Skagentårta

Botten:
Ca 6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör
Innehåll:
400g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st gelatinblad
Garnering:
100g räkor med skal
1 citron i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
dill
Mixa rumstempererat smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut bottenmassan i en form med löstagbar botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, finhackad rödlök och stenbitsrom.
Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i smeten och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
Garnera tårtan innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.
Inspiration: Matplatsen
Åhhh, must try this one! :) Låter riktigt smarrigt.