Pasta med salami
En av förra veckans matkassemiddag var en pasta med salami. En väldigt snabblagad rätt som med andra ord är perfekt en stressig vardag. Välj en smakrik salami så får rätten lite mer sting.


4 portioner pasta (gärna farfalle)
1/2 zucchini
1/2 gul lök
240g skivad salami
1 dl oliver
3 msk frysta örter (provencalska)
4 ägg
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär zucchinin i 2 cm stora tärningar. Skala och finhacka löken. Fräs grönsakerna i matfett i en stekpanna. Skär salamin i strimlor. Blanda ner dem med grönsakerna och låt fräsa med någon minut. Vänd ner pastan. Grovhacka oliverna. Strö över dem och örterna. Vispa ihop ägg, salt och svartpeppar i en bunke. Häll ner äggen i pastan och rör med en trägaffel så att äggsmeten blir stekt. Servera direkt.
Inspiration: ICA
Kommentarer
Trackback