Tävling - Smultronbyn Träleksaker

Som jag skrev för någon vecka sedan kommer här en tävling i samarbete med Smultronbyn Träleksaker. De har jättefina träleksaker och för att passa min matblogg kommer jag nu att lotta ut en av träleksakerna i kategorin lekmat/kökslek. Det ni tävlar om är detta fina Birthday Breakfast-set med allt för födelsedagsfrukosten. Innehåller en cerise bricka med hundmotiv, trämat som sitter ihop med kardborre som kan delas med den medföljande kniven. Setet består också av tre brödskivor, limpa, tårta, citron, banan och en mjölkförpackning.  Allt är i trä och självklart målat med giftfria färger.



Tävlingsregler:

1 lott – Kommentera detta inlägg och välj en favoritprodukt hos Smultronbyn Träleksaker som du skriver om i detta inlägg.

2 lotter – Samma som ovan samt gilla Smultronbyn Träleksaker på Facebook.

3 lotter – Alla ovanstående samt kopiera tävlingsbilden med bildtext på din blogg/facebook-sida samt skriv och länka till din favoritprodukt från Smultronbyn Träleksaker. Har du ingen blogg/facebook-sida går det bra att skicka tävlingsbilden med text och länken till din favoritprodukt i ett mail som skickas till minst 5 av dina vänner. Glöm inte att även skicka mailet till mig ([email protected])!

Viktigt att du skriver/länkar att du gjort ovanstående för två och tre lotter i denna tävling!

Tävlingen avslutas: om två veckor – fredagen den 13 maj.


*Jag tävlar hos Coquina i samarbete med Smultronbyn Träleksaker. Tävla HÄR du med!


Korv, coleslaw och ketchup

För någon månad sedan lade jag ut recept på en underbar coleslaw, idag lagades den igen tillsammans med grillade korvar med hög kötthalt. Enda tillbehöret var ketchup. Jag använder alltid Heinz ketchup och nu har Heinz kommit ut med en ny ketchupflaska som är deras minsta med sina 300 ml och perfekt att ha med på sommarens picnics. Passande nog heter den också Heinz Picnic Size.
Vill du också ha en Heinz Picnic Size? Gå då in på Heinz Facebooksida och anslut dig, de 1000 första personerna som ansluter sig har möjligheten att beställa hem ett produktprov av Heinz nya ketchupflaska!

Glöm heller inte bort att tävla i min tävling som du hittar HÄR!







2-3 port.

4 korvar med hög kötthalt, idag tog jag chipotlekorv från charken
1 spetskålshuvud eller 1/2 vitkålshuvud
1/2 rödlök
1 dl gräddfil
1/2 dl majononäs
1 msk dijonsenap
Salt
Svartpeppar

Strimla kålen med osthyvel eller kniv. Skala och skiva löken tunn. Blanda gräddfil, majonäs och senap i en skål. Bland gräddfilsblandningen i kålen tillsammans med löken. Smaka av med salt och peppar. Grilla korven till den är klar.

Inspiration: LCHF på mitt sätt


Helgens mat i bilder

Bodde bland annat på hotell i Dalarna i helgen och där bjöds det på två trerättersmiddagar förutom en stor och god påskbuffé och underbara frukostar. Här kommer bilder på helgens matfrossa :)

Glöm inte att tävla om ett smycke från Haze Design - Tävlingen hittar du HÄR!


Soppa på ramslök med ägghalva och löjrom samt parmesanchips


Laxfilé serverad med kräftstjärtsrisotto och sparris


Toffeepaj med bananglass


Tartar på hälleflundra och räkor


Lammytterfilé med polentakaka och rosmarinsky


Rabarberpannacotta med rabarberpaj och vaniljsås

Påskglasstårta med smak av hallon och mango

När vi hade besök under påsken bjöd jag på en fantastiskt härlig tårta som absolut kommer göras fler gånger. Den var somrig med en superhärlig färg så man blev glad av den bara man tittade på den :)

Ni som inte tävlat om smycken ännu, gå in HÄR och tävla!







ca 12 bitar (jag gjorde dock en halvering av receptet då vi bara var fyra personer, gick jättebra, bara dela allt nedan på hälften).

