Arla Köket creme fraiche ingefära och chili

Ett nytt trevligt bud kom idag, denna gång från Arla Köket och deras nya smaksatta creme fraiche med smak av ingefära och chili. Arla Köket creme fraiche gourmet-sortimentet är en serie lite lyxigare matlagningsprodukter, där smakerna utvecklas tillsammans med den senaste vinnaren i tävlingen Årets Kock. Denna nyhet är utvecklad av Klas Lindberg, vinnaren av Årets Kock 2012. Klas använder gärna och mycket både ingefära och chili och säger att det är ett signum för hans matlagning. Klas säger själv om sin produkt: "Ingefära och chili är två smaker som jag verkligen uppskattar - en creme fraiche med drag i. Passar bra till kyckling, fläskkött, fisk och skaldjur."
 
För mig som älskar kombinationen av ingefära och chili ville testa denna nyhet på en gång så den fick agera smaksättare i kvällens middag. Hela familjen gav nyheten tummen upp och vi kommer absolut att köpa hem denna creme fraiche igen - vi kan verkligen rekommendera den!
 
 
Lax med smak av ingefära och chili
 
3-4 port.
 
4 laxfiléer
Havssalt
2 dl creme fraiche ingefära och chili
ca 1 dl grädde
saft från 1/2 citron
 
Sätt ugnen på 200 grader. Salt laxen (mer än du tror) som ligger i en ugnsfast form. Bland ihop den nya creme fraichen med grädde och saft från en halv citron. Häll blandningen över laxen. In i ugnen i ca 15-20 minuter. Servera med ris, potatis eller pasta samt en god sallad.

Kommentarer
Postat av: Lilli Nyfiken - Fotbollsfru, småbarnsmama med fotografdrömmar!

De hade just börjat göra smaksatta creme fraiche, men då blev jag hastigt och lustigt laktosintolerant så nu är det liksom kört för min del. Är synd att det inte fins i laktosfrivariant, de kunde ju släppa de "populäraste" iallafall till oss stackare... :)

2013-02-14 @ 13:57:31
URL: http://curiousme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0