Chili- & limelax

Denna fantastiska rätt gjorde vi i somras och det blev så gott, så gott. Älskar när man tillagar hel laxsida, blir ju så saftigt och gott. Prova detta recept om ni inte redan gjort det!
 
 

CHILI – OCH LIMELAX

1 st Lime
Ca 500g Lax
1/2 st röd chili
2 tsk Ingefära
2 msk Sesamfrön
1/2 msk sweetchilisås
1/2 msk soya
2 tsk olivolja
2 dl Crème fraiche lätt 15%, smaksatt t ex parmesan och vitlök

Skär limen i tunna skivor. Hacka chilin och lägg det på laxen, krydda och strö på med ingefära. Salta (mer än du tror). Lägg sesamfrön, soyan, sweetchilisåsen och oljan i en liten skål. Blanda samman och lägg röran på laxen. Toppa med limen. Lägg laxen i en ugnsform och tillaga i ugn 175° ca 15-25 minuter beroende på storlek på laxen. Servera gärna med kokt ris och en kall sås, t ex créme fraiche med chilisås och salt.

Inspiration: Niiinis


Bar Burger Café

I somras provade vi nya restaurangen Bar Burger Café i Kungsträdgården i Stockholm. Ryktet sa att burgarna skulle hålla Flippin Burger-klass så vi hade höga förväntningar. Jag och maken tog klassiska hamburgaren medan våra vänner tog fiskburgare och kycklingburgare. Vi kan sammanfatta vårt restaurangbesök att Bar Burger Café INTE håller Flippin Burger-klass. Helt okej hamburgare men inte mer än så. Trevlig uteservering har de med bra läge mitt i stan. Kommer dock troligtvis inte gå dit igen, tyvärr!
 
 

Hallon- & vaniljmuffins

I juni bakade jag dessa hallon- och vaniljmuffins till brorsans tjejs födelsedagskalas, goda och söta blev de med en vit chokladfrosting till. Jag dubblade receptet för muffins för att få ut ca 24 st muffins, dock behöver man ej dubbla receptet för frostingen då den räcker till betydligt mer än en sats muffins.
 
 
100g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1,5 dl vaniljyoghurt
2 dl frysta hallon
 
Vit chokladfrosting
 
60g mjukt smör
200g philadelphiaost
ca 2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200g vit choklad
 
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker mjukt, tillsätt äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan försiktigt i dem i smeten. Vänd i yoghurten och blanda väl. Ha sist i hallonen och fördela smeten i muffinsformar (och helst i en muffinsplåt). Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan du spritsar frosting över. 
Vispa smör och philadelphiaost till frostingen mjuk. Rör i ca 2 dl av florsockret och vaniljsocker. Finhacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Låt chokladen svalna innan du sakta rör i den i frostingen. Blanda till en jämn och tjock frosting, tillsätt eventuellt mer florsocker.
 
Inspiration: Linneas Skafferi
 

RSS 2.0