Mer västkustmat

Nu är man hemma igen efter en underbar semester på västkusten, måste såklart visa er fortsättning på allt smarrigt vi ätit och druckit denna semester :)

Imorgon är sista dagen att tävla om en låda full med Heinz-produkter i min sommartävling - skynda HIT och tävla, på tisdag drar jag en vinnare så stort lycka till önskar jag er alla!


Räkmacka XL (så mycket räkor att man inte ens kan skymta brödet där under)


Krabbor i stora lass!


Massa godsaker i fiskaffären!


Hamburgare i ciabattabröd och potatisklyftor med paprikadip


Fisk- och skaldjurssoppa


Landgång


Löjromstallrik


Tapastallrik


God drink!


Grillade fiskspett


Grillade havskräftor


Masterchef Australia

Om ni precis som jag älskar matlagningsprogram så antar jag att ni redan ser/har sett på Masterchef Australia! Det klart bästa Masterchef-programmet av alla länders, så påkostat och bra tycker jag. Visste ni om att Australien är inne på sin tredje säsong? Jag har precis sett klart säsong 2 och igår började jag titta på säsong 3 som håller på att spelas in just nu - att säsongerna innehåller runt 80 avsnitt gör inte saken sämre, desto mer det finns att titta på desto bättre :)

Två dagar kvar att tävla i min sommartävling så skynda, skynda dig HIT och tävla :)




Gary, Matt & George - domare i Masterchef Australia

Västkustmat

Vi har det helt underbart här på västkusten och maten är ju helt fantastisk! Se på allt gott vi ätit de senaste dagarna :)


Havskräftor med vitlök- och persiljesmör....


....grillade till smöret smälter - underbart!


Rhubarb Royale - Champagne och rabarberlikör


Ice Tropez - Rosévin och persikocider - UNDERBART GOTT!


TexMex-pizza


Angus Burger med pommes frites och chipotle aioli


Musslor thai-style


Grillad oxfilé med grillad färskpotatis, sallad, beasås och chilisås


Seglartoast (som tyvärr var alldeles för seg trots att den var medium-rare)


Fika :)

Nya kokböcker

Lite shopping har det blivit här på västkusten och resultatet ser ni nedan :)

Om en vecka drar jag vinnaren i min sommartävling, skynda dig HIT och tävla om du inte redan gjort det!




Två nya kokböcker - Fest, mat & kärlek med Camilla Läckberg och Christian
Hellberg samt en skaldjurskokbok med Torsten Jansson!


BOB Be Natural

Då jag är testpilot hos Smartson får jag ibland testa nya produkter och då ligger särskilt mat/dryck-produkter mig varmt om hjärtat! För någon vecka sedan hämtade jag ut en valfri produkt från BOB Be Natural. Be Natural är BOB´s nya serie med produkter helt utan konserveringsmedel och tillagat helt med naturliga ingredienser, precis som att man hade gjort det själv. Dessa produkter finns bland annat som sylt, marmelad och saft och i olika smaker. Jag valde att testa deras saft i smaken hallon/björnbär. Så här tyckte jag om produkten:

Förväntningar - Jag förväntade mig en god saft med känslan av att den är hemmagjord. Utseendet på produkten hade jag redan sett i reklam och i affär så där hade jag inga förväntningar utan tycker produkterna ser inbjudande ut och hade gärna följt med mig hem även om jag inte fått testa produkten gratis!

Första intrycket - Väntade några dagar innan jag testade saften då jag ville vänta på fint väder så jag kunde ta med ett stort glas saft ut på terassen och få njuta av en härlig sommardag tillsammans med en förhoppningsvis god saft! Dessvärre lyste solen med sin frånvaro så till slut tog nyfikenheten överhand och jag blandade i ordning en stor kanna med saft trots att det var grått och mulet ute. Jag ska nu direkt också erkänna att jag är riktigt dålig på att blanda saft, blir nästan alltid för svag saft och så även denna gång. Så första glaset var svalkande men utan någon direkt smak från bären så då blev jag lite besviken. Men när jag fyllt på kannan med mer koncentrerad saft så blev smaken mycket bättre och jag unnade mig till och med ett glas till av den goda saften. Men smakar den hemmagjord? Nja!

