Kanelbullens dag
![](https://cdn3.cdnme.se/2100748/6-3/image_524f31b8ddf2b34591300723.jpg)
150 gram smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1-1 1/2 dl strösocker
1 tsk kardemumma
12-13 vetemjöl
Fyllning:
2 dubbeldaim
ca 150 g smör
ca 1 dl strösocker
Kanel
Pensling:
Uppvispat ägg
Garnering:
Hackade pistagenötter
Pärlsocker
1.Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut med degvätskan. Tillsätt salt, socker, kardemumma och mjöl, spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen tills den är blank och smidig, ca 5 min i maskin eller 10 min för hand.
2. Täck över med bakduk. Låt jäsa ca 40 min tills degen är dubbelt så stor. Finhacka daim och pistagenötter.
3. Stjälp ut den jästa degen på väl mjölad arbetsbänk och knåda degen. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangulär platta. Riv över smöret med hjälp av ett rivjärn eller bred ut smöret på degen. Strö över daim, kanel och socker. Rulla samman degen från långsidan och skär i rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg dem i bullformar ställda på plåtar. Täck över med bakduk. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
4. Pensla bullarna med ägg. Strö över pistagenötterna och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills de fått fin färg.
gott gott :)