Kladdkaka
Ännu ett recept på kladdkaka har provats och denna utlovade man dessutom var världens godaste :)
Kladdkakan var verkligen god och hög men som vanligt blir mina kladdkakor lite för torra i kanterna så med facit i hand skulle jag tagit ut kakan några minuter tidigare ur ugnen.
Kladdkakan mår bara bra av att stå till sig i kylen några timmar innan servering och kan med fördel ätas av efter några dagar i kylen.
![](https://cdn2.cdnme.se/2100748/6-3/image_52467164e087c372162e8b00.jpg)
Sonen ville hjälpa till att ha florsocker på kladdkakan!
![](https://cdn2.cdnme.se/2100748/6-3/image_52467192ddf2b352964aea37.jpg)
200 g mjukt smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
Vispa smör och socker krämigt. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i smeten. Smält chokladen och rör till sist ner den. Häll smeten i en smord och bröad form på ca 20 cm. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Ställ kallt några timmar innan servering. Servera med grädde!
Inspiration: Bakverk & Fikastunder
Kommentarer
Trackback