Under testets gång - Har druckit saften flera gånger och så länge jag är noggrann med att fylla på lite extra saft så tycker jag om smaken på saften och det känns ju mycket bättre att dricka någonting som inte innehåller konserveringsmedel. Att ha saften i kylskåpet är att rekommendera och den håller i ca 1 månad efter att du öppnat flaskan, det gör också att saften känns fräsch då man vet att det är en färskvara. Med tanke på den korta hållbarheten tycker jag också att storleken på saftflaskan är perfekt!

Slutomdöme - Jag tycker absolut att saften är köpvärd, smakkombinationerna är inte så stor skillnad mot andra märken men just att produkten inte innehåller konserveringsmedel gör att saften känns som ett bra köp! Marmelad äter jag inte så ofta men nästa gång kan jag tänka mig att köpa sylten för att testa den också!

Har ni testat någon av BOB Be Naturals produkter? Vad tycker ni om dem?








Restaurangtips - Caina

För knappt två veckor sedan firade vi min födelsedag med ett restaurangbesök på relativt nyöppnade italienska restaurangen Caina. Caina ägs och drivs av familjen Catenacci där Stefano Catenacci är kökschef på Operakällaren och den som var ansvarig förr Kronprinsessans bröllop förra året. Caina ligger inne i på hotell Nobis vid Norrmalmstorg och är egentligen ingen sommarrestaurang då själva restaurangen ligger en trappa ned i en lokal utan fönster men ett nytt besök i höst kommer vi definitivt att göra då maten var underbart god! Vi började med varsin drink, kan verkligen rekommendera jordgubbs/basilikadrinken som serveras i en syltburk med sugrör :) Till förrätt åt jag en stor tallrik Antipasto Misto men underbara godsaker såsom mozzarella, parmaskinka, vildsvinskorv, salami och massa annat gott. Min man tog pasta i en het tomatsås med olika former av musslor som var jättegod. Till varmrätt tog jag pasta i en pikant paprikasås med kyckling som var underbar och min man hälsar att hans biff med ugnsrostad potatis var god. Vi var så mätta efter dessa två rätter att vi inte orkade någon efterrätt trots att vi siktat in oss på chokladfondanten som lät underbart god. Den får vi testa vid vårt nästa besök istället för ett till besök kommer det absolut att bli :) En restaurang jag verkligen kan rekommendera, både den goda italienska maten med härlig pasta kokt al dente, de goda drinkarna, goda vinerna och en perfekt service från personalen!












Kerala Curry

Hoppas att ni alla har haft en bra helg! Själv njuter jag fortfarande av semestern på västkusten! Här kommer en riktig vardagsrätt som är god, smakrik och som tar bara några minuter att tillaga - vad mer kan man begära?! :)
Santa Maria har en hel del goda kryddmixer som jag gärna använder mig av när inspirationen tryter och man har bråttom med middagen! Denna gång använde jag mig av indiska kryddmixer Kerala Curry. Bara att tärna kycklingfilé i lagom stora bitar och steka dem nästan klara i lite smör/olja. Krydda med Kerala Curry - kryddmix och tillsätt en burk kokosmjölk och låt sjuda i några minuter - klart! Servera med nudlar eller ris!




Spätta i saffranssås

Nu är det semester på riktigt :) Befinner mig just nu på Västkusten, dit vi åkte igår och här ska vi stanna i en vecka och bo i ett hus vi hyrt tidigare - underbart! Har redan hunnit äta en massa skaldjur, visar bilder senare! Istället får ni idag ett recept på rödspätta i en saffranssås som vi gjorde häromveckan! En lite festligare rätt som gick snabbt att tillaga men nja, måste ändå säga att den var lite för mild för min smak. Lite mer salt och gärna någon mer krydda hade gjort rätten perfekt! Men det är bara att testa igen till man förhoppningsvis hittar en perfekt balans!

HÄR tävlar du om en stor låda med Heinz-produkter - min sommartävling!





2 schalottenlökar
0,5 - 1 kuvert saffran, 0,5 g
Smör
3 msk hummerfond + 7,5 liter vatten
0,5 - 1 fänkål
10 små potatisar
Ca 8 skivor rökt lax
Ca 8 skivor spättfilé
1,25 dl torrt vitt vin
1,5 dl matlagningsgrädde

Hacka löken och fräs den mjuk med saffran i smöret på inte alltför hög värme i en stor panna med hög kant eller vid kastrull. Häll på fond + vatten och rör om. Klyfta fänkålen samt tvätta och halvera potatisarna om de är stora. Lägg ner potatis och fänkål i kastrullen och låt koka i 15 minuter. Kontrollera att potatisen är klar. Lägg en laxskiva på varje spättafilé. Rulla ihop till en rulle. Placera rulladerna med skarven neråt i grytan. Häll på vin och grädde. Lägg på ett lock och låt sjuda i 5 minuter eller till fisken är klar.

