Köttfärslimpa med timjansås

Jag älskar köttfärslimpa och denna blev helt otroligt god så denna kommer bli en ny favorit hemma hos oss. Hela familjen praktiskt taget slickade tallrikarna efteråt! Gör den bums är ett tips! Propoints för denna rätt är 11 om man äter den med sallad till.
 
 
5 port.
 
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
500g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk dijonsenap
1/2 rödlök
2,5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk timjan
1 köttbuljongtärning 
1 tsk maizena
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla några minuter. Blanda ner färsen i ströbrödblandningen med ägg, salt, peppar och senap. Dela färsen i två delar och forma till två limpor i en ugnsfast form. Tillaga i övre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Skala och hacka löken till såsen. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt grädde, mjölk, timjan, buljongtärning samt maizena utrört i lite vatten. Koka såsen under omrörning i ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera köttfärslimpan med sås, sallad och ev potatis.
 
Inspiration: ICA.se

Kommentarer
Postat av: Sofia

Oj så gott det här var! Både sambon och tvååringen slukade detta!

Svar: Vad kul att ni gillade det :)
Camilla

2014-06-14 @ 20:13:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0