkt.
 

Hela Sverige bakar

Ni har väl inte missat det nya bakprogrammet som startar på torsdag? Hela Sverige bakar kommer visas i Sjuan på torsdagkvällar och ni kan gissa att jag kommer sitta bänkad!
 

Äppelpaj med flingsalt

*Du har väl inte missat min fina tävling som du hittar HÄR?!
 
Igår hade vi goda vänner över på middag och då serverade vi höstens första äppelpaj med våra egna äpplen till efterrätt. Hittade detta recept med flingsalt från kocken Tommy Myllimäki och den var verkligen god. En härlig blandning av salt och sött!
 
 
ca 800 g äpplen (syrliga)
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt

Smul
125 g kallt smör i kuber
2 dl fint vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk flingsalt

Sätt ugnen på 225°. Nyp i hop ingredienserna till smulet till en smulig massa. Skala och skiva äpplena i små tunna bitar. Blanda äppelbitarna med socker, kanel och flingsalt. Lägg äppelbitarna i en smord form. Strö över smulorna och grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.


Geisha Dark

*HÄR hittar du min nya tävling så kika in och tävla nu!
 
Min favorit-choklad Geisha har kommit ut i en ny variant - Dark. Jag har inte testat den än men kan tänka mig att den är väldigt god!
 
Någon av er som testat den nya Geishan?
 

Tävling - Örsundsbro Färg

Så var det dags för en ny tävling här på bloggen! Denna gång är det underbara Örsundsbro Färg som vill låta er kära läsare tävla om två underbara set från Lot´s Living. En underbar jumbokopp och en hjärtassiett per set kan ni vinna, perfekt till höstens mörka kvällar när ni sitter uppkrupna i soffan med en god kopp te och en kvällssmörgås!
 
 
Tävlingsregler:
 
Vinst - 2 vinnare vinner en jumbokopp och en hjärtassiett var
 
1 lott - Kika in på Örsundsbro Färgs fina blogg och välj ut en fin produkt från deras sortiment som du gillar. Berätta också varför just du skulle vilja vinna denna tävling i en kommentar till detta inlägg.
 
2 lotter - Gilla Örsundsbro Färg på Facebook
 
3 lotter - Länka tävlingsbild och bildtext på din blogg/facebooksida, glöm inte att ange länknamn i kommentaren.
 
Tävlingen avslutas: Lördag den 22 september
 
*Jag tävlar hos Coquina i samarbete med Örsundsbro Färg! Tävla HÄR du också!

Måndag

Idag har jag verkligen ingenting att rapportera! Vanlig jobbdag, hämta sonen på förskola
lagade denna rätt till middag:
Såg X Factor på tv och några andra tv-program innan det nu är dags att sova! Håll utkik på bloggen - snart kommer en tävling med fina priser upp!

Lasagne

Varit en lugn helg som nu är till ända. Imorgon startar en fullspäckad vecka med en massa jobb och en del kvällsaktiviteter! Hoppas ni haft en bra helg också! Ikväll tillagades lasagne till middag. Jag gör lasagnen på olika sätt varje gång men två saker använder jag alltid när jag gör lasagne - färska lasagneplattor och färdig bechamelsås från kyldisken! Ett perfekt sätt att "fuska" sig till en god lasagne :)
 
 
4 port.

ca 500 g nötfärs
1/2 gul lök
1 burk krossade tomater från Mutti
1 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
Salt och svartpeppar
Lite socker
1-2 msk kalvfond
Torkad basilika och dragon efter tycke och smak
8-10 färska pastaplattor
1 paket färdig bechamelsås från Knorr
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka löken. Bryn lök och köttfärs i lite smör. När köttfärsen är färdigtbrynt tillsätter du krossade tomater, tomatpuré, vitlök och torkade örter. Låt koka upp. Smaka av med salt, svartpeppar och socker. Låt sjuda i några minuter. Lägg köttfärs i botten av en ugnsfast form. Häll på lite bechamelsås. Lägg ut pastaplattor osv till du avslutar med pastaplattor och tillräckligt med bechamelsås för att täcka all pasta så det inte blir torrt i ugnen. Ha riven ost högst upp. In i ugnen i ca 30 minuter. Servera med en god sallad.

