Fajitapaj

För någon vecka sedan gjorde vi en lite annorlunda paj, nämligen en med smak av fajitakyckling. Den klår nog inte min kyckling- och baconpaj som du hittar HÄR men denna var också god och roligt med lite variation ibland. Paj är också väldigt tacksam att tillaga då den sköter sig själv i ugnen och är även god dagen efter som matlåda.
 
 
125g smör
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 msk kallt vatten
 
2-3 kycklingfiléer
1/2 gul lök
1 påse fajitakrydda
1/2-1 dl vatten
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
2 dl riven ost
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en pajform. Nagga pajen och ställ den kallt i ca 20-30 minuter medan du gör fyllningen till pajen. Strimla kycklingfiléerna i lagom stora bitar. Skala och finhacka löken. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen och löken. Tillsätt sedan fajitakryddan och vatten och låt detta koka ihop en stund. Lägg därefter kycklingen i pajformen. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde samt hälften av den rivna osten. Häll blandningen över kycklingen och toppa med resten av osten. Tillaga sedan pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Servera med en god sallad.
 
Inspiration: Ljuvlig Mat
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0