Kyckling- och baconpaj

En rätt som vi också gör ofta här hemma är favoriten kyckling- och baconpaj, den tillagades igår till middag och som vi åt med en god sallad. Älskar att pajen är smakrik och krämig, mums!
 
Vad blir det till fredagsmysmiddag hemma hos er?
 
 
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
500-800 gram kycklingfilé
2 pkt bacon
3 dl creme fraiche
2 msk chilisås

100 gram färskost, jag använde Creme Bonjour paprika och chili denna gång

Salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienser till pajdegen och platta ut i pajformen. Nagga pajdegen och förgrädda i 10 minuter. Strimla kycklingen och bryn den. Klipp ner baconet och bryn även den. Rör ihop färskost, creme fraiche och chilisås i en bunke innan du häller ner blandningen med kycklingen. Smaka av med salt och peppar. Låt det sjuda tillsammans innan du lägger det i pajformen, strö ost över och grädda i ca 25-30 minuter eller tills pajen fått fin färg. Serveras tillsammans med en god sallad.


Kommentarer
Postat av: Jennie

Lät som en god paj! Det är så kul med lite nya recept och som inte tar hela dagen att laga till.
Kram Jennie


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0