ca 1,5 liter mangosorbet
ca 200 g hallon, färska eller frysta och tinade
3 dl vispgrädde
4 äggulor
0,5 dl strösocker

Tina mangosorbeten en stund innan du påbörjar arbetet med tårtan. Ta fram en bunke som rymmer ca 2 liter. Bred ut mangosorbet i ett ganska tjockt lager på insidan av bunken. Doppa skeden i vatten då och då för att glassen inte ska fastna. När du är klar ställer du in bunken i frysen en liten stund medan du gör i ordning innehållet. Mixa hallonen i en bunke. Vispa grädden fluffig men inte för fast i en annan bunke. Vispa äggulor och strösocker vitt och fluffigt i en tredje bunke. Vänd sedan ned äggmixen i hallonen och rör om. Vänd sedan ner hallonmixen i grädden och blanda om. Häll parfaiten i bunken med mangosorbet och ställ i frysen i minst fem timmar. 30 minuter innan servering tar du ut bunken och lossar på glasstårtan genom att sänka ner bunken i varmvatten i någon minut och vrider ut tårtan. Ställ tårtan på en tallrik och ställ in den i frysen några minuter till den fryst igen. Ställ sedan fram tårtan på ett uppläggningsfat och dekorera med godis och servera när glasstårtan blivit rumstempererad.

Inspiration: Aftonbladet Mat & Vin


Tävling - Haze Design

Hoppas att ni alla har haft en bra påskhelg, det har jag haft med en massa god påskmat och godsaker :) För att vi inte ska vara för ledsna nu när påsken är över så startar jag veckan med en tävling :) Denna tävling är ett samarbete med söta Marit på Haze Design som gör underbart fina smycken! En vinnare får välja ett av Marits fina halsband som visas på tävlingsbilden så glöm inte bort att välja vilken av halsbanden du vill ha om just du vinner!



1:a pris - Ett halsband från Haze Design

Halsband 1 - Öppningsbar medaljong med plats för två foton som hänger på en tunn metallkedja

Halsband 2 - Hänge med texten "Fånga dagen" samt en söt ängel

Halsband 3 - Hänge med texten "Njut av livet" samt ett hjärta i vitt emalj och en vit sötvattenpärla


Tävlingsregler:

1 lott - Kommentera detta inlägg om vilket halsband du vill vinna samt varför

2 lotter - samma som ovan men även att kopiera tävlingsbilden samt bildtext på din blogg. Har du ingen blogg går det bra att länka tävlingen på Facebook. Glöm inte att skicka med länk till din blogg/facebookinlägg under din kommentar.

Tävlingen avslutas söndagen den 1 maj!

Kika gärna in på Haze Design´s blogg!



*Jag tävlar hos Coquina om ett halsband från Haze Design. Tävla HÄR du med!


Blåbärscheesecake

Hittade ett underbart recept på en underbar cheesecake med smak av blåbär som ni bara måste testa :) Somrig och god tårta som tål att stå i kylskåp något dygn då den bara blir godare när den är lite kyld!

Hoppas ni alla har en underbar påsk och äter massa god mat och godis! Själv befinner jag mig i Dalarna för att fira påsk så om några timmar väntar en förhoppningsvis god lunchbuffé fylld med god påskmat :)







 

Botten:
250g Digestivekex
100g Smör

Fyllning 1:
400 g Philadelphiaost
200 g blåbär (jag hade amerikanska blåbär)
3 ägg
1 1/4 dl Strösocker

Fyllning 2:
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret, smula kexen och blanda sedan kexsmulorna med det smälta smöret. Tryck ut smuldegen i fen form och grädda ca 7-10 min. Vispa ingredienserna till fyllning 1 i en bunke till en jämn smet. Häll i formen och grädda i nedersta delen av ugnen ca 25-30 min. Rör ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare ca 10 min. Toppa gärna med blåbär. Servera direkt eller efter en stund i kylen.

Inspiration: Matplatsen


Glad Påsk

Här kommer en liten påskhälsning från mig :)


Vinnare kaffetävling

Nu har jag dragit vinnarna i kaffetävlingen, superskoj att så många som 124 lotter var med och tävlade. Rekord i antalet deltagare på min matblogg så kaffe verkar vara populärt hos mina kära läsare :)


1:a pris - Kaffekvarn, kaffe och kaffemått - Isabells mamma

2:a pris - Receptbok i samarbete med Zoegas - Annika - Bakat och lagat


Stort GRATTIS!

