Kladdkaka med färskost-swirl

För någon vecka sedan skrev jag om den goda kladdkakan jag fick med bud och nu när Arla har lanserat sin nyhet Färskost har jag även fått receptet på kladdkakan och självklart får ni ta del av receptet också! Perfekt att baka i helgen och bjuda nära och kära på!
 
Trevlig helg på er kära läsare!
 

150g smör
150g mörk choklad, 70%
100g rostade salta cashewnötter
3 ägg
200g Arla Kökets Färskost naturell
3 dl råsocker
2 dl vetemjöl
100g segt chokladgodis, ex Polly
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm och ströa med råsocker. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt chokladen smälta under omrörning. Ställ och sidan och hacka nötterna grovt. Dela ett ägg i gula och vita. Rör ihop äggulan med färskosten i en bunke. Blanda sockret med äggvitan och resterande ägg. Vispa ned chokladen. Vänd ner nötter, mjöl och hälften av godiset. Häll smeten i formen. Klicka i färskosten och rör runt med en kniv så smeten blir tvåfärgad. Strö över resten av godiset. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna och servera den gärna med glass eller vispgrädde.
 
Inspiration: Arla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0