Äppelpaj med flingsalt

*Du har väl inte missat min fina tävling som du hittar HÄR?!
 
Igår hade vi goda vänner över på middag och då serverade vi höstens första äppelpaj med våra egna äpplen till efterrätt. Hittade detta recept med flingsalt från kocken Tommy Myllimäki och den var verkligen god. En härlig blandning av salt och sött!
 
 
ca 800 g äpplen (syrliga)
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt

Smul
125 g kallt smör i kuber
2 dl fint vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk flingsalt

Sätt ugnen på 225°. Nyp i hop ingredienserna till smulet till en smulig massa. Skala och skiva äpplena i små tunna bitar. Blanda äppelbitarna med socker, kanel och flingsalt. Lägg äppelbitarna i en smord form. Strö över smulorna och grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.


Kommentarer
Postat av: anna

vad häftigt med salt i:)

2012-09-16 @ 19:36:14
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Helena

Mums! jag har också gjort äppelpaj idag. Smulet är med samma ingredienser förutom saltet. Jag får testa det nästa gång.

2012-09-16 @ 21:01:02
URL: http://baklust.blogg.se
Postat av: Från vara den fula. Till den snygga.

Titta in gjorde jag i all fal =) Fin blogg

2012-09-18 @ 05:59:13
URL: http://franvaradenfula.blogg.se
Postat av: Susanne

Mums vad gott äpplepaj är så super gott. Har så mycket äpple så gjort både äpplepajer i olika former och äppledricka så har en frysbox full. Ha en jätte bra dag. Kram

2012-09-18 @ 08:01:50
URL: http://vejers.blogg.se
Postat av: Lilli Nyfiken - Fotbollsfru, småbarnsmama med fotografdrömmar!

Jag tar i lite ljus sirap för en kolaton i pajsmulet

2012-09-18 @ 23:13:57
URL: http://curiousme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0