Hummertoast med citrondillmajonäs
Hoppas ni hade en bra nyårsafton och fick äta god mat i massor! Vi åt fantastisk god mat och förrätten var en nyhet så självklart delar jag med mig av receptet för denna kommer vi göra fler gånger!

4 port.
2 kokta humrar
1 stor rödlök
1/2 dl ättikssprit 12%
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
Skal från 1 citron
1 msk pressad citronsaft
1 äggula
1 tsk dijonsenap
2,5 dl rapsolja
1 kruka dill
Flingsalt
Svartpeppar
4 skivor lantbröd med havssalt
Blandsallad
Skala, dela och skär rödlöken i tunna skivor. Koka upp ättikssprit, socker och vatten. Lägg ner löken i lagen och låt svalna. Skölj citronen och finriv skalet samt pressa ur saften. Vispa ihop äggula, senap och citronsaft i en skål. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Skär dillen fint. Bland ner dill och citronskal i majonäsen. Smaksätt med salt och peppar. Dela humrarna och plocka ut köttet från kroppen, klorna och lederna. Lägg upp hummerköttet i 4 portioner. Skär bort kanterna på brödskivorna och stek dem gyllene i en stekpanna med smör. Lägg sallad på brödet, därefter hummerkött, citron- och dillmajonäs samt rödlök. Toppa gärna toasten med löjrom.
Inspiration: ICA.se
Kommentarer
Trackback