Maila mig era hemadresser så skickar jag era vinster hem till er!

Misströsta inte ni som inte vann denna gång, nya tävlingar kommer inom kort!

Sveriges Mästerkock

Ikväll var det så dags för finalen av Sverige Mästerkock! En duell mellan de unga tjejerna Louise och Jennie och det var till slut en ynka poäng som skiljde mellan vinnaren Louise och tvåan Jennie så det blev en spännande final! Ett grymt bra program som jag följt slaviskt varje onsdag och Leif Mannerström har gått ut och sagt att det blir en säsong till av Sveriges Mästerkock och jag jublar! Ett toppenprogram om ni frågar mig!

Håller ni med mig eller ger ni programmet tummen ned?


Grillad oxfilé med potatisgratäng

I helgen passade vi ju på att grilla en massa då det var så fint väder (idag är det lite molnigt, kom tillbaka solen) och här kommer en bild från en av våra underbara middagar då vi grillade oxfilé! Vi tar alltid medium rare på kött när vi är på restaurang och här lyckades maken verkligen med köttet för det blev härligt mört! Hur vill ni ha erat kött? Till köttet serverades potatisgratäng, dock fuskade vi och köpte en färdig gratäng som bara var att stoppa i ugnen. Inte lika god som egengjord men ändå helt okej. En god sallad och bearnaissås från Biggans blev tillbehören - GOTT!

Idag är sista dagen att tävla i kaffe-tävlingen, imorgon drar jag två lyckliga vinnare. Sista-minuten-tävla HÄR!






Pasta med kräftstjärtar i chiliolja

Har skrivit om denna maträtt en gång förut men den är så god att det går att tipsa om den fler gånger. En lättlagad och god rätt som helst ska ätas direkt och helst inte som matlåda då den är som godast nylagad! Gjorde rätten häromdagen då jag hittade en burk med kräftstjärtar i kylen och dessutom hade avocado hemma :)

Imorgon är sista dagen att tävla i min tävling som du hittar HÄR!



3 port.

1 frp kräftstjärtar
Tagliatelle
1 knippa salladslök
2 avocado
Pressad saft av 1 citron

Chiliolja:
1 röd chili
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad persilja
Salt och peppar

Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Skölj salladslöken och skär den i cm-stora bitar. Låt löken koka med pastan när det återstår 2 min av koktiden. Skala, kärna ut och tärna avocadon. Häll citronsaft från en citron över avocadobitarna så de ej mörknar. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Blanda chilin med olja, vinäger, hackad persilja och salt och peppar. Låt pasta och lök rinna av, häll tillbaka i grytan och häll över chilioljan. Vänd försiktigt ned kräftstjärtar och avokado (med citronsaften) och låt allt bli varmt, servera direkt. Servera gärna med vitlöksbröd och parmesan.

Inspiration: ICA.se

Caesarsallad

Ååå vad härligt att det är så fint väder idag också, underbart! Jag blir alltid sugen på att äta kall mat när det är varmt ute så i lördags blev middagen helt enkelt en caesarsallad med grillad kycklingfilé, egna krutonger, knaperstekt bacon och så sallad, ost, gott bröd och vi testade också Erik Lallerstedst nya salladsdressing. När vi ändå grillade kycklingfilé så passade vi på att grilla tigerräkor på spett som vi doppade i sweet chili-sås som vi köpte i Thailand - underbart gott blev allting :)

På onsdag är sista dagen att tävla i Zoegas-tävlingen, så skynda dig HIT och tävla om du inte redan gjort det!











Detta hade jag till min caesarsallad:

- Romansallad
- Gurka och tomat (trots att det egentligen inte ingår i en riktig caesarsallad)
- Knaperstekt bacon
- Egna krutonger (skär bröd i bitar som du steker i lite olja, krydda med salt)
- Kycklingfilé (Krydda med salt och peppar och grilla/stek filéerna till de är klara)
- Ost
- Färskt bröd
- Caesardressing (Erik Lallerstedst caesardressing, den var god)

Och så hade vi då också tigerräkor på spett. Dessa marinerades först i sweet chili, salt, peppar och olja innan de grillades klara. Doppades sedan i sweet chili-sås - mums! OBS! Glöm inte att blötlägga spetten så de inte börjar brinna! En underbart god middag en varm vårdag!


