Gratäng med grillad kyckling

Du vet väl om att min tävling pågår i några dagar till? Har du inte tävlat gör du det HÄR!
 
I fredags åt vi en väldigt god maträtt med grillad kyckling och den kommer vi absolut att göra fler gånger, påminner om den HÄR maträtten men skillnaden att den är med kycklingfilé och inte grillad kyckling till exempel.
 
 
 
 
3-4 port.
 
I grillad kyckling
1/2 ask körsbärstomater alt 1-2 tomater
1 kruka basilika
2 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
1 st vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost
 
Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Lägg kycklingen i en ugnsform, halvera/skär tomaterna och lägg över. Strimla basilikan och strö över. Blanda dijonsenap, grädde, pressad vitlök och créme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen och strö över osten. In i ugnen, 225 C, ca 20 min tills rätten fått fin färg. Servera med ris och en god sallad.
 
Inspiration: Matplatsen
 

Kommentarer
Postat av: Helenas Söta

Det är smidigt med gratänger till middag. Låter gott!

2013-11-03 @ 22:00:07
URL: http://helenassota.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0