Fisksoppa
En ny fisksoppa provades häromdagen, i denna kan man ha vilken fisk och/eller skaldjur man önskar men vi valde denna gång att endast göra soppan på lax. Jag föredrar ofta soppor som är lite mer rinniga, denna är ganska tjock i konsistensen. Men smaken var god och extra roligt att vi hämtat dillen från vårt eget lilla land ute i trädgården.

4 port.
4 laxfiléer
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk outspädd tomatsoppa (Findus, 490g)
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
1/2 dl finklippt dill
Salt & vitpeppar
Hacka lök och vitlök och låt det fräsa i lite smör i en gryta. Häll på vatten och grädde och koka upp. Lägg i fisken och låt sjuda på medelvärme 5-10 min till fisken är klar. Häll på tomatsoppan och hackad dill. Smaka av med salt & peppar och låt puttra en liten stund. Servera med aioli och ett gott bröd.
Inspiration: Matplatsen
Kommentarer
Trackback