Chili- & limelax

Denna fantastiska rätt gjorde vi i somras och det blev så gott, så gott. Älskar när man tillagar hel laxsida, blir ju så saftigt och gott. Prova detta recept om ni inte redan gjort det!
 
 

CHILI – OCH LIMELAX

1 st Lime
Ca 500g Lax
1/2 st röd chili
2 tsk Ingefära
2 msk Sesamfrön
1/2 msk sweetchilisås
1/2 msk soya
2 tsk olivolja
2 dl Crème fraiche lätt 15%, smaksatt t ex parmesan och vitlök

Skär limen i tunna skivor. Hacka chilin och lägg det på laxen, krydda och strö på med ingefära. Salta (mer än du tror). Lägg sesamfrön, soyan, sweetchilisåsen och oljan i en liten skål. Blanda samman och lägg röran på laxen. Toppa med limen. Lägg laxen i en ugnsform och tillaga i ugn 175° ca 15-25 minuter beroende på storlek på laxen. Servera gärna med kokt ris och en kall sås, t ex créme fraiche med chilisås och salt.

Inspiration: Niiinis


Kommentarer
Postat av: Home2tiny

Mmmm lax en favorit hos oss. Receptet sparas o skall lagas vid tillfälle. Kramisar Tina

2014-09-14 @ 20:02:57
URL: http://home2tiny.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0