Kycklinggratäng

Denna rätt har jag skrivit om för ett halvår sedan, tyckte att den var god men saknade lite sälta. Denna gång lade jag till bacon och nu blev den perfekt :) En enkel rätt också då den sköter sig själv i ugnen, serveras med ris och en god sallad så har ni en perfekt rätt för både vardagar och helg! Dessutom god att värma så utöka kycklingmängden och riset så får ni några matlådor också!

Massa saker på gång med tävlingar och annat så håll utkik! Trevlig start på veckan önskar jag er alla!





4 port.

5-6 kycklingbröstfiléer
2 paket bacon
2 tomater
1 kruka färsk basilika
2 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
Salt
Svartpeppar
Riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna. Stek kycklingen i smör till de fått fin yta (ej genomstekta). Klipp bacon i bitar och stek dem knapriga. Skiva tomaterna tunt. Lägg filéerna och baconet i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Hacka basilika och strö över kycklingen. Blanda dijonsenap med grädde och creme fraiche, tillsätt salt och peppar. Häll senapsblandningen över kycklingen och strö över riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter, kolla att kycklingen inte är röd. Servera med ris och en god sallad.

Kommentarer
Postat av: Annika M Sriwanna

mmm ser smarrigt ut!

2011-04-11 @ 12:58:33
URL: http://sriwanna.se
Postat av: Käthes mode ♥gravid med tvillingar♥

Nu blev jag hungrig här! :)

2011-04-11 @ 20:39:45
URL: http://blogg.amelia.se/kathe
Postat av: åsa

Vilken härligt inspirerande blogg du har!

Åsa

2011-04-11 @ 21:24:13
URL: http://blogg.mama.nu|sigge
Postat av: Valpen

Jasså var Rom så fint som det sägs? Nu kurrar det ordentligt i magen här när jag såg bilderna på den där gratängen :)

2011-04-11 @ 21:39:28
URL: http://valpen.tk
Postat av: sanna

härligt med en matblogg! precis vad jag behövde, lite inspiration! såg att du hittat min blogg, va kul! gossarna är nio månader snart, tiden går så fort! ha en fin dag! kramar

2011-04-12 @ 08:01:46
URL: http://blogg.mama.nu/villeochludde

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0