Inspiration: Mathem.se

* Mina tankar går idag till Norge och det hemska som hänt där! Jag tänker på alla utsatta, deras familjer, vänner och anhöriga - det är ofattbart och något som inte får hända!


Dagarna som gått

Förutom Furuvik har vi också hunnit med några dagar i Dalarna där vi blivit bjudna på goood mat! Vi har bland annat ätit kräftor som jag älskar, vi har också grillat godsaker som kött, korv och tigerräkor! Vi har även fått brunch i form av blåbärsklabbelurer, bacon och scrambled eggs - mums!

Tävlingen i samarbete med Heinz pågår för fullt, har du missat den hittar du den HÄR!












Furuvik

Det var Furuvik vi var på häromdagen, en alldeles lagom djur- och nöjespark som man hinner med på en dag! Lite djur, lite karuseller, lite lotterier och lite bad i en och samma park! Vi hade kanske inte sådan tur med vädret (regn till en början men sedan fint och uppehåll) men en väldigt tur på våra lotterier så vi kom hem med flera kilo choklad och snacks :)








Kasslergratäng

Medan ni mina kära läsare läser detta inlägg befinner jag mig tillsammans med min familj på en av Sveriges många djur- och nöjesparker :) Hoppas att ni alla har haft en bra helg och säkert är ni många som har semester just nu och njuter av ledighet!

Vill tipsa om denna maträtt som jag gjorde i förra veckan som blev uppskattad av hela familjen! Har gjort en liknande med kycklingfilé men denna är gjord med kassler, gott med en salt rätt så här på sommaren tycker jag! En perfekt vardagsrätt som går snabbt att tillaga och den sköter sig själv i ugnen, god både att servera med ris och en god sallad alternativt bara med sallad för en mer LCHF-vänlig rätt!







500 g kassler
2 tomater
1 dl basilika
2 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva kasslern och tomaterna och varva i en ugnsform. Strimla basilikablad och strö över kasslern. Vispa ihop senap, grädde, creme fraiche och vitlök och häll blandningen över kasslern.
Strö riven ost i formen och gratinera i 20 min. Servera med ris och en god sallad!

Inspiration: Angel-Like


Bröllopsmiddag

Hej alla nya läsare och hej såklart till mina gamla, trogna läsare -  så skoj att ni är så många som vill läsa min matblogg :)

Glöm inte min sommartävling som startade i fredags, du hittar den HÄR!

Förra helgen var jag ju på bröllop, ett underbart sådant och vi blev bjudna på så god mat med italienskt tema! Både bröllopsparets förlovningsresa och bröllopsresa gick till Italien så att det skulle bli italiensk mat var inte så oväntat :)

Förrätt: Plocktallrik med inspiration från Italien (Salami, parmaskinka med chili- och balsamicoinlagd parmesanost, melon- och myntasallad och tre ostar - gogonzola, manchego & tallegio)

Varmrätt: Helstekt oxfilé, sommarprimörer, chili- och honungsrostad potatis och rödvinssky

Efterrätt: Citronsorbet på hallonspegel

Bröllopstårta












Sommartävling - Heinz del 3

Här kommer tredje och sista videon i min sommartävling i samarbete med Heinz! Om ni missat de tidigare två hittar ni dem HÄR och HÄR!

Titta och lyssna på alla tre videos med friluftskocken Karin Ihre, dels för att ni får jättebra recepttips för utomhusmatlagning i sommar och dels för att ni hittar svaret på frågan i en av de videofilmerna jag lagt ut!


 


Tävlingsfråga: Vilka två Heinz-såser använder Karin Ihre i sin tomatsalsa?
Bonusfråga: Vilken Heinz produkt använder du helst i sommar och varför?

Tävlingen avslutas: Måndagen den 1 augusti

En vinnare vinner en likadan låda fylld med Heinz-produkter som jag fick i förra veckan :)
1:a pris:





LYCKA TILL!

