Tomatbräserade kycklingben med ris


4 portioner ris
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 1 kg kycklingben
Salt och peppar
400 g hela tomater
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning och fond)
2 msk soja
1 gul paprika
2 msk frysta örter (provencalska)
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn kycklingbenen i olja, salta och peppra. Tillsätt löken och låt den få färg. Häll i tomater, buljong och soja. Låt sjuda under lock ca 10 minuter eller tills kycklingbenens innertemperatur är 82˚C. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.Skär paprikan i bitar. Vänd ner dem och örterna, smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ytterligare någon minut. Servera kycklingbenen med riset.
Inspiration: ICA
skönt när maten räcker till så mycket mer än vad det står. Likadant för mig när jag hade matkasse av ett matkasseföretag. Blev hur mycket mat som helst!
Ha en fin kväll. Kram Jennie