Matleksaker i trä

I fredags fick min son en fin present från Smultronbyn Träleksaker, nämligen ett skärbrädeset i trä. Setet innehöll en skärbräda, kniv, frukter, grönsaker och bröd som redan är skurna i bitar men med hjälp av kardborre kan man skära i dem om och om igen. En toppenpresent till min son som alltid är så nyfiken på vad jag håller på med i köket men är för liten för att hjälpa till själv, nu kan han sitta på golvet och skära sina egna grönsaker :) Träleksakerna är målade i giftfria färger och detta set är från 3 år. Då min son är yngre än så plockade jag bara bort toppen på några av grönsakerna som är de minsta delarna och då gick det utmärkt för min son att leka med träleksakerna.

Kan också berätta att innan april är slut kommer jag ha en tävling i samarbete med Smultronbyn Träleksaker där en av deras produkter inom lekmat/kökslek-kategorin kommer lottas ut, så håll utkik!

Gå gärna in som den fina hemsida som Smultronbyn Träleksaker har!

Några dagar kvar att tävla om en kaffekvarn från Zoegas - tävla HÄR!






Fint väder med ny cider

Vilket underbart härligt väder det varit igår och idag! Nya loungemöblerna på terassen fick ju invigas direkt och ikväll blir det grillat - underbart! Två nya cidersorter hade kommit ut på Systembolaget så igår testades en av dem, Xide Urban Blackcurrant Nettle. Superfin flaska och mycket smak av svartvinbär - gott och svalkande!

Zoegas-tävlingen hittar du HÄR så gå in och tävla du också :)


Mozzarellafylld köttfärslimpa

Denna middag gjordes häromdagen, tycker det är så gott med köttfärslimpa. Dock tycker jag att man kan ha lite mer kryddor i rätten för den var lite för mild för min smak! God men lite mesig i smakerna helt enkelt.

Hoppas ni alla får en trevlig helg och glöm inte bort att tävla i min kaffetävling som ni hittar HÄR!







4 port.

1/2 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
ca 500 g nötfärs
2 scharlottenlökar
1 ägg
Salt
Svartpeppar
1 mozzarellaost
1/2 ask ruccola
Olivolja
1-2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 tsk soja
2 dl matlagningsgrädde

Sätt ugnen på 225 grader. Häll ströbröd och mjölk en stor bunke, låt svälla i fem minuter. Finhacka löken. Tillsätt nötfärs, lök, ägg, salt och peppar i bunken. Rör samman alla ingredienser i bunken. Lägg plastfolie på en skärbräda och platta ut färsen på folien. Hacka mozzarellan i bitar och strö ut i mitten av färsen. Lägg på ruccola. Rulla ihop till en rulltårta med hjälp av plastfolien. Pensla en ugnsfast form med olivolja och lägg över köttfärslimpan i formen. Droppa lite olivolja över köttfärslimpan. Sätt formen mitt i ugnen i ca 30-40 minuter. När köttfärslimpan är klar använder du skyn som bildas i formen som grund till såsen. Vispa upp skyn, vatten, kalvfond, soja och matlagninsgrädde i en kastrull. Låt koka upp och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen runt köttfärslimpan. Servera direkt med nykokt ris och gärna en god sallad.

Inspiration: Monica Ahlberg


Tävling - Zoegas

Som jag berättade tidigare fick jag en goodiebag när jag var på ett event med Zoegas. Jag har nu bestämt mig för att lotta ut allt i denna goodiebag till er kära läsare :)

1:a pris - En kaffekvarn från Wilfa, kaffebönor från Zoegas samt ett kaffemått.
Baristan Ola Persson gav denna kaffekvarn höga betyg i ett test i samarbete med Aftonbladet. Kaffekvarn med malverk som ger dig underbart nymalet kaffe varje gång. Du kan justera malningsgrader från grovmalet till espressomalet. Den har timerfunktion för korrekt mängd kaffe varje gång. Dold sladdförvaring. Kapacitet upp till 250 gram. Värde ca 700-800 kr. ZOÉGAS SIDAMO ETHIOPIA har en kryddig karaktär där smaken av bergamott är framträdande. Eftersmaken är lång och aromatisk. Även doften är präglad av bergamott som bjuder luktsinnet på en pepprad upplevelse.



