Lutfiskens dag

Viktig information gällande Pyrex-tävlingen! Tävlingen i samarbete med Pyrex pågår i en vecka till då många missförstått tävlingsreglerna och tror att man måste ha Instagram för att få tävla. Så är inte fallet, det räcker att du mailar mig en bild på ditt tävlingsbidrag alternativt lägger upp bilden på din blogg och skickar mig länk via kommentatorsfältet. HÄR hittar du tävlingen och HÄR hittar du bild på den fantastiska vinsten! Ni som har lagt in bild med #pyrexsverige på Instagram måste dock göra sitt konto officiellt under tävlingsperioden, annars syns dessvärre inte era bilder.
 
Visste ni att det är Lutfiskens dag idag?
Jag äter nästan aldrig lutfisk men har fått tag på ett recept som låter fantastisk gott och som måste testas. Receptet är framtaget av Linus Anderberg, köksmästare på Bokenäs Hav Spa Möten och Linus i sin tur har blivit skolad av vår egen fiskexpert Leif Mannerström.
 
 
Ugnsstekt lutfisk med klassiska smaker
 
4 port.
 
600g Lysekils lutfisk utan skinn
6 msk senapspulver
1 knippe dill
12 skivor bacon
4 dl fiskfond
4 dl vitt vin
2 st charlottenlök
4 dl grädde
chardonnay vinäger
16 mindre potatisar
olivolja 
smör
salt och peppar
 
Lägg lutfisken i kallt vatten i minst 2 timmar. Stycka fisken i 150g bitar. Rulla lutfisken i senapspulvret och finhackad dill, rulla sedan in fisken i baconet. Stek fisken i olivolja och smör runtom så baconet får färg. Stek klart i ugnen i 175 grader till fisken får en temperatur på 65 grader.
Finhacka lök och fräs i smör och olivolja. Häll på vitt vin och låt reducera till hälften. Tillsätt fiskfond, reducera till hälften och tillsätt grädde. Låt sjuda i ca 10-15 minuter. Smaka av med vinäger, smör, salt och peppar. 
Tvätta potatisen, koka i 15 minuter. Lägg upp potatisen i en ugnsform. Salta och peppra , häll på olivolja och en klick smör. Grädda potatisen i ugnen på 220 grader till den får fin färg. Stänk över lite vinäger före servering.

Kommentarer
Postat av: Mia

Men hur kan de gjort det... Tycker du varit rätt tydlig med hur reglerna var. Jag som hoppats så länge får nu hålla ut en dryg vecka till. Och få mer konkurrens - attans :) aja kul tävling iaf!

2013-11-02 @ 20:47:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0