Vinnare - Syskonhuset

Tack till Syskonhuset som ville vara med och sponsra denna tävling och tack till ni som ville vara med och tävla!
 
Vinnare av en frozzypack i valfri färg:
 
 
Anna - Anna önskar sig en rosa frozzypack och HÄR hittar du Annas blogg Dressingroom!
 
 
GRATTIS till dig!
 
 

Kycklingpaj

Jag kan verkligen inte göra den här rätten för många gånger utan att tröttna, den är bara sååå god! Dock hade vi färsk kycklingfilé denna gång och nu kommer säkert många gå i taket men jag vidhåller att fryst kycklingfilé som är mörad (fulkyckling som jag också kallar det) är bra mycket bättre att använda än finkyckling. Det blir saftigare och mörare och man slipper få torr kyckling som man får tugga massvis på. Ett tips från mig!
 
 
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
500-800 gram kycklingfilé
2 pkt bacon
3 dl creme fraiche
2 msk chilisås
100 gram färskost, jag använde Creme Bonjour vitlök och örter denna gång
Salt & peppar

Riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienser till pajdegen och platta ut i pajformen. Nagga pajdegen och förgrädda i 10 minuter. Strimla kycklingen och bryn den. Klipp ner baconet och bryn även den. Rör ihop färskost, creme fraiche och chilisås i en bunke innan du häller ner blandningen med kycklingen. Smaka av med salt och peppar. Låt det sjuda tillsammans innan du lägger det i pajformen, strö ost över och grädda i ca 25-30 minuter eller tills pajen fått fin färg. Serveras tillsammans med en god kålsallad.


Mild fiskgryta

*Sista dagen att tävla i min tävling idag, imorgon drar jag en vinnare så skynda in och tävla HÄR om du inte redan gjort det!
 
Häromdagen gjorde vi en ny fiskrätt som jag och maken gav tummen upp medan sonen inte alls gillade denna trots att han älskar fisk i vanliga fall. En middagsrätt som med andra ord kanske passar stora munnar bättre än små!
 


4 port.
 
600 g torsk- och laxtärningar
4 port ris
1 gul paprika
1 röd paprika
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 krm cayennepeppar
1 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2 msk strösocker
3 msk provencalska örter (finns i frysdisken)
salt och peppar
 
Tina fisken. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Stek grönsakerna i olja i en kastrull eller låg vid panna tills de får lite färg. Tillsätt krossade tomater, grädde, cayennepeppar, senap, tomatpuré, socker och örter. Låt koka ca 5 minuter. Lägg i fisken, lägg på ett lock och stäng av plattan. Låt stå ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera fiskgrytan med kokt ris och gärna en sallad.
 
Inspiration: ICA.se

Polly Charter

Jag är inte alls förtjust i Polly-godisar men det gillar min man däremot! Nu har det till makens lycka dessutom kommit ut en ny Polly-påse i affärerna som heter Polly Charter! Dessa små chokladbitar har smakerna choklad, kokos, vattenmelon, lime och ananas! Det känns som om lanseringen av denna nyhet kommer lite sent för detta är ju riktigt sommar-godis!
 
Någon av er som testat nyheten från Polly?
 


Pasta med räkor i tomatsås

*3 dagar kvar att tävla i min tävling som du hittar HÄR!
 
Ikväll lagades det mat bara för matlådor! Vi hade ätit mat från pizzerian på kvällen och matlådorna var slut så då gjorde jag en snabblagad måltid som räcker till åtminstone 3-4 matlådor, perfekt!
 
Pasta med räkor i tomatsås!
 


3-4 port.
 

400 g räkor utan skal

4 port pasta (gärna penne)

1 vitlöksklyfta

1/2 fänkål

1 tsk sambal oelek

500g krossade tomater

 

Tina räkorna. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och hacka vitlöken. Ansa och skiva fänkålen tunt. Fräs vitlök och fänkål i oljan i en stekpanna. Rör i sambal oelek och tomater. Låt koka ca 5 minuter och lägg sedan i räkorna. Låt räkorna bli varma. Servera räksåsen med pastan.