2:a pris - En receptbok
En inbunden receptbok på 70 sidor. Underbara recept hämtade från 15 caféer och restauranger runtom Sverige, både varmrätter och efterrätter med utvalda, passande kaffesorter från Zoegas till varje recept.



Tävlingregler:


*
Jag tävlar hos Coquina om en kaffekvarn med tillbehör från Zoegas. Tävla HÄR du med!

1 lott - Kommentera detta inlägg att du vill vara med och tävla och varför

2 lotter - Samma som ovan samt kopiera tävlingsbilden och texten till din blogg. Kom ihåg att skicka länk i kommentaren.

Tävlingen avslutas om en vecka: onsdagen den 20 april

Lycka till!

Rue du Pont Nouveau

Restaurangtips denna gång gäller en liten restaurang på Östermalm, Stockholm som heter Rue du Pont Nouveau. Rue du Pont Nouveau´s ägare och krögare är Mattias Ljungberg som även driver det välkända Tössebageriet några kvarter bort från restaurangen. Att årets konditor 2006 driver restaurangen märks på dessertmenyn som har underbart härliga macarons i alla möjliga färger och smaker och praliner i massor, så lite mer konditori-känsla än många traditionella desserter. Jag själv åt gambas till förrätt, biff på ben med coleslaw och friterad idahopotatis till varmrätt och så flera macarons och praliner till efterrätt. GOTT! Extra stort plus för den trevliga servicen!






Grillade hamburgare

I helgen var det ju fint väder så då åkte grillen fram, denna gång skulle hamburgare grillas med en massa goda tillbehör :)

Vad brukar ni ha för tillbehör till era hamburgare?

Själv öste jag på med massa gott denna gång. Sallad, gurka, ost, senap, ketchup, hamburgerdressing och grillpotatissallad - MUMS!




Kycklinggratäng

Denna rätt har jag skrivit om för ett halvår sedan, tyckte att den var god men saknade lite sälta. Denna gång lade jag till bacon och nu blev den perfekt :) En enkel rätt också då den sköter sig själv i ugnen, serveras med ris och en god sallad så har ni en perfekt rätt för både vardagar och helg! Dessutom god att värma så utöka kycklingmängden och riset så får ni några matlådor också!

Massa saker på gång med tävlingar och annat så håll utkik! Trevlig start på veckan önskar jag er alla!





4 port.

5-6 kycklingbröstfiléer
2 paket bacon
2 tomater
1 kruka färsk basilika
2 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
Salt
Svartpeppar
Riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna. Stek kycklingen i smör till de fått fin yta (ej genomstekta). Klipp bacon i bitar och stek dem knapriga. Skiva tomaterna tunt. Lägg filéerna och baconet i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Hacka basilika och strö över kycklingen. Blanda dijonsenap med grädde och creme fraiche, tillsätt salt och peppar. Häll senapsblandningen över kycklingen och strö över riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter, kolla att kycklingen inte är röd. Servera med ris och en god sallad.

Blommor & glass

Köpte blommor igår så idag har det planterats blommor i krukor och blomlådor, blir genast mycket vårigare med färgglada blommor som möter en vid huset när man kommer hem :)



Solen skiner och jag har provat första nyheten från GB. Om ni missat vilka nyheterna är kan ni kika in HÄR där jag skrivit om glass-nyheterna från GB. Jag åt Cornetto Enigma med hasselnötsglass, den var riktigt god och jag kommer absolut äta den igen. Maken fick Cornetto Enigma med hallon och han gav den tummen upp!

Har ni provat någon av glass-nyheterna ännu?


Massaman-gryta

När vi var i Thailand köpte vi med oss kryddor hem och häromdagen använde vi en av kryddorna i en gryta som blev jättegod. Vi använde oss av massaman curry men hittar man inte det i sin mataffär kan man byta ut massaman mot röd curry.

