Torsk med frasigt täcke

En favoriträtt här hemma är torsk med frasigt täcke som vi brukar äta med potatis och citronsås. En rätt som alla i familjen tycker om och som är väldigt smakrik trots att torsk i vanliga fall inte smakar så mycket.
 
 
ca 600g torsk
ca 900g potatis
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
25g smör
1 tsk paprikapulver
1 dl ströbröd
0,5-1 dl riven ost
1 citron
3 dl gräddfil
 
Tina fisken om den är fryst. Sätt ugnen på 200˚C. Skala och koka potatisen. Skär fisken i portionsbitar och lägg den i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Smält smör i en kastrull. Rör ner paprikapulver, ströbröd och ost. Fördela brödblandningen över fisken. Stek mitt i ugnen cirka 15-20 minuter. Riv skalet av citronen och skär den i klyftor. Blanda gräddfil och citronskal, smaksätt med salt och peppar och ställ kallt till servering. Servera fisken med potatis, citronsås och citronklyftor.

Inspiration: ICA.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0