Daimpaj med citrongrädde
Igår skrev jag om den räksoppa som vi bjöd våra vänner på förra helgen och här kommer fortsättningen - efterrätten! Den var väldigt god och extra smarrig blev den med citrongrädde till. Denna kommer vi absolut att göra fler gånger!

3 dl vetemjöl
125g rumstempererat smör
2 msk socker
1 äggula
125g rumstempererat smör
2 msk socker
1 äggula
Fyllning :
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100g smältsmör
1 krm salt
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100g smältsmör
1 krm salt
Garnering: 2 stycken hackad dubbeldajm
Serveras med citrongrädde - vispad grädde med rivet citronskal i.
Ställ ugnen på 150 grader. Arbeta ihop alla ingredienser till pajbotten och tryck ut i formen. Förgrädda i 10 minuter. Smält smöret och låt svalna. Rör samman ägg, farinsocker, vaniljsocker, sirap och salt. Vispa till sist ner det smälta smöret. Häll upp blandningen i pajdegen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Hacka daimen och strö över medan kakan är varm. Låt sedan svalna och servera pajen med en klick citrongrädde.
Inspiration: Jennys Matblogg
Kommentarer
Postat av: Katarina
Mums, så gott det ser ut!
Postat av: Simone
åh ser riktigt gott ut och vad gott de låter med citrongrädde.aldrig testat tidigare
Postat av: Jennie
Lät ju jätte gott! Måste skriva ut recept på denna för den ska provas:)
Ha en fin dag.
Kram Jennie
Trackback