Sommartävling - Heinz del 2

Ni missade väl inte första delen av min sommartävling som jag lade ut igår? Här kommer video nr 2 med friluftskocken Karin Ihre som lagar mat i samarbete med Heinz! Imorgon läggs sista videon och tävlingsfrågan upp så håll utkik!


Sommartävling - Heinz del 1

Idag är det MIN FÖDELSEDAG och vad passar bättre än att börja dagen med en fantastisk sommartävling i samarbete med Heinz :) Under tre dagar kommer jag att lägga upp tre videos med friluftskocken Karin Ihre som jag fick äran att träffa i förra veckan! På fredag när den sista videon läggs upp kommer också tävlingsfrågan så kika ordentligt på respektive video så ni inte missar svaret på frågan!

Tävlingen kommer pågå till den 1 augusti så som sagt, en riktig sommartävling! På fredag får ni också veta vad ni tävlar om!

Lycka till!


Bookatable & restaurangtips - Riche

I förra veckan åt jag middag på restaurang Riche i Stockholm tillsammans med min man och två vänner till oss, vi har varit där tidigare somrar och njutit av deras sommarmeny!

Vill tipsa om deras sommarmeny men också om Bookatable som jag använde mig av när jag bokade bord på restaurangen. Bookatable är en gratissida där du kan boka bord på just din favoritrestaurang och direkt efter bokningen får du en bekräftelse via mail och/eller sms. Behöver du avboka ditt bord kan du även göra det på Bookatables hemsida. Tjänsten har öppet dygnet runt och finns i 23 länder runtom i världen. Om du anmäler dig till nyhetsbrevet som jag har gjort får du dessutom erbjudanden som ger dig fantastiska rabatter på restauranger. Jag har tidigare skrivit om Krogveckan som är ett samarbete med Bookatable som du kan läsa om HÄR, då man kan äta en specialanpassad meny på favoritrestaurangerna till ett bra pris. Jag har också laddat ner Bookatable's mobilapplikation till min Iphone då jag bland annat kan se en karta med de restauranger som finns närmast mig, finns också för Android.
På Bookatable kan du söka efter restauranger utifrån olika kategorier såsom ort, prisklass eller typ av mat. Du kan också läsa om restaurangernas snittnota och recensioner från besökare, även du själv har möjlighet att lämna en recension. Toppenbra tycker jag som älskar att gå på restaurang!

För att kika mer på Riche's sommarmeny och andra restauranger så kika in här: Restauranger i Stockholm

Sommarmenyn på Riche gäller till och med den 31 augusti och du kan välja på meny Solöga för 300 kronor eller meny Skarpö för 350 kronor. Jag själv valde meny Skarpö men mannen min tog meny Solöga så vi har testat dem båda.

Meny Solöga:
- Solöga på Matjessill
- Timjan- och vitöksstekt kalvrostbiff med dillkokta sommarkantareller och primörer
- Mjölkchoklad pannacotta med limerörda jordgubbar

Meny Skarpö:
- Isad gurksoppa med chili, koriander och örtkrutonger
- Enkelstekt rödingfilé med citroncreme och kalixlöjrom
- Citron- och vallmokaka med flädergrädde och färska hallon

Rödingen var fantastisk på alla sätt och vis, enda minuset är den lilla benbiten som jag råkade få in i munnen! Gurksoppan var fräsch och somrig och så även efterrätten. Vi drack bubbel och vin till maten som båda var väldigt goda. Ett litet minus till servitören som inte lät en i sällskapet byta ut sin förrätt vilket har gått bra tidigare år när vi varit där. Gillar Riche och deras mat, perfekt läge nära Stureplan och perfekt barhäng om man kommer dit senare på kvällen!














Chicken Tikka med gurksallad

Hoppas att ni alla har haft en bra, rolig, underbar helg för det har jag själv haft :) Varit på bröllop i helgen så inom kort kommer bilder upp på allt gott vi blev bjudna på under festligheterna!
Älskar indisk mat, äter gärna indisk mat på restaurang när jag är utomlands för där är den som allra godast! Blir ofta besviken på indisk mat i Sverige då jag tycker de smakar alldeles för lite, då är det bättre att göra egengjord indisk mat som man kan krydda på bäst man vill :) Här kommer ett recept på en god Chicken Tikka med en svalkande gurksallad, jättegod även om jag nästa gång nog kommer ta i lite mindre sötmandel då jag tyckte mandelsmaken tog över lite för mycket!



4 port.

