Kassler i rödvinssås
I vår familj gillar vi kassler, särskilt 3-åringen älskar kassler som har god smak och är lätt att tugga och dessutom går rätten att variera i en oändlighet. I förra veckan gjorde vi en ny variant med vår kassler, nämligen i en rödvinsås. Tummen upp från hela familjen. Och som vanligt gällande de flesta av mina rätter är de familjevänliga dvs lättlagade, enkla och snabblagade.

4 port.
ca 500g kassler
1 dl rödvin
1 pressad vitlöksklyfta
Lite torkad dragon
2,5 dl grädde
2 msk tomatpuré
Paprikapulver
Svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva kasslern och lägg i en ugnsfast form. Rör ihop rödvin, vitlök, kryddor, grädde och tomatpuré i en bunke till allt blandats. Häll blandningen över kasslern. Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter. Servera rätten med ris och en god sallad.
Kommentarer
Trackback