Kyckling i sambalsås

Denna rätt har vi gjort förut men är så god att den är värd att nämnas igen. Tar sin lilla tid i ugnen men den sköter sig själv så en rätt som både passar en vardag och en helg. Vi åt kycklingen med en god sallad medan sonen fick ris till.
 
 
4-6 port.
 
1 kg kycklingfilé
Salt & peppar
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1/4 dl soja
1-2 tsk sambal oelek 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Salta & peppra. Blanda samman grädde, creme fraiche, soja och sambal oelek. Häll blandningen över kycklingen och tillaga mitt i ugnen i ca 1,5 timme. Vänd gärna kycklingen efter halva tiden. Servera med en god sallad eller ris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0