1 påse kycklingfilé (jag tog tinad fryst denna gång)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 msk finhackad ingefära
3 msk tikka masala curry-paste
1,5 dl sötmandel (jag skulle ta mindre nästa gång, max 1 dl)
1 dl matyoghurt
1 dl vispgrädde
Salt

Gurksallad:
1 gurka
1 dl matyoghurt
1 tsk torkad mynta
Salt

Skala och skär lök och vitlök i strimlor. Skär kycklingfilén i mindre bitar och bryn den i lite smör tillsammans med lök och vitlök i en gryta. Krydda med lite salt. Tillsätt krossade tomater, den finhackade ingefäran, currypaste och sötmandel. Låt koka under lock i ca 10 minuter. Plocka upp kycklingen (kontrollera att den är klar, den får inte vara rosa) ur grytan och lägg åt sidan. Använd en stavmixer och mixa såsen jämn. Lägg tillbaka kycklingen i grytan och tillsätt matyoghurt och grädde. Låt koka ytterligare 2 minuter. Under tiden gör du gurksalladen. Hyvla gurkan i långa remsor med en potatisskalare. Blanda gurkan med matyoghurt och mynta, krydda med lite salt. Servera kycklinggrytan med gurksallad och basmatiris.

Inspiration: Tidningen Buffé

Sallad

När det är fint väder ute älskar jag att äta en kall middag, och för att ta tillvara på rester man har i kylskåpet blir det då ofta en sallad av något slag. En favorit jag har och som jag gjorde häromdagen är att göra en sallad med pasta och melon och munsökorv och kräftstjärtar. Låter kanske som en konstig kombination men nej, det är jättegott när den söta melonen möter de salta kräftstjärtarna och den lite mer matiga korven. Har gärna romansallad samt gurka och tomat i också. Denna gång blev det en caesardressing till! Perfekt också att göra en stor skål så räcker det också till lunch dagen efter!


Restaurangtips - Bockholmens kärleksbar

Häromveckan var vi flera personer som besökte den undangömda lilla ön Bockholmen utanför Solna i Stockholm! Hade läst om deras kärleksbar på en blogg och ville verkligen åka dit en solig dag då de endast har öppet vid fint väder, att det dessutom ligger nära hemifrån gör ju inte saken sämre. Otroligt att man missat denna pärla ända till nu, ön var otroligt vacker och både restaurangen Bockholmen Hav & Restaurang samt deras kärleksbar har ett underbart läge precis vid vattnet. Kärleksbaren har en lite "Jamaica-feeling", man sätter sig där det finns plats (och finns det inte plats kan man alltid vänta på ledigt bord i någon av solstolarna som finns utplacerade utanför) och man äter på plasttallrikar och plastbestick. En utomhusbar och en kock som står och grillar din mat samt en massa färgglada lampor förhöjer den mysiga känslan. Du kan välja på tre grillade alternativ - tonfisk, kött eller kyckling (eller en mix av alla tre), till detta får du grillad majs och en buffé av tillbehör med saker såsom melonsallad, sallad, pommes frites, tzatziki, bbq-sås, mangosalsa osv. Tiden gick fort ute på ön, du har fullt upp med att titta på båtar, luftballonger och till och med sjöflygplan som landade precis utanför ön - underbart! För att vara säker på att Kärleksbaren har öppet kan ni kika in på deras blogg! Hit kommer vi definitivt att åka igen och gärna testa den riktiga restaurangen också :)












Middag på en låga

Idag har jag fått möjligheten att vara med på en middag ute i naturen och det var helt underbart! Friluftskocken Karin Ihre samarbetar med Heinz och har tagit fram goda sommarrätter med Heinz-produkter som smaksättare och Karin har även gett ut kokboken - På en låga, en kokbok för uteätare. Vi träffade upp Karin vid Stora Essingen där vi blev bjudna på en tvårätters middag gjord på stormkök och engångsgrill - goda, fina råvaror lagade med enkla medel. En perfekt eftermiddag med strålande solsken, trevligt sällskap och gott att äta! Till förrätt blev vi bjudna på en fiskgryta gjord på torsk, färskpotatis, coctailtomater och sugarsnaps, smaksatt med endast en fiskbuljongtärning och lite Heinz ketchup utrört i vatten och creme fraiche. Jättegott! Chorizo grillades sedan på engångsgrill och till den serverades en färskpotatissallad med en tomatsalsa gjord på coctailtomater, vårlök, rödlök och krossade tomater samt smaksatt med Heinz hot chili sauce och Heinz exotic sauce. Även denna rätt var god, salsan kommer jag absolut att göra fler gånger i sommar till grillat! Med oss hem fick vi en varsin träkruka fylld med produkter från Heinz så nu ska jag provlaga Karins sommarrecept jag också!