 

Inspiration: ICA.se


Morfar Ginko & Pappa Ray Ray

För ett tag sedan var jag och mina tjejkompisar på söderstället Morfar Ginko & Pappa Ray Ray. Två ställen i ett med en mysig uteservering som binder dem ihop. Vi drack god öl från Gotland och åt en god hamburgertallrik med chilibearnais, pommes och coleslaw. Kan absolut tänka mig att gå hit igen!
 




Köttbullar Tikka Masala

*HÄR hittar du min tävling så kika in och tävla nu direkt!
 
En väldigt enkel och snabblagad och god rätt är denna vardagsrätt - köttbullar Tikka Masala. Tummen upp från hela familjen. I originalreceptet skulle rätten serveras med ris men då jag lyckades bränna vid kastrullen (glömde sätta på äggklockan) så fick rätten serveras med pasta istället men det var ju minst lika gott :)
 

4 port

 

Ris eller pasta

1/2 rödlök

ca 700-800g färska ostekta köttbullar

490 g tikka masala cooking sauce

salt och peppar

 

Koka riset eller pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och hacka rödlöken. Stek lök och köttbullar i olja eller smör i en stekpanna tills bullarna fått fin färg. Häll på såsen och låt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera köttbullarna med pastan/riset och en morotssallad.

 

Inspiration: ICA.se


Crustader med kräftröra

Ett superenkelt och gott tilltugg är att göra egen kräftröra som man serverar i crustader innan middagen. Man kan göra röran i hur många varianter som helst men så här gjorde jag denna gång:
 
1 burk kräftskjärtar i lake
Några msk creme fraiche
Dill (frusen eller färsk)
Lite finskuren rödlök
Salt och peppar
 
Rör ihop och ställ kallt till servering. Servera i crustader.
 

 
 

Pesto- och baconinbakad fläskfilé

Igår lagade och åt vi pesto- och baconinbakad fläskfilé med potatisgratäng, sallad och bearnaissås till middag, väldigt gott! Roligt att göra någonting annat med fläskfilén än att bara helgrilla den.
 
 
4 port.
 
1 fläskfilé
1,5 paket bacon
Några msk pesto
Salt och svartpeppar
 
Sätt ugnen på 225 grader. Putsa fläskfilén, salt och peppra. Lägg ut baconskivor på ett bakplåtspapper och bred på pesto. Lägg på fläskfilén och linda in baconet runt fläskfilén. Lägg köttet i en ugnsfast form och stek i mitten av ugnen till en innertemperatur på 70 grader (ca 25 minuter). Låt vila en stund innan du skär fläskfilén i bitar. Servera med goda tillbehör, vi hade sallad, potatisgratäng och bearnaissås.

Höstmat

*HÄR hittar du min tävling så kika in och tävla nu!
 
Nu har det spöregnat sedan igår morse och det känns riktigt höstigt ute! Det är under hösten det är mysigt att äta grytor och soppor. Familjens favorit är helt klart den laxgryta vi brukar göra ofta, råkar någon av er ha missat receptet så kommer det här igen för denna maträtt kan man inte göra för många gånger.
 
 


 
4 port.

6 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1/2 burk krossade tomater
1 dl vitt vin
0,5 gram saffran
2-5 morötter
2-7 potatisar
1/2 gul lök
3 dl grädde
4 laxfiléer
1 burk kräftstjärtar
ev salt

Skala och hacka morötter, potatis och lök i mindre bitar. Häll vatten, buljongtärningar, saffran, vin och och krossade tomater i en stor kastrull. Lägg i rotsakerna och låt koka med till de blir mjuka. Tillsätt grädde och låt koka upp. Skär laxen i bitar och lägg i. Låt sjuda i några minuter till laxen är färdig. Smaka av med salt. Dra kastrullen åt sidan och lägg i kräftstjärtarna så de blir varma. Servera i djupa tallrikar med aioli och gott bröd.

Inspiration: Matplatsen

RSS 2.0