Vad ska ni hitta på en lördag som denna? Själv ska här fixas i trädgården, ska åka och köpa blommor att plantera och titta på loungemöbler inför sommarens grillkvällar :)





2-3 port.

ca 500g Fläskkött (jag använde fläskschnitzel men det går också bra med kyckling eller nötkött)
1,5 msk fisksås
6-8 potatisar
1 burk kokosmjölk
2 salladslökar
1,5 msk farinsocker
1 lime (saften)
2 vitlöksklyftor
1,5 msk massaman curry
1,5 tsk chili flakes
ca 1 dl vatten

Skala potatisen och skiva den. Strimla köttet och stek köttet i lite olja i en stekpanna till den fått färg. Strimla salladslöken och tillsätt löken med köttet till det mjuknar. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Lägg i den skivade potatisen (se till att potatisen täcks av vätskan). Krydda med massaman curry, fisksås, socker, saft från en lime, pressad vitlök och chili flakes. Rör om och smaka av. Låt såsen puttra till potatisen är färdig. Serveras antingen som den är med potatisen eller med ris.

Shopping

Häromdagen inhandlades lite nytt från Le Creuset som har så fina och bra saker inom köksattiraljer! Denna gång blev det ett redskapskrus som ju har två användningsområden. Dels som redskapskrus för våra köksredskap så man har dem nära när man lagar mat och dels som kanna för t ex vatten vid middagar - perfekt. Köpte dessutom fyra små skålar som man kan använda för att göra  efterrätter, gratänger, pajer när de ska serveras så att varje middagsgäst får en varsin form. Dessutom kan man ju använda dem för att ha såser, dippar och annat i dem. Tycker om när produkter har flera användningsområden, då får man ju använda dem fler gånger och när de dessutom är snygga att titta på med en härlig röd färg blir det ju inte sämre :)






Zoegas

Häromdagen var jag på ett bloggevent för Zoegas. En underbar tillställning med god mat (sallad med en massa godsaker såsom lax, räkor, kräftstjärtar, melon, pasta och god dressing och bröd med färskost till) och gott att dricka. Baristan Ola Persson höll en fantastisk föreläsning "Från böna till kaffe" och jag lärde mig massvis. Efter föreläsningen blev vi visade hur man maler kaffebönor och olika bryggningsmetoder. Vi fick också göra vår egna cappucchino i en riktig barista-maskin och göra våra egna mönster i skummet, riktigt roligt. Ber om ursäkt för bildkvalitén då jag bara hade mobilen med mig. Med oss hem fick vi en riktigt fin goodiebag och håll utkik, kanske är det någonting där som jag kommer lotta ut till er kära läsare!


Gott att äta och dricka


Zoegas Sidamo Ethiopia


Baristan Ola Persson


Olas cappucchino med mönster


Vännen Emelies cappucchino till vänster och min till höger :)


Goodiebag!


Biff stroganoff

En rätt som sköter sig självt och blir godare ju längre den får stå i kastrullen och puttra! En liten grabb med feber här hemma så det blir en väldigt lugn dag för min del. Solen tittade fram precis men får nog hålla hos inomhus idag. Glöm inte bort att ni har 20% rabatt på mössor hos Myran & Lo till på måndag, erbjudandekoden är Coquina.

Vad ska ni äta för gott idag?



3-4 port.

Smör till stekning
ca 500g strimlad rostbiff eller ryggbiff
Salt
Svartpeppar
1 gul lök
1 msk dijonsenap
1 tsk paprikapulver
Cayennepeppar av valfri mängd
2 dl creme fraiche
1 dl vatten (ev mer vid behov)

Låt en stekpanna bli varm, smält smöret och bryn köttet runtom. Salta och peppra. Strimla löken i tunna skivor. Tillsätt löken och stek ytterligare några minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt småkoka i minst 5 minuter (ju längre du kokar desto godare men ju längre du kokar desto mer vatten behöver du fylla på med så det inte kokar torrt). Servera med ris och en god sallad.

Inspiration: Coop Mersmak

Restaurangtips Le Rouge

I helgen var jag på restaurang Le Rouge i Gamla Stan, Stockholm. En fransk restaurang som även för tankarna till Italien och Sverige. Härlig inredning i riktig Moulin Rouge - anda. Vi åt månadens femrättersmeny med dryckespaket och då fick vi bland annat smaka på; tonfisk, lammbringa, kalvtunga och vit chokladmousse med rabarberglass. Maten var riktigt god, vinerna väldigt goda och servicen utan anmärkningar. Går gärna dit igen!


