Kycklingklubbor med chilisås

En rätt vi åt i förra veckan var denna - kycklingklubbor med ris, broccoli och chilisås. Tummen upp från hela familjen! Vi äter ju nästan jämt kycklingfilé i vår familj men kycklingklubbor är ju sååå gott och saftiga. Lite pill att få bort köttet bara men det är det värt. Nu ska jag och äldsta sonen ge oss på att baka med saffran, snart är det ju advent och vi längtar :)
 
 
4 port.
 
4 kycklingklubbor
Soja
Salt & peppar
Paprikakrydda
Olja
Rus
Broccoli
1,5 dl gräddfil
3 msk chilisås
 
Sätt ugnen på 225°C. Stek kycklingklubborna i oljan i en stekpanna tills de får en fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och paprikapulver samt lite olja. Sätt in mitt i ugnen och stek dem ca 30 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C. Se till att köttet är helt genomstekt. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär broccolin i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten ca 4 minuter. Blanda gräddfilen med sweet chili och smaka av med salt. Ställ kallt till servering. Servera kycklingklubborna med broccoliriset och såsen.
 
Inspiration: ICA.se

Kommentarer
Postat av: Camilla

Ser gott ut! Jag är en gigantisk kycklingfantast :D

2013-11-26 @ 09:35:11
URL: http://radhuslivet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0