Lax med kall sås

När det är varmt ute älskar jag att äta lax med potatis och kall sås, det är så gott och kan varieras i oändlighet då laxen kan tillagas i ugn, stekas eller grillas. Laxen och såsen kan kryddas med färska örter, allt beroende på vad du har hemma. För er Viktväktare har jag räknat ut att nedanstående portion kostar 12 pp.
 
 
4 port.
 
4 laxfiléer
salt & peppar
Dill
2 dl lätt creme fraiche 
1 msk sweet chili
1 msk stenbitsrom
Saft från 1/2 citron
 
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnsfast form, salta rikligt och peppra. Strö över finhackad dill och lite saft från en halv citron. Tillaga mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Gör under tiden den kalla såsen genom att blanda lätt creme fraiche, saft från citron, rom, sweet chilisås samt salt och peppar. Låt stå kallt till servering. Servera med potatis, ärtor och sallad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0