Potatiscreme med krasse, kalvtunga och potatischips - jättegott!


Lammbringa och lammkorv med gnocchi och skysås!


Efterrätt med tre olika glassar (vanilj, pistage och kaffe)!

Grillning

Vips så tittade solen fram här på eftermiddagen så det blev en spontan-grillning på kvällskvisten. Snälla Helen från Biggans kom förbi i förra veckan med en stor påse med godsaker som vi skulle få testa och idag till grillningen testade vi två Biggans-produkter till vår grillade biff. Förutom potatissallad och grönsaker fick köttet sällskap av Grillmästarsås - Hickory Smoke och kryddsmör med smak av kajplök från Gotland. Såsen var väldigt god med en lite sötstark smak som passade bra till köttet. Kan tänka mig att såsen också skulle passa bra till kyckling. Denna sås kommer vi absolut äta igen! Kryddsmöret däremot tyckte jag var lite för mild för min smak, hade gärna kunnat få smaka lite mer.

Vill du läsa mer om Biggans produkter hittar du all information på deras hemsida!








Vinnare

Tack till alla som ville vara med i min tävling i samarbete med Myran & Lo, så roligt att ni är så många som gillar att tävla på min blogg!

Vinnarna är:

Dregglis med päron - Josefin - Happy Days

Dregglis med svampar - Frida


GRATTIS!
Maila mig era hemadresser så får ni snart ett fint paket med posten!


Myran & Lo vill gärna att ni som inte vann i denna tävling inte ska gå lottlösa så därför har hon just nu ett erbjudande på sin hemsida att du kan få köpa hennes fina mössor till 20% rabatt! Kika in på hennes hemsida och vid beställning mailar du erbjudandekoden Coquina drar hon av rabatten. Erbjudandet gäller i en vecka, dvs till nästa måndag.

Stort tack till Myran & Lo för samarbetet i denna tävling!

Pizza

Ååå vilken underbar helg på hotell vi har haft! En massa god mat, gott att dricka, lite shopping och goda vänner! Hoppas att ni alla haft en bra helg också! Glöm inte bort att tävla, sista chansen i några timmar till. Imorgon drar jag vinnarna. Sista-minuten-tävla-HÄR!

Idag var vi trötta så idag blev det snabbmat till middag, mums!




Baconinlindad kycklingfilé med smak av vitlök

Denna rätt var helt underbart god om jag får säga det själv :) Tycker alltid att bacon och kyckling passar så bra ihop så jag gör ofta rätter med dem ingredienserna tillsammans!
Bor på hotell denna helg och åt på restaurang igår och har även bord bokat ikväll på en restaurang jag länge velat gå till så håll utkik på bloggen efter recension av restaurangerna :)

Näst sista dagen att tävla om två dregglisar så gå in och tävla HÄR om du inte redan gjort det!



4 port.

ca 800g kycklingfilé
1-2 paket bacon
Smör till stekning
3-4 dl grädde
200g färskost med valfri smak (jag tog vitlök och örter)
2 msk kycklingfond
1 tsk soja
Salt
Svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Linda bacon runt kycklingfiléerna. Stek filéerna runtom i smör i en stekpanna, behöver ej bli klara. Lägg filéerna i en ugnsfast form. Använd stekpannans sky som grund till såsen. Tillsätt grädde, färskost, kycklingfond och soja. Smaka av med salt och peppar. Rör om och låt koka upp. Häll sedan såsen över kycklingen. In i ugnen i ca 20 minuter (kontrollera att kycklingen är helt vit). Servera med en god sallad och gott bröd alternativt ris eller pasta.


Jag är beroende

Dessa små rackare har gjort mig alldeles beroende. Och när jag väl börjat äta så finns det ingen hejd på mig, jag slukar skålen/påsen till sista smulan. Är dessa godingar jag pratar om;



Så här ser det ofta ut hemma hos oss en fredagkväll men bara några minuter efter att bilden togs var skålen tom;


Mums för OLW Cheez Ballz =)

RSS 2.0