Rabarberglass

När vi hälsade på mina föräldrar i sommarstugan sist fick vi med oss massa rabarber hem, vi har egna rabarber också men de har inte blivit så många ännu och de som kommit har vi redan gjort rabarberpaj på. Denna gång tänkte jag göra egen rabarberglass, en som man kan göra utan glassmaskin. Glass gjord utan glassmaskin smakar inte riktigt som köpt glass men jag tycker den blev god. Rabarbern gjorde glassen syrlig samtidigt som den var söt vilket var en perfekt kombination. Maken däremot blev inte riktigt lika imponerad och föredrar köpt glass.
 
 
För en massa glass
 
500 gram färska rabarber
1 dl vatten
1,5 – 2 dl strösocker
6 dl vispgrädde
1 burk med kondenserad mjölk (som inte ska vara kokad)

Ansa och skär rabarberna i små bitar. Mät upp vatten och socker i en kastrull, värm upp tills sockret löst sig. Häll ner rabarberna och låt sjuda i ett par minuter till rabarberna är mjuka. Ställ i frysen tills rabarbermixen kallnat. Mixa sedan den kalla rabarbern med stavmixer så det blir slätt. Vispa grädden så att den bildar toppar när du lyfter upp elvispen, och vänd sedan ner grädde, den kondenserad mjölk och rabarberkrämen. Häll upp i en form och frys in minst 5 timmar innan servering.

 

Inspiration: Jennys Matblogg

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0