Du kan se mer av Karin Ihre på Heinz Facebook-sida där du kan se videoklipp när Karin tillagar mat precis som vi gjorde idag. Gå in HÄR och provlaga sommarrecepten du också!

Tack Karin Ihre, Heinz och Prat PR för en härlig eftermiddag!
























Vinnare

Tack alla som ville vara med i min tävling och tack till Bambino som var med och sponsrade tävlingen!

Vinnare är:

Paket 1 - Elin Jonsson (HÄR är Elins fina blogg)

Paket 2 - Anja (HÄR kan du läsa Anjas härliga blogg)

Paket 3 - Kajsa (även Kajsa har en mysig blogg som du kan läsa HÄR)


Stort GRATTIS till er alla tre! Vänligen maila mig era hemadresser så skickar jag hem era vinster med posten!


Efterrätt

När vi vill unna oss någonting smarrigt till efterrätt men inte orkar baka brukar vi göra ett besök på Gateau som gör underbart goda bakverk! Dessa små godingar följde med hem i helgen; en champagnemousse med hallon- och smultronkräm på nougatkrisp! En somrig och god dessert i lagom format!




Hallonpaj med vit choklad

I helgen vankades besök så då bakade jag en hallonpaj med vit choklad :) Då det var underbart soligt väder ute serverades pajen med gammeldags vaniljglass - mums! Denna paj kommer jag absolut att baka fler gånger, somrig och jättegod!

Två dagar kvar att tävla om matpaket från Bambino så skynda dig att tävla HÄR!





Smulpaj:
150 g kallt smör
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 dl havregryn

Sätt ugnen på 200 grader. Skär smöret i mindre bitar. Knåda ihop alla ingredienser till en smulig massa.

Fyllning:
500 g frysta hallon
1 tsk malen kardemumma
200 g vit choklad

Lägg hallonen i botten av en pajform, strö på kardemumman. FinHacka chokladen och fördela den över hallonen. Strö över smuldegen. Grädda i cirka 30 minuter när pajen har fått fin färg.

Inspiration: Linneas skafferi


Restaurangtips - Villa Godthem

Har besökt Villa Godthem många gånger tidigare och ätit deras välkända plankstek men nu har restaurangen bytt ägare och skepnad och drivs numera av F12-gruppen med Danyel Couet och Melker Andersson i spetsen. I veckan var jag i deras Trädgårdscafé och åt lunch. Fantastiskt läge på Djurgården med utsikt över vattnet och god mat. Dock i dyraste laget för en lunch som kostar runt 150 kr per person tycker jag. Men efter att ha sett deras meny för middag på terassen eller i matsalen så vill jag gärna återkomma hit för en middag, hoppas att det kan ske inom kort! Till lunch åt jag caféets trädgårdshamburgare med äppelrökt bacon och parmesanbröd. Var väldigt gott!




Grillad färskpotatis

Fredag idag och redan är vi inne i juli månad - galet vad tiden går fort! Juli-månad är dock min favoritmånad, dels är det ofta varmt och skönt väder, dels har många semester och så det bästa av allt; JAG fyller år :)
Vilken är eran favoritmånad?

Häromdagen grillade vi lax med våran favorit romsås men till detta grillade vi också färskpotatis och mums vad gott det var :) Hur du gör hittar du nedan, kommer bli en favorit hos oss i sommar!

Bambino-tävlingen pågår för fullt, skoj att det är så många som vill vara med och tävla. Du som ännu inte tävlat hittar tävlingen HÄR!





Lagom mängd färskpotatis
Smör
1 pressad vitlöksklyfta
Färsk dill
Salt
1/2 citron

Skrubba potatisen ren (behöver ej skalas) och förkoka potatisen i 5 minuter. Gör en kartong av folie (minst 3 ark i botten) och lägg i potatisen. Klicka över lite smör på potatisen, pressa en vitlöksklyfta över samt dillkvistar. Avsluta med lite salt och saften från en halv citron. Täck kartongen med folie och grilla i 20-30 minuter till potatisen är genomkokt.

RSS 2.0