Very Cherry Chocolate Cake

2 ägg
2½ dl starkt kaffe
2½ dl filmjölk
1,25 dl matolja
200 g vetemjöl
450 g strösocker
85 g fin kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk vaniljpulver/vaniljsocker
500 g mascarpone
drygt 3 dl vispgrädde
2½ dl körsbärsmarmelad
120 g extra fint strösocker
½ tsk vaniljpulver/vaniljsocker
100 g mörk choklad
ca 2 dl vispgrädde
1 msk smör
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa 3 stycken bakformar som är 20 cm i diameter. Blanda samman ägg, kaffe, matolja och filmjölk i en bunke och vispa samman någon. Blanda sedan samman alla torra ingredienser och tillsätt dem sedan till vätskorna. Vispa smeten ett par minuter tills den är klumpfri.
Fördela smeten i de tre formarna. Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 35 minuter. Ta ut kakorna och låt dem svalna. Låt gärna bottnarna ligga i frysen ca 30 minuter innan tårtan börjar monteras. Vispa under tiden samman mascarpone, grädde, socker samt vaniljpulver i maskin eller med elvisp till en fluffig, fast kräm. Tillsätt sist körsbärsmarmeladen. Vispa så allt blandas jämt.
Lägg en botten på ett tårtfat och bred på ett lager av mascarponekrämen. Upprepa med följande lager. När sista bottnen pålagd så sprid ut krämen på toppen och på sidorna till hela tårtan är fylld med mascarponekrämen.
Smält chokladen till ganachen i en kastrull tillsammans med grädden. Blanka av med en klick smör på slutet. Låt ganachen svalna så den tjocknar innan den fördelas över tårtan. Garnera med några bigaråer. Servera och njut!
Inspiration: Matplatsen
Väldigt fin!
Ser fantastiskt gott ut!
SVAR: tack :)
Vad gott det ser ut!
ser grymt gott ut, men den ser väldigt svår ut att göra
Ohh så gott
Ser snygg ut! Hoppas att den smakade med :)
Det ser riktigt gott ut! ;)
Gud, vad gott det lät!
Åh så gott det ser ut!