Hallon- & vaniljmuffins

I juni bakade jag dessa hallon- och vaniljmuffins till brorsans tjejs födelsedagskalas, goda och söta blev de med en vit chokladfrosting till. Jag dubblade receptet för muffins för att få ut ca 24 st muffins, dock behöver man ej dubbla receptet för frostingen då den räcker till betydligt mer än en sats muffins.
 
 
100g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1,5 dl vaniljyoghurt
2 dl frysta hallon
 
Vit chokladfrosting
 
60g mjukt smör
200g philadelphiaost
ca 2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200g vit choklad
 
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker mjukt, tillsätt äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan försiktigt i dem i smeten. Vänd i yoghurten och blanda väl. Ha sist i hallonen och fördela smeten i muffinsformar (och helst i en muffinsplåt). Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan du spritsar frosting över. 
Vispa smör och philadelphiaost till frostingen mjuk. Rör i ca 2 dl av florsockret och vaniljsocker. Finhacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Låt chokladen svalna innan du sakta rör i den i frostingen. Blanda till en jämn och tjock frosting, tillsätt eventuellt mer florsocker.
 
Inspiration: Linneas Skafferi
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0