Kycklingben med kryddris och citronyoghurt

För någon vecka sedan åt vi en god maträtt här hemma med kycklingben som serverades med ris smaksatt med kryddor och en syrlig citronyoghurt. Gott och lättlagat då kycklingen sköter sig själv i ugnen.
 
 
4 port.
 
16 kycklingben
1 msk olja
1 msk soja
1 tsk honung
Salt och peppar
1/2 gul lök
2 msk smör
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk curry
4 port ris
1/2 citron
2 dl matyoghurt
 
Sätt ugnen på 225˚C. Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Blanda olja, soja och honung. Pensla blandningen på kycklingen. Salta och peppra. Stek dem mitt i ugnen ca 30 minuter. Skala och strimla löken. Hetta upp smöret i en gryta eller rymlig kastrull på medelvärme tills det blir gyllenbrunt. Fräs spiskummin och curry i 5–10 sekunder. Fräs sedan löken tills den är mjuk. Blanda i ris och rör om. Tillsätt vatten och salt enligt anvisningen på risförpackningen och koka riset. Riv skalet och pressa saften ur citronen. Blanda det med yoghurten och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till kycklingen är klar. Servera sedan den färdiga kycklingen (får ej vara rött/rosa) med riset och citronyoghurten.
 
Inspiration: ICA.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0